יוצא לחופשי

RossieL

Active member
יוצא לחופשי

מה דעתכם?
נכון?
לא נכון?
איך ישפיע על מורשעי אונס אחרים?

ועדת השחרורים קיבלה ביום ראשון את בקשתו של הנשיא לשעבר משה קצב לשחרור מוקדם.
המשמעות: בתום חמש שנות מאסר, ולאחר שנגזרו עליו שבע שנים בכלא בגין שני מעשי אונס ועבירות מין נוספות, ייצא הנשיא לשעבר לחופשי וישוב לביתו שבקרית מלאכי.
בהחלטה של ועדת השחרורים נכתב כי "האסיר עבר שינוי משמעותי, נוכח דבריו שהביע בדיון הנוכחי, בשונה מהדברים אותם אמר בדיונים הקודמים. חברי הוועדה התרשמו מכנות התשובות שלו".

עוד נכתב בהחלטה כי "המסמכים שעברו לפנינו הביאו למסקנה כי בשלה השעה לראות את עניין השחרור", וצוין כי "בחוק שחרור על תנאי, לא נקבעה חרטה כאחד התנאים לשחרור מוקדם, ויש לכך תימוכין".

עורך דינו של קצב, ציון אמיר, מסר לאחר ההחלטה: "זה יום מרגש מאוד למשה קצב וגם לי, המסע הארוך הגיע לסיומו בהחלטה מנומקת של ועדת השחרורים. אני שמח על כך, שמח שהמסע הזה הסתיים". עוד הוסיף על תגובתו של האסיר המורשע להודעה: "הוא פרץ בבכי למשמע ההחלטה, זו פריקת עול של כל כך הרבה שנים, היה מאוד מרגש ולא מעט נוכחים הזילו דמעה".
הכתבה המלאה כאן

וכרגיל, מתעלמים מהקורבן...

מסכן, כמה הוא סבל, אוי אוי אוי.....

מעוררים בי שאט נפש כל עוכרי-הדין הללו שמייצגים עבריינים שביצעו פשעים ומציגים אותם כקורבנות, אלו אפסים עלובים .
עוכרי דין שמצבו האישי של הלקוח שלהם נוגע בהם, רק מוכיח עד לאן הם מוכנים להתדרדר בשביל הכסף , והם רק מוכיחים שהם לא יותר טובים מהעבריינים שהם מגינים עליהם.

הבעיה שהעבריינים אחר כך ממשיכים בדרכם כאילו לא קרה שום דבר, עובדה שאפשר לעבריינים גם להיות חברי כנסת ושרים בממשלה , והכל בסדר.

pynokyo

New member
צודק, מקומם שעורכי דין מצליחים להשיג הטבות וזיכויים לפושעים

מצד שני, גם לפושעים מגיע ייצוג משפטי, מי שצריך להחליט אלה הם השופטים.
אם יש ראיות לפשע - לא צריך לרחם על הפושע ולהעניש אותו בהתאם לפשעו ולנזק שנגרם.
לגבי פושעים בכנסת - זה יותר בעיה ציבורית מאשר בעיה משפטית, כלומר הציבור יכול למחות כנגד פושעים מורשעים שחזרו לשלטון.
לגבי הקורבנות - העונש שמקבל הפושע לא באמת מקל על קורבן שנפגע קשה, או על נזק שנגרם לקורבן.
נרצחים לא יחזרו לחיים, נאנסות שנפגעו רגשית יצטרכו לקבל טיפול על מנת להתאושש ולהשתקם, כל נפגע וקורבן לא משיב לעצמו את מה שנלקח ממנו, למען התחושה שהפושע משלם את חובו לחברהעל מה שעשה, אבל זה לא מפחית מפגיעת הנפגע, גם לנפגע אין שליטה על גודל העונש.

dory141

New member
אני מתנגד לשחרור

איזה מסר יש כאןלאנסים לסוגיהם? אדם שהביע חרטה והשתקם באמת ראוי לקיצור עונש (כמו בוכריס בעתיד, אולי). אנשים כמו קצב צריכים להישאר את כל התקופה, כי הוא המשיך לטעון שהוא חף מפשע ונרדף, למרות העדויות שנגדו.

שחר 673

New member
הוא ריצה חמש מתוך שבע שנים כמו כן האיש מקיים לחלוטין את

האמרה "מאיגרא רמה ....."
הביע חרטה ששכנעה את חברי הוועדה!
האיש מחוק!
נשאר לו לבלות את חייו בבושה וכלימה!
לדעתי, האינטרס הציבורי שבכליאתו מולא במלואו!
למיטב ידיעתי אין בו מסוכנות כלשהי.
קשיש בן למעלה משבעים שנה!
שילם את חובו לחברה וישלם בהמשך חייו בנידוי וביזוי!
לדעתי.

dory141

New member
לאו מוחלט

הוא לא ריחם על איש כשעשה מה שעשה. מעניין אם חו"ח אחותך, חברה שלך וכדומה הייתה קורבן שלו- האם גם אז היית חושב אותו דבר? מצידי שימות בכלא, האיש המיט חרפה על מוסד הנשיאות ועל השירות הציבורי. כל מה שעשה צריך לחזור אליו כבומרנג.

שחר 673

New member
במידה והייתי שופט שאחותו נאנסה ע"י קצב, לא היו ממנים אותי

לכס השיפוט במקרה זה בשל מוערבות אישית העלולה להשפיע על שיקול דעתי!
כנ"ל לגבי בן/בת משפחה של אחת הנאנסות.
לדעתי הוא שילם את חובו לחברה {ועוד ישלם בעתיד} וציינתי בפוסט הקודם את הסיבות לכך.
אלמלא גאוותו המטופשת הוא כבר היה משתחרר לאחר ניכוי שליש.
יש לציין כי בסוף הוא הכיר בתוצאות מעשיו וזו הסיבה שגרמה לוועדה לשחררו.
האיש קיבל "כבומרנג" {כדבריך} את כל מה שעשה. לדעתי.
אתה יודע, מותר להיות חלוקים בדעותנו.

הוא לא שילם שום חוב לחברה, הוא ריצה עונש

הוא המיט חרפה על מוסד הנשיאות, הוא פגע פגיעה בלתי הפיכה בקורבנותיו.
הוא היה צריך לשבת את כל התקופה בבית הסוהר, ואחר כך 10 שנים במעצר בית, שלא ימשיך לפגוע בנשים.
מי שמרחם על אכזריים, מתאכזר על הרחמנים.

ולא יכולה להיות לך דיעה כיוון שאתה לא מכיר אותו מקרוב ולא יודע שום דבר עליו פרט למה שנמסר בתקשורת.

נידוי וביזוי ? יש רבים מאוד שמעריצים את "הגבר" כמו שמעריצים את הרוצח של רבין.
ועוד יש לו חוצפה להמשיך ללכת חבוש כיפה ולהיכנס לבית הכנסת, טמא שכמותו שעבר על עשרות חוקי התורה, דתי אלק...

החשש שלי - שאנחנו נראה אותו עוד קם כעוף החול וחוזר לפוליטיקה בגדול, מה קרה ? דרעי הגנב הוא לא שר הפנים היום ? ויש עוד כמה דוגמאות.
ממשלה מושחתת וממשל עלוב.

שחר 673

New member
נו באמת שפירא, נגזר עונשו ל7 שנות מאסר, הוא ריצה שני שליש...

אדם אחר אשר היה מורשע באותן עברות ומקבל את אותו העונש כבר היה משתחרר.
הוועדה החליטה על סמך הערכות שונות של אנשי מקצוע שלא קיימת בו מסוכנות, האיש {בסופו של דבר} קיבל אחריות על מעשיו ועל סמך כל אלו הוחלט לשחררו.
איני מוצא פסול בכך.
בעיני שועי עולם ואנשים מכובדים שהיו בין חוג חבריו , האיש מוקצה מחמת מיאוס!
אות קין הוטבע במצחו, האיש מסומן לנצח!
לא ניתן בכלל להשוות בין עבירת "קבלת/מתן שוחד שבגינן {למיטב ידיעתי} הורשע דרעי לבין עבירת אונס של מספר נשים!
אדם בן למעלה משבעים שבור ורצוץ נפשית.
איני צריך להכיר אותו אישית, במקרה שלו,לדעתי, המידע שניתן עליו מספק לגיבוש דעה בנושא זה.
בחיאת שפירא, איזה פוליטיקה? איזו מפלגה תיקח את שבר הכלי הזה?
אני חושב שהרשעתו ומאסרו של קצב הם תעודת כבוד לדמוקרטיה ולממשל הישראלי, היינו, אף אדם כולל נשיא וראש ממשלה אינם עומדים מעל לחוק!
כולם שווים בפני החוק.

הוא לא קיבל שום אחריות למעשיו, הוא מתעתע בוועדה

כשהוא יודע שזו הדרך המהירה לצאת מהכלא, הוא יתנהג בהתאם (מוזר לי עבריין, חובש כיפה ומתפלל בבית כנסת).
הוא טען שהוא לא מודה בעבירות וזו עלילה.

אמרתי שכאשר יצא החוצה, יתכחש להכל, ואמנם כך קרה, וביום היציאה מהכלא כבר אמר שכל ההרשעה היתה עלילה והוא לא ביצע שום עבירה.

האיש בעליבותו.....
השלב הבא, תרשום לפניך: הוא יתלונן שהוא הורשע כי איננו אשכנזי.
ככה זה עובד.

pynokyo

New member
האמת שחשבתי על זה והגעתי למסקנה שאין לי דעה חד-משמעית

בכל מקרה היה יוצא לחופשי, אם לא עכשיו אז בעוד כשנתיים.
לגבי אנסים באופן כללי - לא נכון לשחררם בטרם מיצו את עונשים.
שמעתי גם שאנסים מורשעים, לאחר שחרורם, הם נשארים תחת פיקוח צמוד, מאחר ואונס זה לא אקט מיני אלא אקט כוחני אלים ומן הסתם אנסים עלולים לחזור על מעשיהם.
כמובן שמדובר באנסים ולא בכאלה שהואשמו בהטרדה מינית. יש הבדל בין הטרדה מינית לבין אונס.
לדעתי, היום הרבה יותר מדי נשים מתלוננות על הטרדה מינית כאשר מדובר במעשה שלא באמת פגע בהם, אלא בגלל שזה גורם להן לחוש תחושת כח ואולי גם נקמה.
לי אישית, כל מקרי התלונות על הטרדה מינית גורמות אי-נוחות מאחר ויום אחד זה עלול להתהפך על הנשים וכאשר באמת אישה תהיה מוטרדת באופן שפוגע בה עלולים לא להתייחס לזה ברצינות.
לא חייבים להתלונן על כל אמירה או נגיעה קלה או התייחסות לא הולמת - אפשר להעיר במקום ובאופן מיידי למטריד, כך שיבין לא לחזור על מעשיו.
לגבי קצב - הוא כבר הושפל עד עפר, כפי שכנראה מגיע לו, כל התעסקות נוספת בכל הכרוך בו גורמת לי בחילה. די, עזבו את האיש לנפשו, לעולם הוא לא יחזור להיות מה או מי שהיה ואות הקלון על מצחו תיכנס להיסטוריה. בלאו הכי לא ישנה כלום לאלה שנפגעו ממנו.

alona 27

New member
שנתיים וחצי על כל מקרה אונס, לא להאמין, פחות ממה שיושבים על

גניבה

שילה1

New member
כהתחלה-תלוי איזו גניבה,יש הגדרות בחוק.גניבה

רגילה-יושבים פחות אם בכלל.
לעצם העניין-המעשה חמור העונש כשלעצמו גם.עם כל הצער שבדבר והכעס ולי יש לא מעט עליו,הוא קיים כל מה שאמור היה,לבד מהתנצלות.
נשאר רק לצפות שיפר את תנאי השחרור,ישוב למקום שהיה ביתו 5 שנים.
לבי לקורבנות ולקורבן הגדול מכולם-גילה אשתו.שתאלץ לסבול את "המציאה" שלה,
בתנאים שנקבעו לו וזה לא קל.
&nbsp

alona 27

New member
לא חשוב לי איזו גניבה

אין כסף שיכול להיות שווה יותר מגוף וחיים של אדם. ברוב מקרי האונס האנס יושב מספר דומה של שנים, בארץ זה כמעט חוקי לאנוס. אם זה קל יותר מגניבה, מצטערת להגיד לך, אז זה כמעט וחוקי.
ולפי מספר ההפגנות בנושא זה נראה כאילו רובינו מסכימים עם זה.

שילה1

New member
אונס אינו חוקי ועליו יושבים לא מעט.

מצטערת להגיד לך,ממקום של ידע אישי קרוב-הדברים אינם כך.
מה שכן-ריבוי עבירות המין לסוגיהן-יגרור,אני מקווה-עונשים "למען ייראו ויראו".ויאש"ק.

alona 27

New member
ברור שאונס הוא פלילי, בוודאי מבחינה רשמית. אבל בזמן שכל כך

הרבה אנסים, אפילו אנסים סדרתיים מקבלים על כל ארוע של אונס פחות ממה שמקבל פושע שגנב הרבה מערכת המשפט, ולדעתי גם המחוקקים מתייחסים לאונס כאל עבירה קלה.
אני לא יודעת כמה מקרי אונס את מכירה באופן אישי, אבל רוב המקרים שיוצא לי לקרוא עליהם בעיתון (ויוצא לי לא מעט לקרוא את העמודים של חברה ופלילים) הם כאלה, גזר הדין הוא של 7 שנים במקרה הטוב (חוץ ממקרים שאב אנס את בתו מאות פעמים מגיל קטן ואז זה מתקרב למאסר עולם, אבל עדיין, על מאות מקרים). וגם מתי העונש לא קל מגניבה רצינית, אלא אפילו דומה לה, עדיין מזעזע שזה קרוב. שחיים של אדם בפני מערכת החוק יכולים להיות דומים בשוויים לרכוש.

שילה1

New member
אז דעי לך שאני מכירה מקרוב עשרות ואולי מאות מקרי אונס,

ומקרוב מאוד.ולא מעיתונים.את טועה.
העונש על אונס חמור יותר מזה של גניבה.בכל מקרה ותמיד.
אם לך נראה אחרת-זכותך לחשוב כך.מזל שהמחשבה הזו אינה יוצרת מציאות.

alona 27

New member
בכל מקרה ותמיד אנסים נכנסים לכלא יותר מגנבים?

הלוואי וזה היה ככה. אולי גנבים שגנבו אלף שקל תמיד תמיד יושבים בכלא יותר מגברים שהורשעו הרבה מקרי אונס של כמה ילדות, לגבי שאר המקרים, לא, לא תמיד. וזה בכלל לא משנה מה אני חושבת.
הקישור הראשון הוא אולי ישן, אבל הידיעות האלה נחשבות כפחות חשובות ולכן קשה למצוא עליהן מידע
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3083733,00.html
מין אוראלי בכפייה ומעשים מגונים בילדה מגיל 10 גזר דין של 6 חודשי עבודות שירות, לפעמים גם זה קורה. לא תמיד העונש קל יותר מגניבה רצינית, אבל מספיק שיש מקרים כאלה שחיים של ילדה חשובים פחות מרכוש שזה יהיה נורא.

עוד סיפור מוכר יותר וחדש יותר הסיפור על האנס יניב נחמן שהשופטים החליטו שהנאנסת בכלל לא נפגעה ולפני כל הסערה הציבורית שהיא עשתה השופטים קבעו שלא ישב יום אחד בכלא
http://www.mako.co.il/tv-ilana_dayan/2016-da7355d0bab32510/Article-c1f322f4fd04251006.htm
גם לאחר שהסיפור יצא ועשה הרבה מאוד רעש עונשו אמנם הוחמר אבל היה מאסר של שנה בלבד בפועל.

לצערי זה קורה לא רק בארץ, בסטנפורד אנס נידון ל6 חודשי מאסר בלבד, ובסוף גם שוחרר לאחר 3 חודשים בלבד. קורבנות אונס יישארו עם הייסורים האיומים למשך כל ימי חייהן.
http://news.walla.co.il/item/2993757

מנגד, גניבה חריפה כמו במקרה של מיידוף גררה 150 שנה בכלא, אולמרט שנכנס ל19 חודשי מאסר,בניזרי עם 4 שנות מאסר, 5 שנות מאסר בגין מעילה למנהל תיקי השקעות
https://www.dok.co.il/psika/פלילי/736-5-שנות-מאסר-למנהל-תיקי-השקעות-בגין-מעילה-בתיקי-לקוחות.html

כמובן שלא תמיד אנסים יושבים פחות מגנבים, בוודאי שלא הרבה הרבה פחות או בכלל לא כמו במקרים הקיצוניים האלה, אבל מספיק שיש מקרים כאלה, מבחינתי מספיק שאפילו יש מקרים שאנסים מקבלים גזר דין שהוא רק קצת יותר מגניבה וזה מזעזע ואומר משהו על איפה שאנחנו חיים. וחבל לי שעל זה אין הפגנות, שאת זה אנחנו מקבלים יותר ממחירי הדיור והמילקי, חבל לי שגם בקושי מדברים על זה.

אנשים טועים בתיפקוד בתי המשפט

בתי משפט אין מעיסוקם לעשות צדק אלא להוציא לפועל את החוק.

יש מקרים רבים מאוד שהשיקול של השופט נראה קצת מנותק אלא שבינתיים אין דרך אחרת לטפל בעבריינים , ועבירה מסוג פשע היא עבירה מסוג פשע, ואני לא שמעתי מאף שופט שזילזל בנושא אונס, מעוכרי דין דווקא כן.

בוודאי שיש דברים עקומים. אתה תהיה חייב 10.000 שקלים, ואם לא תשלם תלך לכלא, טייקון חייב 10.000.000 לא משלם ויקבל.....תספורת...

כמה מאות פעמים שמעתי קורבנות ששואלים את השאלה:".....למה הוא עשה את זה ? אין לו מצפון?....."
אני לא עונה להם אבל בתוכי אני מגחך: הרי אם היה לו מצפון הוא לא היה עבריין.....

למעלה