יוצאים לדרך..

alon111999

New member
יוצאים לדרך..

שלום לכולם! תחילה, תודה ליוצרי הפורום. מקור נפלא לשיתוף, ייעוץ ותמיכה. יישר כוח!

אשתי ואני קיבלנו טלפון ממשרד הבריאות לפני יומיים בו נמסר לנו שעברנו את תנאי הסף ואנחנו רשאים להתחיל בתהליך. לאחר שדמענו מהתרגשות, אמרנו למי שהתקשרה שזו שיחה שווה פי מליון משיחה של אראלה ממפעל הפיס (שאני מקווה שגם היא תתקשר מתישהו..).

אשמח לשאול 2 שאלות לקראת צאתאנו לדרך:

1. עד כמה התינוק שהוא מזרע האב וביצית האם - אך עובר הריון אצל פונדקאית - הוא לחלוטין הילד של האב והאם הביולוגיים? כלומר - האם משהו בגנטיקה משתנה ומושפע עקב האם הפונדקאית? היינו סבורים שוודאי שלא, הרי הפונדקאית מקבלת עובר ובו המבנה הגנטי השלם, אבל אז ראינו הודעות של אנשים המחפשים פונדקאית עם עיניים בצבע כחול, ושיער מסוג X וכו'. לסיכום - עד כמה יש השפעה של הפונדקאית (אם בכלל) על תכונותיו והגנטיקה של היילוד?

2. היכן ניתן למצוא פונדקאית בארץ?? אנחנו מעוניינים לעבור את התהליך בצורה פרטית ללא סוכנות עוטפת, ואנחנו לא כל כך מוצאים מקום בו ישנן פונדקאיות פוטנציאליות.

** אנחנו רק בתחילת הדרך ולכן לא מקובעים - אם בכל זאת מישהו יכול לתת לנו עצה\טיפ לגבי כל התהליך, אנחנו נודה מקרב לב.

תודה רבה רבה !!

גיי J

New member
שיהיה המון בהצלחה!

גם אני רק בתחילת הדרך.. לגבי השאלה השניה אני לא ממש יודעת, הבנתי שיש סוכנויות שמתווכות בין הפונדקאית להורים ומעבר לזה הם לא מתערבים.
לגבי הפונדקאית, תחפש בגוגל אפיגנטיקה, לפי מה שהרופא סיפר לי, המחקר הזה הוא יחסית חדש, אפיגנטיקה טוענת שהעובר מושפע מהאם הנושאת אותו מבלי קשר לגנים, זאת אומרת שאין לאם הנושאת/פונדקאית שום קשר גנטי לעובר, היא לא יכולה לקבוע את צבע העיינים או השיער של הילד שזה נטו גנטיקה, אך היא יכולה להשפיע על האופי של הילד, הרופא הסביר שזה תלוי הרגש והמצב הנפשי של נושאת העובר, מאכלים שהיא אוכלת ועוד, אך מבחינה גנטית הילד שלכם ב100%.
אני לא בטוחה שכל הפרטים מדויקים, זה מה שנאמר לי.
שוב, חפש בגוגל אני בטוחה שתמצא חומר מדוייק.(יותר ממני זה בטוח)
בהצלחה!

למעלה