יופי של פורום

דורין @

New member
יופי של פורום

קודם כל נפלא לעיין בפורום ולשמוע על נושא שקרוב לליבי. אני אמא לילד בן 10. לפני שנה הוא אובחן כבעל הפרעות קשב וריכוז והומלץ לו לקחת ריטלין. דחינו בינתיים את התחלת הטיפול התרופתי משני טעמים האחד הוא הדעות החלוקות סביב הריטלין והשני הוא שהיתה תחושה שהוא מסתדר היטב בבית הספר מגיע להשגים טובים וכו. לאחרונה לא הרבה לאחר תחילת הלימודים נוצרה בעיה בבית הספר אשר בעצם היא בעיית התנהגות מול תלמידים אחרים ומנגד בעיית התארגנות כלומר: מחסיר ציוד, חוסר הכנת שעורי בית, אך עדיין ציונים גבוהים הייתי רוצה לדעת האם בעיות אלו שהזכרתי נובעות בחלקן מהבעיה שאובחנה? ומה לגבי הדיעות ששוללות את הטיפול התרופתי אשמח לשמוע תגובות

שלום דורין וברוכה הבאה! ../images/Emo39.gif

לפני הכל אני שמחה שהצטרפת אלינו. עכשיו לגבי שאלתך - בעיות ארגון הם חלק עיקרי מהפרעת הקשב והריכוז, במאמגר המאמרים שלנו (שאליו מגיעים דרך קישור שנמצא בשורה האפורה בחלק העליון של הדף) תמצאי מאמר שנקרא "מתארגנים לבית הספר" תמצאי שם טיפים לארגון סביבת הלימוד של הילד, מכאן והלאה אני משאירה למשתתפינו המקסימים את רשות הדיבור...

מתי לתת ריטאלין

שלום דורין, בנוסף לבעיות של התארגנות גם בעיות חברתיות הן סממן ברור של הפרעות קשב וריכוז, בני מסתדר מצויין מבחינה חברתית עם ריטאלין אך ללא הריטאלין הוא "הולך מכות", רב ומעצבן את שאר הילדים. לגבי מתי לתת ריטאלין: נכון, הדעות באוכלוסייה לגבי מתן ריטאלין חלוקות. נגד הריטאלין נעשים כל מיני פעולות כשמסתבר שמאחורי ההסברה נגד הריטאלין מסתתרות חברות מסחריות שמשווקות מוצרים "טבעיים" כך שיש להן אינטרס כלכלי בלבד, או גופים "אידיאולוגיים" כמו הסיינטולוגים שהאינטרס שלהם הוא לצרף לכת שלהם עוד אנשים כלומר אינטרס מיסיונרי. כמורה לחינוך מיוחד וכאם אני רוצה לומר לך: עד שלא תנסי לא תדעי לעולם איך הריטאלין ישפיע על ילדך! אני עשיתי "ניסוי" נתתי לילדי ריטאלין ולא יידעתי את הסביבה. תוך שבועיים (אחרי שאנשים הרגישו בשינוי והשינויי היה מתמשך) התחילו להגיע תגובות: "הילד קשוב ולומד, הילד שיחק נפלא עם הילדים, וכו´ התחילו להגיע ילדים אחר הצהריים לשחק איתו, המורות היו מרוצות וגילו ילד חכם ומשתף פעולה, בבית הילדים לא היו בעיות התנהגות והפרעה לצוות. ואז גיליתי שהילד מקבל ריטאלין. התגובות היו אוהדות והרגשנו שעשינו צעד נכון עבור הבן. לפי דעתי אין מה לפחוד מהריטאלין, השד לא כל כך נורא. הריטאלין יוצא מהגוף ל ח ל ו ט י ן 4 שעות לאחר לקיחת הכדור. השפעות הלוואי מועטות אם בכלל (חוסר תיאבון? - אח"כ הם משלימים את החסר ועוד איך!), הוא אינו ממכר עוד לא ראיתי ילד שנמצא ב"קריז" בגלל שלא קיבל ריטאלין... כתבי לנו מה דעתך ונשתדל לעזור.

למעלה