יוצאת מהארון....

דרדרית1

New member
יוצאת מהארון....

אז כמו שכתבתי למטה, אני קוראת אתכן (ואת פורום פוריות) קרוב לשנתיים, אך מעולם לא כתבתי.... בת 31, וזה מה שעברתי עד עכשיו:
אובחנתי בלפרוסקופיה כסובלת מאנדומטריוזיס דרגה 4. לאחר הלפרוסקופיה עברתי 4 שאיבות ו - 5 החזרות.
שאיבה ראשונה - 4 ביציות, 3 הפריות, עוברים טובים, הוחזרו 2, אין מוקפאים.
שאיבה שניה - 4 ביציות, 4 הפריות, עוברים טובים, הוחזרו 2, הוקפאו 2.
החזרה שלישית - מתוך שני מוקפאים, אחד שרד את ההפשרה, הוחזר לרחם, אין הריון.
שאיבה שלישית - 2 ביציות, הפריה אחת, עובר איטי הוחזר, אין הריון.
שאיבה רביעית - 4 ביציות, 3 הפריות, עוברים טובים, הוחזרו 3, אין הריון.
שלוש שאיבות מתוך 4 נעשו לאחר פרוטוקול ארוך (פיורוגון ומנוגון שני טיפולים, גונל אף ומנופור טיפול אחד).
שאיבה אחת מתוך 4 נעשתה לאחר פרוטוקול קצר (פרגובריס וצטרוטייד) והיא זו שהניבה רק שתי ביציות והפריה אחת של עובר איטי ביותר.
לאחר צילום רחם שנעשה לאחרונה, נמצא כי החצוצרות סתומות, כנראה מהמחלה וכי הן מלאות בנוזל.
מעבר לזה יש לי הידבקויות בכל הבטן, מוקדי אנדומטריוזיס במעיים, מוקד ברקטום וציסטות בשחלות (עד 4 ס"מ).
פרופסור א' הציע לי להחדיר סלילים לחצוצרות על מנת לסתום אותן ולמנוע מהנוזל הרעיל למנוע את השתרשות העוברים המוחזרים. אופציה שפחות מועדפת על פרופסור א' היא ניתוח מצומצמם להסרת החצוצרות תוך הימנעות מנגיעה בשחלות, לאור הרזרבה השחלתית הנמוכה שלי (מקסימום 4 ביציות לטיפול, בת 31).
פרופסור ב' סבור כי החדרת הסלילים אינה רעיון טוב במקרה שלי, כיוון שלדעתו מעבר לנושא של הנוזל הרעיל, כל המוקדים של המחלה, מפריעים גם הם להשתרשות ולכן הוא ממליץ על ניתוח כולל שיסיר את כל המוקדים מהרקטום, מהמעיים ויפריד הידבקויות איברים. גם פרופסור ב' רוצה שהמנתח ימנע מנגיעה בשחלות, שוב לאור החשש מפגיעה ברזרבה השחלתית שהיא כאמור נמוכה ממילא.
הבעיה היא שמאחר והכול כל כך דבוק שם, אני חוששת שגם אם נקבע מראש שלא נוגעים בשחלות, תהיה נגיעה כלשהי בשחלות, אם זה בעת הניסיון לכרות את החצורות או בעת ניסיון להפריד את השחלות שדבוקות לרחם (ואולי גם אחת לשניה). פרופסור ב' מבטיח לי שאם בפתיחת הניתוח רואים שאין אפשרות לבצע הליכים מסוימים מבלי פגיעה בשחלות, אז מסכמים עם המנתח שהוא מפסיק את הניתוח מבלי לגעת בכלום, על מנת שנעשה התייעצות מחודשת.
יצוין, כי לפני הלפרוסקופיה עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת מחיצה גדולה ברחם.
עברתי הן את ההיסטרוסקופיה והן את הלפרוסקופיה לפני שבכלל ניסינו להיכנס להריון באופן טבעי. כלומר, החלטנו שאנחנו רוצים להיכנס להריון ואז במסגרת בדיקות שגרתיות נמצאה המחיצה. בביקורת שלאחר ההיסטרוסקופיה נמצאו שתי ציסטות שוקולדיות בשתי השחלות וזה באמת התאים לכל תסמיני המחלה שסבלתי מהם מאז ומתמיד. שוב, לחוצת הריון שכמותי ארגנתי לי כמה שיותר מהר לפרוסקופיה אצל אחד הפרופסורים הנחשבים ביותר בתחום. לאור המצב שהתגלה בבטן הוחלט מייד אחרי הניתוח להתחיל בIVF (פרטי הטיפולים מעלה).
יצוין, כי כל הרופאים שאני מטופלת אצלם הינם הטובים בתחומם, הן בתחום הפיריון (פרופסור א' ופרופסור ב'), האנדומטריוזיס והכירורגיה.
עם זאת, יש את חילוקי הדעות בין פרופסור א' לפרופסור ב', שניהם רופאי פיריון, כפי שכתבתי מעלה (וזה לאחר שהם דיברו ביניהם).
למותר לציין, שרופא האנדומטריוזיס סבור גם הוא כי אני צריכה לעבור ניתוח נוסף (והוא דווקא כן רוצה לגעת בשחלות, כי הוא אוחז באסכולה לפיה, אם מנתחים מוציאים הכל הכל הכל).......
בקיצור, מאוד מבולבלת, מאוד רוצה כבר הריון וילד (מן הסתם לא היחידה כאן....). נמצאת בסיפור הזה כבר שנתיים ולא רואה את הסוף.
האם מישהי שעברה את הפרוצדורה של החדרת הסלילים לחצוצרות (הבנתי שצריך לחכות 3 חודשים כדי לראות אם מצליח ורק אז אפשר לחזור לטיפולים וכי לעתים אף עלול להתפתח זיהום כתוצאה מהחסימה...) הצליחה להיכנס להריון המיוחל????
החשש הגדול שלי הוא שניתוח נוסף אכן יביא לפגיעה ברזרבה השחלתית, באופן שלא אצליח לייצר ביציות משלי כלל....
בכל מקרה, שני הפרופסורים סבורים כי אין טעם להמשיך בטיפולים נוספים טרם קבלת החלטה וביצוע אחת מהפרוצדורות המוצעות.

זואילי

New member
ברוכה הבאה

אני יודעת שמישהי מפורום פוריות עשתה את זה (הסלילים) רק לא זוכרת את שמה..
אני באופן אישי כן בעד ניתוח, כי אני חושבת שבכל מקרה - הריון צריך להיות בבטן כמה שיותר אופטימלית.
אינני יודעת מי הם רופאייך, אבל ברור לגמרי שרופאי הפוריות חוששים מכל נגיעה בשחלות.
אני יכולה רק לספר מנסיוני - אצלי לא נגעו באנדומטריומות ( כי דיכוי אצלי עושה ת'עבודה) אבל מכיוון שהיו לי הרבה הידבקויות, אז כמובן שהיתה נגיעה בהן, ברמת להפריד אותן מהמקומות שהן נדבקו. בניתוח הראשון שעשיתי, שחלה אחת שלי נדדה לצד חברתה. אז הפרידו אותן והחזירו כל אחת למקום. אחרי אותו ניתוח כשנכנסתי לטיפולים, לא היתה לי פגיעה ברזרבה. דווקא הטיפול שאחרי הניתוח הניב אצלי הכי הרבה זקיקים וביציות, אבל אצלי - איכות הביציות היתה גרועה. כנראה שהאנדו עצמו פגע לי באיכות. הביציות שלי אף פעם לא הצטיינו במראה תקין, כולל פעם בה היה לי עובר 3PN שזה אומר בעייה אמיתית בביציות.
ככל שהרביתי בטיפולים הלך ופחת הדור. אבל אני לא חושבת שזה היה תלוי נגיעה בשחלות אלא יותר עמוק מזה. פגיעה באיכות עקב חומרת המחלה.

שוב, אני הרבה יותר מאמינה בלטפל רדיקלית - לנקות טוב טוב את הבטן. (אצלי גם כרתו בניתוח השני את 2 החצוצרות כי הן היו כה גמורות וביופסיה הראתה מוקדי אנדו בתוכן!!) - כי בסופו של דבר בגישה שלי אני אומרת - כל עוד יש רחם והוא תקין - אז תהיה אפשרות להריון. (גם בתרומת ביצית). כל מה שמעבר - אני מעדיפה להיפטר ממה שמזיק, מפריע, הורס ופוגע.

בכל מקרה, זה נכון לעצור את הטיפולים עד קבלת החלטה. ומוסיפה, שעד אז כדאי לך לשקול להכנס לדיכוי (תתייעצי עם רופאייך איזה דיכוי).

מכיוון שאינני יודעת מי רופאייך, מציעה לך להתייעץ עם ד"ר סוריאנו לגבי האנדו, עם ד"ר אליצור לגבי הטיפולים.

יכול להיות שאת גם יכולה לשקול כן לנסות את עניין הסלילים אבל תני גם לנסיונות שאחרי זה דד ליין. היה ואם לא תהרי לאחר ההליך הזה, נגיד ב 2-3 סבבים, או אז כדאי ללכת לתוכנית ב' של ניתוח לנקות הכל ולהתחיל מחדש...

מאחלת לך המון הצלחה בכל אשר תבחרי.

דסי31

New member
היי ברוכה הבאה

שמחה שהחלטת "לצאת מהארון"

המצב אצלך לא פשוט, ויש הרבה התלבטויות. זה מאוד מזכיר לי את המצב שהיה אצלי - שחלות דבוקות לרחם ואחת לשניה, חצוצרות מעוותות לגמרי שאצלי הוציאו בלי לחשוב פעמיים, הידבקויות באגן ועל המעי. שישו ושמחו

אני לא כל כך מכירה את הפרוצדורה של הכנסת הסליל לחצוצרות, אבל למען האמת ממש מסכימה עם זואילי. מה שלא תקין וחולה צריך להוציא. גם ככה את עושה IVF, ועם חצוצרות כאלו הסיכוי להיכנס להריון בצורה טבעית ולשמור על הריון תקין הוא נמוך... לפי הידע שלי זה יכול רק להזיק להשאיר אותן כמו שהן, מה עוד שבפרוצדורה של הכנסת סליל יש סיכון נוסף של זיהום שהוא יותר גבוה אצל אנדואיות - אני לא היית מסתכנת.

לגבי האם לעשות את הניתוח לניקוי כל המוקדים והסרת הידבקויות, יש לזה כמה שיקולים.
האם בנוסף לבעיות הפוריות יש לך תסמינים וכאבים שמשפיעים על איכות החיים שלך? אם כן, לדעתי אין שאלה לגבי הניתוח בלי קשר בכלל לפוריות. מצד אחד ניקוי מוקדי האנדו באגן לא ישפר את יבול הביציות, ומצד שני (שוב מסכימה עם זואילי) לדעתי צריך לנסות להגיע למצב הכי בריא שאפשר לפני שנכנסים להריון. אם את לא סובלת מכאבים אז זה שיקול קצת אחר. אבל בכל זאת - אם לא היית עוברת בכלל טיפולים אז הייתי אומרת לך לעשות כמה נסיונות לפני שרצים לניתוח. אבל זה לא המצב, את כבר אחרי כמה נסיונות, ככה שגם במצב הזה לדעתי צריך לשקול את הניתוח בחיוב.

למה בעצם את לא רוצה שיגעו בשחלות? אם הרופא שמנתח אותך מנוסה מספיק אין סיבה שהוא יזיק לשחלות, גם אם הוא מוציא את הציסטות, ועל אחת כמה אם הוא לא מוציא אותן. זאת רק השערה, אבל נראה לי הגיוני שדווקא להוציא את הציסטות יכול לשפר את איכות הביציות, מה הרופאים אומרים על זה?
בלי קשר, זה טוב שסיכמת על ציפיות עם המנתח מלפני (פרופסור ב שלך
), כי אז לא תהינה הפתעות במידה ותחליטי על ניתוח כזה.

שיהיה בהצלחה ותעדכני

דרדרית1

New member
תודה דסי וזואילי

אני אסביר לגבי החשש שלי מהניתוח.

מאחר ולא עשיתי IVF מעולם לפני הניתוח אני לא יכולה לדעת אם מס' הביציות המועט שלי נעוץ במחלה או בניתוח.

האינדיקציה היחידה שלי היא עליה ברמת ה FSH לאחר הניתוח. לפני הניתוח הערך היה 5.6 ואחרי הניתוח הערך הוא 9.2.

הניתוח כן בוצע אצל רופא מנוסה ביותר שהוא אחד ממומלצי הפורום. אגב, הציסטות שהוסרו בניתוח לא היו כ"כ גדולות הן היו בסביבות ה 4-5 ס"מ בערך.

לכן אני כ"כ מפחדת מניתוח נוסף.

זואילי

New member
תראי

אני לא רופאה, אבל חוץ מזה שעדיין את בערך של מתחת ל -10 וזה תקין,
אם היית אומרת שפתאום זה קפץ לערך של 30 אז זה בהחלט היה מעורר מחשבה אם היתה השפעה של הניתוח על השחלות.
כמו כן, ערך FSH משתנה כל הזמן. אפילו יהיה הבדל אם פעם תבדקי ביום 2 למחזור ובחודש הבא תבדקי ביום 5.
ואפילו לבעלות רזרבה נמוכה - אם הן בודקות כמה פעמים - יש שינויים כולל ירידה בערך שנגיד היה בבדיקה קודמת גבוה.
אצלי גם היו הבדלים כמו שלך כשעשיתי פרופיל הורמונלי מלא אי שם לאחר הניתוח הראשון, ואז כשעשיתי שוב אחרי כמה וכמה שנים.
אמנם התבגרתי בין 2 הבדיקות, אבל הערך היה עדיין בטווח הנורמה, וחשוב מזה - בחזרה לטיפולים היה עם מה לעבוד. היו ביציות. גם אם היו לי פחות מאשר כשהייתי "צעירה" יותר ואחרי ניתוח ראשון ושני.

ברור שהחשש גדול. והגיוני.
אבל כרגע מה האופציות?
רופאי הפריון אמרו לך שלדעתם במצב הנוכחי אין טעם להמשיך בטיפולים.
נותרו 2 אופציות ניתוחיות.
אז שוב - אם את רוצה לדעת שניסית הכל, תלכי מהקל לכבד.
עדיין, בניתוח ממוקד סלילים - אם לא יגעו בהידבקויות ולא יסירו עוד מוקדים אז אולי פתרת בעייה נקודתית של חצוצרות. אבל עדיין הבטן לא תהיה אופטימלית.
אז זה מחיר שצריך לקחת בחשבון.
מצד שני, ניתוח ל"נקיון" יש לו את הסיכונים שלו - לצורך העניין כרגע, סיכוני הפגיעה בפריון - וזה גם מחיר.
כך או אחרת - בלי זה או בלי זה - לא תמשיכי בטיפולים ותדרכי במקום.

אז מה שחשוב הוא לקבל החלטה ולדעת את ההשלכות (בתקווה כמובן ולא יהיו כאלה!) - ולבחור באחת מהאופציות או לבחור בשתיהן לפי סדר עדיפות.

כמובן שאם תלכי על הכנסת הסלילים - רצוי מאוד לעשות את זה עם רופא אנדו, כדי שלאחר מכן תדעי מה מצב המחלה.

פז08

New member
הי דרדרית... ברוכה הבאה

ראשית , האם ביצעת בדיקת AMH? למיטב ידיעתי היא בדיקה הרבה יותר מדויקת על מנת לדעת רזרבה שחלתית, ולא תלויה ביום הווסת כמו FSH.
מעבר לכך, אכן, דילמה לא פשוטה. ניתוח או לא? סלילים או לא?
לגבי הסלילים- אני יודעת שזו פרוצדורה יחסית חדשה. לא יודעת כמה שנים מבוצעת... והשאלה האם חסימה באמצעות סלילים באמת מספיקה אם יש כל כך הרבה מוקדים נוספים...
אני מבינה את החשש שלך מפגיעה ברזרבה השחלתית.
עם זאת, יכול להיות שזו האופציה הכי מתאימה (ניתוח).....
צריך לזכור שיש מומחים טובים בארץ בתחום ולקוות לטוב.....
צריך גם לזכור שאם לא עושים ניתוח, ויש מוקדים מפושטים ואנדומטריומות אזי כל פרוטוקול יגרום להחמרה במצב....
אם יש לך ספק, אני הייתי מתייעצת עם מומחה אנדו' נוסף....

lim35

New member
אני עברתי שני ניתוחים

בהם הסירו ציסטות מהשחלות, והם לא פגעו ברזרבה השחלתית שלי.
אחד מרופאי הפוריות אליהם פניתי הפנה אותי לבדיקת AMH שהוזכרה על ידי פז, זו בדיקה מעמיקה יותר ושווה לעשות אותה לפני התחלת טיפולים.

אני נמצאת בדעה שאין מה לפחד מניתוח, כל עוד הוא נעשה על ידי מומחה לאנדו'.
האנדו' פוגע בפוריות באספקטים שונים ולכן כדאי לנקות אותו כמה שיותר כדי להעלות את הסיכויים להיכנס להריון.

בהצלחה!

זואילי

New member
תדברי עם רופא הפריון

או גניקולוג.
אפשר לעשות את זה בפרטי - מעבדות זר ודומיו.
ויש גם בבתי החולים. רק לא זוכרת אם גם שם משלמים.
בכל מקרה - הפנייה מרופא.
תעשי אולי חיפוש בפורום פוריות (תכתבי במנוע החיפוש AMH) ותראי מה הבנות כתבו.

למעלה