כך גם אצלי
רב דפי העד 'שלי' הם משנת 55', או מאמצע שנות השבעים (בעקבות עלייה מברה"מ), ואחדים נכתבו (לפעמים בשנית) בשנת 99'... רושמי העדויות ברובם כבר נפטרו. אין ברשותי את ספרי היזכור של דורוהוי ולצערי גם אין מהדורה מקוונת שלהם. עד כמה שידוע לי ניתן יש עותקים בספריה הלאומית ובאוניברסיטה העברית בי-ם, ובבר-אילן. נדמה לי שהכרך החמישי יצא בשנת 2000, אולי פורסם מאז גם השישי. הספרים נערכו ע"י שלמה דוד מקרית ביאליק שעמד (אולי עדיין) בראש אירגון יוצאי דורוהוי והסביבה בישראל. מלבד חומר רקע כללי על קהילת דורוהוי, יש בספרי היזכור גם חומר על דראבאני, הרצה, רדאוץ ועוד. וכן זכרונות וקטעי כתיבה של ניצולים מבני העיירות - אולי משם תוכלי לדלות שמות וקשרים (לא זכורות לי רשימות כלשהן). כיוון נוסף יכול להיות הארכיון המחוזי של דורוהוי - לא הגעתי לזה עדיין... האם יש לך נסיון כלשהו איתם? נוימרק, סולובייצ'יק, גלינסון, גולדברג (אוסיפוביצ'י/בוברויסק, בלארוס) בורוביק, טורקניץ (בריסק ליטובסק, בלארוס) מנדל (דורוחוי, רומניה) ברגר, גרוס (קלמניץ/קוסטיצ'ן, בסראביה, וגם: ברזיל, פרו) סנדברג, דנצר (צ'יקורי/יז'ירנה, גליציה, וגם ארה"ב וארגנטינה) זיונץ (רייביץ, פולין, וגם ארגנטינה) גאוט/האוט, גיפס (קומרוב, פולין, וגם ארגנטינה)