יוצא שלגבי שנה הבאה בגן אני תלויה בשאר ההורים

יוצא שלגבי שנה הבאה בגן אני תלויה בשאר ההורים

שלום, אני אמא שלי יולי. יולי בת 3.5 ונמצאת מגיל שנה וחצי בגן פרטי. אני מאודדדדדד מרוצה, אבל אני מוטרדת משנה הבאה. היא תתחיל את השנה בגיל 4.1 ויוצא שאם אני רוצה להשאיר אותה עוד שנה בגן הפרטי הזה, אז אני תלויה באם שאר ההורים ישאירו את הילדים שלהם שהם בערך באותו בגיל, כי הלא אני לא ארצה שהיא תהיה הגדולה ושאר הילדים יהיו בני 3. צריך לתת תשובה עד מרץ וכבר מתהפכת לי הבטן כי גן עיריה לא מתאים לי. נתקלתן במצב כזה? האם כדאי לגשש?

היי דליה וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אני בהחלט הייתי מגששת. אני גם מתכוונת להשאיר את עמית במסגרת שהוא נמצא בה כרגע עד גיל טרום חובה כי אני מאד מאד מרוצה.אצלנו יש קבוצת גיל כזאת בגן.

mom2ia

New member
גם אצלנו בגן המצב הוא כזה

ביקשנו מהגננת שתערוך רשימה של כל מי שמתכוון להמשיך לשנה הבאה וכרגע מסתמן שאנחנו נשארים בגן עוד שנה. כל מה שנשאר זה לקוות שהמצב לא ישתנה... הרי אצל כל ההורים המצב הוא שממשיכים אם רוב הגדולים ממשיכים.

happy00

New member
בכל מקרה תתחילי לברר לגבי גני עיריה

בדר"כ יש בגן הזה קבוצה לגיל 4? אם לא, קצת קשה לי להאמין שיהיו מספיק הורים שירצו בגיל הזה להשאיר שנה נוספת בגן הפרטי.

tiger mom

New member
תתחילי לברר

אופציה נוספת: לשלם דמי הרשמה לגן אחר. ומקסימום (ואני לא מזלזלת בכסף) לאבד אותם. בכל מקרה, אל תבטלי הרשמה לגן העירוני עד הרגע האחרון.

אילתית 2

New member
היי דליה../images/Emo140.gif

כדאי לבדוק בגן מה קורה לשנה הבאה עם שאר הילדים, או אם תהיה הרשמה חדשה לקבוצת הגיל 4 אם לא יהיו ילדים בני גילה אז לדעתי לא כדאי שתהיה עם קטנים ממנה עד מרץ יש עוד זמןם אז תגששי עם ההורים וגם עם הגננת אם היא תפתח הרשמה לקבוצת הגיל אם לא תבדקי את גני העיריה אצלנו השנה עברה מהגן הפרטי לגן עיריה (טרום טרום חובה) היא בגיל של יולי היו דיבורים על קבוצת גדולים בגן אבל בסוף לא היתה הרשמה אז הכנסתי אותה לגן עיריה לא רציתי שתהיה עם קטנים ממנה ותאמת אני מאוד מאוד מרוצה זכינו בגן עיריה מדהים - גננת חמה אוהבת ומעולה וגם הסייעת מקסימה וכמה שחששתי מגן עיריה דווקא יצא לטובה

גם אצלי היה בדיוק ככה

גם עם הגדול וגם עם הקטנה.. בהחלט דיברתי עם ההורים של הילדים הגדולים, אפילו על חברה טובה הפעלתי מכבש לחצים.. ורק רוצה לומר לך עוד דבר, היום נראה לך שגן עיריה זה הדבר הכי לא מתאים לך, אבל הילדים שלנו גדלים כל כך מהר... תחשבי שיש עוד כמעט שנה, למעשה 9 חודשים עד שהיהא תכנס לגן העיריה- את לא יכולה לדמיין אפילו כמה גדולה (ומדהימה) היא תהיה
את זוכרת איפה היא היתה לפני 9 חודשים..? רוצה לומר, גם אם זה לא מסתדר, יכול להיות שגן עיריה יהיה לה טוב בגיל 4.1 בהצלחה! אסנת

זה גן של גילאי 3-5

24 ילדים. אמורים לסיים בגיל 5. שנה הבאה יהיו שם גם ילדים בני 3 כי הקבוצה הקטנה יותר (בגן נוסף שלה) תעלה לבוגרים. השאלה שלי היא מי מהילדים שנמצאים כרגע ישארו. מספיק לי אפילו חצי מהילדים, כלומר 12, כדי שיהיה שם גרעין של גדולים. בגן עיריה אני צריכה גם צהרון ואני ממש אבל ממש לא מתכוונת שהיא תיסע בהסעה של הצהרון.

אילתית 2

New member
מבינה אותךאבל שוב

כדאי שתבדקי עם ההורים והגננת אולי יהיה כמות ילדים ותמשיכו שם בהצלחה ואם לא יכולה לומר לך שאצלנו דוקא היו הרבה צהרונים ליד הגן והבית ככה שזה ללא הסעה אבל בסוף בחרתי לך צהרון מדהים (הגן שהיתה בו שנה שעברה והיום הקטן שלי שם פתחו צהרון) אז אומנם הוא עם הסעה אבל הסעה מסודרת של בעלת הגן שאני מכירה וסומכת עם ביטוח ובוסטר לכל ילד הם מאוד מקפידים על בטיחות אז בגלל שזה הם שאני מכירה וסומכת בחרתי בסוף את הצהרון שלהם ולא צהרון שאני לא מכירה בלי הסעה

טווח של שנה

יש שם ילדים בני 3 וילדים בני 4. הם מעורבים אבל יש קבוצות למידה לפי רמה ולא לפי גיל. בד"כ זה חופף אבל יש לדוגמא בקבוצה גדולה ילד בן 3.5 שנמצא מאוד מתאים לגדולים מבחינת רמה שכלית וקוגניטיבית. אני מאוד מרוצה, באמת שאין לי מילים, הלוואי וזה יסתדר.

למעלה