יורד לכביש

uvab

New member
יורד לכביש

חברים שלום אני רוכב שטח שנים רבות ובקרוב מאוד (השבוע) אני מתכוון לקנות את אופני הכביש הראשונים שלי דילמה - קראנק דאבל קומפקט (פלטה קטנה 34) או טריפל ? (הגלג"ש הגדול - 27) בזנב הקשיח שלי אני נאלץ (אוהב את זה) לעתים די קרובות לטפס ב 22/32 למי הפתרונים ?

ItsikH

Member
קומפאקט עם 27 נשמע מספק בהחלט 32/22 = 1.455 34/27 = 1.259 כך שגם בהשוואה ליחס שציינת אין בעיה.

findery

New member
התבלבלת..

נראה שהתכוון 22 מקדימה ו-32 מאחורה = 0.6875. אין דבר כזה באופני כביש. למרות זאת מסכים איתך שמספיק קומפאקט עם 12-27 מאחור.

uvab

New member
יורד לכביש

findery צודק-בזנב הקשיח קדימה 22 ואחורה 32 =0.6875 השאלה שלי - האם ההפרש בין יחס העברה זה לבין 1.259 מתקזז ע"י ההבדל במשקל האופניים/רוחב הצמיגים ולחץ האוויר/היעדר הבולמים וכ"ו ? בברכה

ItsikH

Member
לא נראה לי שניתן להשוות עליה בשטח לעליה בכביש אם תשים אופני שטח (צמיגים חלקים) ואופני כביש באותה עליה, אמנם יהיה פער ברור בביצועים אבל לא כזה הפרש קיצוני ביחסי ההעברה. ולכן השאלה - היחס שציינת, באיזו עליה בדיוק מדובר? שטח או כביש? באיזה שיפוע?

findery

New member
תתכונן לטחון...

אופניים קלים, גלגלים דקים, קל יותר לעמוד על הפידלים - הכל, אבל יחס הילוכים שונה יביא אותך לסוף העליה קצת מהר יותר תוך מאמץ קשה יותר. לי זה לקח כמה שבועות להבין שאת אותה עליה לעשות עם אופני הכביש ועם אופני השטח זו חוויה שונה לגמרי. וזה הבונוס הגדול - שטח המשחקים שלך מוכפל מבלי שתצטרך לחפש מקומות חדשים לרכוב בהם. למרות כל האמור לעיל, אל תתפתה לקחת טריפל מקדימה, אלא אם כן אתה מתכוון לבלות שעות וימים רק בטיפוסים והינך ממש רוכב חלש. שוב מנסיון אישי, אינני חזק במיוחד ולמרות זאת לאחר חודשים של רכיבות בעליות של נס הרים וצובה, למדתי איך להוריד דופק בזמן העליה מבלי לרדת מהאופניים. אחד הדברים שעשיתי היה להחליף את הקסטה האחורית מ-12-25 ל-12-27. אם תרצה יש גם 29 מאחור. והכי חשוב, שמור על קצב - בשטח קשה וכביש זה אפשרי.

למעלה