יופי של שיפוט
יופי הוא מושג, מונח, מילה, רצף של אותיות. יופי הוא מונח שמתייג ´משהו´ ככזה. יופי הוא הדרך שלך להגיד על משהו את דעתך עליו. באותה מידה ´כיעור´ הוא מונח. כשמסתכלים על/חווים משהו, ה´משהו´ הזה משדר לך תחושה מסוימת, שאנחנו, משום מה, מרגישים צורך לתייג ולהכניס תחת כותרת. זה יפה, זה מכוער, זה חמוד, זה מעצבן וכו´ וכו´... היופי, אמר מי שאמר, הוא בעיני המתבונן. מסקנה: יופי הוא שיפוט. תסתכלו (אפשר גם לדמיין...) רגע על הדבר הכי מכוער שאתם יכולים. כל דבר הוא יציר בריאה (ולא חשוב כרגע מי ברא, לצורך העניין). תסתכלו עליו, על כל הפרטים, תבודדו חלקים ותגלו שמה שנחשב יפה/לא יפה הוא רק חלק קטן מכולו. תחשבו שאתם אוהבים אותו, בלי שום סיבה, just because... אם אני אומרת על משהו שהוא יפה, אני שופטת אותו, באותה מידה שאומר עליו שהוא מכוער. זה לא אומר שאני אוהבת את המראה של כל האנשים. למשל, בבליינד דייט אני ´חורצת´ גורלות´ על פי המראה (לא רק, כמובן). כן, גם אני כזו. אבל פה נכנס עניין של משיכה ודמיון (כמו, למשל, איך ייראה הילד שלנו...
). אבל זה בהחלט שיפוט. מה עושים? לדעתי, מסתכלים על הרבה דברים כל הזמן. אבל באמת
מסתכלים . מנסים להיכנס לתוך מה שרואים ולא להסתכל על... בפנים יש המון דברים, עולם ומלואו. וזה מה שיפה באמת. (חייבת לטוס לעבודה. הרבה דברים יפים מחכים לי שם... אחזור אחה"צ לקרוא שוב את מה שכתבתי ולשפוט את עצמי על ההודעה המבולבלת...
) יה-יה