יוצאי לודז

talia olav

New member
השאלה המעניינת היא כמובן מה אתה,

כנכד ליוצא לודז', תוכל לתרום לנו
ובכל זאת, אם אתה מתעניין בשרשיך, תוכל למצוא כאן שותפים לנושא - החל מאלו מאתנו המנסים לחקור את תולדות משפחותיהם מלודז' וממקומות אחרים בפולין, ועד לשאלות מסעירות ומעוררות מחלוקת כגון "האם בבית סבך בלודז' אכלו אורז". ובהזדמנות זו, חברות וחברים, מה ניתן היה לקנות במכולת או בשוק בלודז' (כמשל) בראשית המאה ה-20 ועד המלחמה? האם היו אז אורז, אטריות לקניה מסחרית? או חצילים? ועגבניות?

טליה...

עד כמה שידוע לי, אורז היה. אני זוכרת שאמי ז"ל הכינה את האורז עם חלב וסוכר. ואת האיטריות היא הכינה בבית לבד. והם היו טעימות מאד מאד.

הלינקה

New member
בקשר לאורז - אני זוכרת זופה

פומידורובה (מרק אגבניות) שאמא הכינה מאורז, רוטב של עוף ואגבניות. ובקשר לאטריות, בדרך לישראל אבא שלי אמר לאמי: נו, בישראל כבר לא תצטרכי לעשות איטריות, שם קונים מוכן.

deebeebee

New member
לפני בוא הקורנפלקס לישראל

אבי נהג לאכול אורז עם סוכר וחלב כדגני בוקר לפעמים אבל אני לא יודעת אם זה הרגל מפולין או ממקום אחר.

ברוך הבא, "תסתובב" מעט בפורום

ולעניות דעתי באם אתה "מחובר" לתרבות הפולנית תמצא את המעניין אותך

טלמ

New member
זה מאוד תלוי בבן אדם....

אם השורשים הפולניים שלך מעניינים אותך ויש לך מה לשאול, או להגיד אתה תתקבל כאן בברכה. אם אתה מעוניין להביע דעה בנושאים שונים, עם השקפה שקשורה לפולין ולתרבות הפולנית, זה המקום. אני, חוץ מדף פולני וכמה בדיוקת גנאלוגיות לא קשור כ"כ לפולין אבל נחמד לי פה... תנסה ותראה

למעלה