יוצאי רומניה

יוצאי רומניה

מישהו חוקר/בודק את יהודי רומניה בעיקר העיירות דאראבני'דאראבאן ודורוהוי

ענתר

New member
אני חוקרת את טרנסילבניה

לא את רומניה, ולא מכירה את העירות שהזכרת

soring

New member
בוטושני

קרוב מאוד לעיירות אשר הזכרת (בירת ה judet) אך לא אותן (אלא אם כן אמצא עדויות הקושרות אותי לשם)

m a y 8

New member
דורוהוי והסביבה

אוספת מידע על משפחות: Mendel/Mandel/Mendelovici מדורוהוי, ומקורלטני (Corlateni) - בקרבת דורוהוי. Weissman מהרצה (Herta) - במחוז דורוהוי. Gross (הכהן) מקוסטיצ'ני (Costiugeni) - מזרחית לבוטושני. כמו כן חוקרת באיזור חוטין (Hotin) - בסארביה לשעבר. נוימרק, סולובייצ'יק, גלינסון, גולדברג (אוסיפוביצ'י/בוברויסק, בלארוס) בורוביק, טורקניץ (בריסק ליטובסק, בלארוס) מנדל (דורוחוי, רומניה) ברגר, גרוס (קלמניץ/קוסטיצ'ן, בסראביה, וגם: ברזיל, פרו) סנדברג, דנצר (צ'יקורי/יז'ירנה, גליציה, וגם ארה"ב וארגנטינה) זיונץ (רייביץ, פולין, וגם ארגנטינה) גאוט/האוט, גיפס (קומרוב, פולין, וגם ארגנטינה)

אורדליך

New member
דורוחוי והרצה

האם במסגרת חיפושייך נתקלת במשפחת כהן או סוקצ'ו (סקז'יו) מהרצה? אולי יש קשר בין משפחת וייסמןאו מנדל לסקז'יו? האם את יודעת היכן ניתן למצוא מידע על עיירה זו?

משה רפופורט מברגורדו

הבת שלו התחתנה עם הבן דוד גדליה זיסוביץ, סמוך לשואה ולא היה להם ילדים. היו להם כרמים.. מתחבר לך למשהו??.

אורדליך

New member
היכן העיירה נמצאת?

המידע שיש לי הוא רק על ענף אחד ורשום בהודעה שלי מתאריך 18/05/2006 האם לך מתחבר?

קראתי את המידע ממאי

הוא לא מתחבר למעט שיש לי. ביקשתי משכן עבודת שורשים על רפופורט, ואני מקווה שזה יגיע אלי בימים הקרובים. אם משהו יתחבר אודיע לך. בנוסף, דיברתי עם ידיד ששם המשפחה שלו מונטג, והוא הבטיח ליצור קשר איתך (אחרי המונדיאל). בהצלחה!

m a y 8

New member
סקז'יו מהרצה

לא מודעת לקשר למשפחות אותן אני חוקרת, אך באתר יד ושם מופיע דף עדות ע"ש סקז'יו שרה מהרצה שמילא נכדה בשנת 1999! שולחת לך מסר עם הפרטים האישיים שלו. הקשר להרצה: הדודה-רבה שרה מנדל מדורוהוי נישאה לשמאי וייסמן מהרצה, הם נרצחו עם 6 ילדיהם בטרנסניסטריה. משפחת מנדל מדורוהוי מקושרת גם לענף עבות של ברגר וגרוס-הכהן ממקומות שונים בבסארביה - כיום במולדובה, אוקראינה ורומניה. מעבר לזה לא ידוע לי על משפחות אחרות המקושרות למשפחת מנדל, אך אשמח לכל מידע נוסף. המידע שברשותי שאוב ברובו מדפי העד ביד ושם, ורקע כללי יותר מספרי היזכור של דורוהוי וסביבתה - כולל הרצה. האם ניסית לחפש ב-JewishGen חוקרי משפחות סקג'יו, או חוקרים מהרצה? נוימרק, סולובייצ'יק, גלינסון, גולדברג (אוסיפוביצ'י/בוברויסק, בלארוס) בורוביק, טורקניץ (בריסק ליטובסק, בלארוס) מנדל (דורוחוי, רומניה) ברגר, גרוס (קלמניץ/קוסטיצ'ן, בסראביה, וגם: ברזיל, פרו) סנדברג, דנצר (צ'יקורי/יז'ירנה, גליציה, וגם ארה"ב וארגנטינה) זיונץ (רייביץ, פולין, וגם ארגנטינה) גאוט/האוט, גיפס (קומרוב, פולין, וגם ארגנטינה)

אורדליך

New member
תודה

על ההפנייה. אני פניתי לפורום מכיוון שניסיתי כבר את הכיוונים הללו. אני דיברתי עם זאב הנכד שמילא את הדף עדות שציינת וגם פניתי לאחרים. אני מחפשת קשר לסבתא רבא שלי שנולדה ב 1862 בערך.זה דור מעבר למה שכותבי דפי העדות יודעים. מסתבר שצריך הרבה מזל על מנת לאתר את הכותבים משנת 1999! אני נתקלת או בדפים משנות החמישים או משנה ספציפית זו. אבל לצערי או שהטלפון מנותק או שאנשים כבר נפטרו ולצאצאיהם אין מידע. ב JewishGen לא מצאתי אנשים עם שם משפחה זהה מאותה עיירה. נאמר לי ש- סקז'יו מדורוהוי כולם קרובים איך שהוא ושהמקור שלהם הוא מהרצה. הבנתי שיש כבר 6 ספרי יזכור לדורוהוי ולסביבה. האם בספרי היזכור מצויינים שמות וקשרים משפחתיים?

m a y 8

New member
כך גם אצלי

רב דפי העד 'שלי' הם משנת 55', או מאמצע שנות השבעים (בעקבות עלייה מברה"מ), ואחדים נכתבו (לפעמים בשנית) בשנת 99'... רושמי העדויות ברובם כבר נפטרו. אין ברשותי את ספרי היזכור של דורוהוי ולצערי גם אין מהדורה מקוונת שלהם. עד כמה שידוע לי ניתן יש עותקים בספריה הלאומית ובאוניברסיטה העברית בי-ם, ובבר-אילן. נדמה לי שהכרך החמישי יצא בשנת 2000, אולי פורסם מאז גם השישי. הספרים נערכו ע"י שלמה דוד מקרית ביאליק שעמד (אולי עדיין) בראש אירגון יוצאי דורוהוי והסביבה בישראל. מלבד חומר רקע כללי על קהילת דורוהוי, יש בספרי היזכור גם חומר על דראבאני, הרצה, רדאוץ ועוד. וכן זכרונות וקטעי כתיבה של ניצולים מבני העיירות - אולי משם תוכלי לדלות שמות וקשרים (לא זכורות לי רשימות כלשהן). כיוון נוסף יכול להיות הארכיון המחוזי של דורוהוי - לא הגעתי לזה עדיין... האם יש לך נסיון כלשהו איתם? נוימרק, סולובייצ'יק, גלינסון, גולדברג (אוסיפוביצ'י/בוברויסק, בלארוס) בורוביק, טורקניץ (בריסק ליטובסק, בלארוס) מנדל (דורוחוי, רומניה) ברגר, גרוס (קלמניץ/קוסטיצ'ן, בסראביה, וגם: ברזיל, פרו) סנדברג, דנצר (צ'יקורי/יז'ירנה, גליציה, וגם ארה"ב וארגנטינה) זיונץ (רייביץ, פולין, וגם ארגנטינה) גאוט/האוט, גיפס (קומרוב, פולין, וגם ארגנטינה)

אורדליך

New member
מיקרופילמים מ FHC

לי אין עדיין נסיון עם אף ארכיון. לא בחול ואף לא בארץ. אני גרה בצפון ורחוקה בממקורות המידע הנמצאים בארץ (בנוסף ילדיי עדיין קטנים-דבר היוצר קושי נוסף). אני הלכתי לאיבוד עם עניין הארכיונים. אין לי מושג מאיפה מתחילים וכמובן שהעלויות למיטב הבנתי הן גבוהות. ב FHC מצאתי שיש רישומים של היהודים - Metrical books, 1869-1902 חמישה מיקרופילמים בשפה הרומנית משנת 2001, נמצא ב Salt Lake City, Uhtaויש גם Civil registration, 1870-1902 - ארבעה מיקרופילמים משנת 2002 עבור Dorohoi יש רישומים נוספים לפי העיירות. האם יש לך ניסיון עם ה- FHC? האם ניתן להזמין משם צילום של המיקרופילמים? מה העלות?

m a y 8

New member
הארכיון ביוטה

- אין לי נסיון עם ה-FHC. האתר מעלה רישומים מקוטלגים מקהילות שונות ומפנה לארכיוני המדינה הרלבנטים. אפשר לחפש במקום - ביוטה...או להזמין בדואר - עותק עולה $2, ויש מינימום של $4 להזמנה. רישומי מקור מהעיירה הרצה שבמחוז דורוהוי מצויים בארכיון המחוזי של צ'רנוביץ באוקראינה ותוכלי גם לפנות ישירות אליהם - אין לי נסיון עימם. ובאשר למקורות מידע אחרים - מזדהה עימך - גם אני גרה בצפון ומרוחקת ממקורות הנמצאים בארץ...
נוימרק, סולובייצ'יק, גלינסון, גולדברג (אוסיפוביצ'י/בוברויסק, בלארוס) בורוביק, טורקניץ (בריסק ליטובסק, בלארוס) מנדל (דורוחוי, רומניה) ברגר, גרוס (קלמניץ/קוסטיצ'ן, בסראביה, וגם: ברזיל, פרו) סנדברג, דנצר (צ'יקורי/יז'ירנה, גליציה, וגם ארה"ב וארגנטינה) זיונץ (רייביץ, פולין, וגם ארגנטינה) גאוט/האוט, גיפס (קומרוב, פולין, וגם ארגנטינה)

nuf

New member
יש לי במשפחה מוסקוביץ', נשוי היה

לבת ממשפחת קירמאייר, איזור משפחתנו מרדאוץ, לוקביץ צ'רנוביץ, אז היה אוסטרוהונגריה, בבית דיברו גרמנית ויידיש(לא רומנית, למדו רק בבית הספר)

למעלה