יוצאים לדרך

gadiela1

New member
יוצאים לדרך

שלום לכולם. אז ככה, אחרי מלחמה ארוכה, ובעידודכן המלא (המון תודה), קיבלנו אישור מיידי להתחיל טפולי IVF בבני ציון, וכך לאחר שנתיים של נסיונות אנחנו יוצאים למסע. יש כבר פרוטוקול ואני אמורה להתחיל כבר בתחילת השבוע הבא (21 יום למחזור) לקחת דקא 0.1 . יש לי אליכן כמה שאלות: 1. לפי מה שקראתי בפורום,מדובר בדקא "קצר"(?)- בהזרקה יומית. האם אתן ממליצות להיעזר באחות להזרקה או שאפשר להזריק לבד/ ע"י "חובבנים" (כמו הבעל או האמא)? 2.האם המחזור מתאחר בגלל הדקא? אני אמורה לקבל את המחזור בעוד שבוע וקצת. האם הדקא יגרום לאיחור במחזור, ואם כן של כמה זמן, והאם זה אומר שהטיפול במנוגון ובגונל יתעכב גם כן? 3. אם לא מספיק כל זה, אז אני נוסעת בעוד כשבועיים, לחו"ל עם אמא שלי (שאמורה לעבור טפול רפואי מיוחד).מדובר בשבוע בלבד. האחות ביחידה אמרה לי שלא תהיה לי בעיה להמשיך ולהזריק דקא בשבוע הנוסף שאהיה בחו"ל (כלומר 3 שבועות של דקא) ורק כשאחזור אוכל להתחיל במנוגון וגונל. מה דעתכן- האם זו יכולה להיות בעיה, להזכירכן המחזור שלי אמור להגיע כבר בעוד שבוע, עוד לפני הנסיעה? 4. לאלו מביניכן שמטופלות בבני ציון וגם חברות "מכבי"- האם אתן מטופלות אצל אחד מרופאי היחידה הזו גם דרך הקופה או שיש לכן רופא נוסף מחוץ ליחידה (למרשמים ולמעקב רגיל אצל רופא נשים). נראה לי הכי בריא שהרופא המטפל יהיה מהיחידה עצמה. מה דעתכן? אני זקוקה להמלצות. שלכם, גדיאלה.

s h i r a 3 0

New member
הי. אנסה לענות על חלק מהשאלות:

1. פרוטוקול שמתחיל ביום ה-21 הוא פרוטוקול ארוך. פרוטוקול קצר מתחיל עם המחזור או ביום השני למחזור. 2. אין שום בעיה להזריק לבד את הדקה, אחרי הנחיה של האחות כמובן. זה גם לא כואב. מומלץ מאוד ללמוד להזריק לבד - במיוחד אם את רוצה לנסוע. 3. עד כמה שאני יודעת המחזור עשוי להתעקב בגלל הדקה. 4. לגבי נסיעות ומסעות עם הדקה ביד - צריך לזכור שהוא חייב "לטייל" בקירור. זו לא בעיה נורא גדולה. ציידנית קטנה וכמה קרחונים ומקרר בחדר בית המלון יפתרו אותה בגלות. ושיהיה המון בהצלחה.

ginger5

New member
הי גדיאלה

לגבי הדקא, הוא עשוי לגרום לעיכוב במחזור אבל לא בהכרח. אצלי המחזור הגיע כמו שעון בזמן. את ההזרקה מאד מומלץ לעשות לבד לאחר הדרכה כדי לא להיות תלויים באף אחד. אם את נוסעת לחו"ל, ממליצה לקחת כמות גדולה יותר של אמפולות, מחטים ומזרקים כדי לא להיתקע שם ולהצמיד את זה אלייך. כדאי שתקחי איתך מרשם והוראות הזרקה מהרופא, אולי אפילו באנגלית, כדי שתוכלי להראות לבודקים שמן הסתם ישאלו מה זה החומרים האלה שאת לוקחת איתך... בכל מקרה כמו שכבר נכתב עדיף דיפרלין כדי לא להיות זקוקה לקירור. לא תהיה בעיה לעכב את התחלת הטיפול עד שתחזרי מחו"ל, פשוט תצטרכי להזריק יותר זריקות דקא כמו שהאחות אמרה (הדיכוי שגורם הדקא מאפשר לרופאים שליטה מלאה על תזמוני התחלת הטיפול). לגבי בני ציון - גם אני מטופלת שם אבל אני בכללית. מאד מרוצה מהטיפול שם - שילוב של מקצוענות עם יחס אישי (ויש לי ניסיון גם במקומות אחרים). לא נראה לי שאת צריכה רופא נוסף מעבר לרופאי היחידה (אולי למרשמים או להפניות לבדיקות מיוחדות אם תצטרכי אבל בטח לא למעקב רגיל, בבני ציון יעקבו מספיק). בהצלחה

למעלה