יופי של חברה

יופי של חברה

אני תמיד גורסת שהחברה שבאים לרקוד הם מה זה נחמדים. כל מי שרוקד ריקודים ישראלים הוא בשבילי ארץ ישראל היפה. אז שרק נמשיך לרקוד הרבה שנים. אני גם כן מן המורעלים, אוהבת נורא ריקודי עם ורק אותם אני רוקדת.אוהבת נורא את ריקוד הזוגות "צומת הדרכים",מי היוצר שלו?

היוצר - איציק סעדה.

הריקוד היה בתחרות כרמיאל בשנת 93 ובשנת 94 הוצג בהשתלמות מישאל. מירי.

לא במקום הראשון !

לפי זכרוני מקום חמישי או שישי בשנת 1993. הריקוד יצא לתודעת הציבור רק לאחר "השתלמות מישאל" מספר 68 (29/1/94). מירי.

CHENPROG

New member
מילים כדורבנות.

אני שמח לשמוע דעה זו, היא נכונה ומתאימה בעיתוי שלה לכניסתו של יענקלה לפורום (יוצר "ארץ ישראל יפה"). רק חבל שבאחת הכתבות האחרונות בערוץ 2 - שהשתתף בהם (איך לא...) המרקיד גבי ביטון הוצגו ריקודי-עם כמקום של היכרויות ומפגשים יותר מאשר מקום של ריקודים, ואתם יודעים איזה קונוטציות זה מעלה אצל הצופים... צומת הדרכים הוא שיר של יזהר כהן?

באמת מילים כדורבנות...

זה פשוט מאוד לזרוק ככה אינפורמציה שלכאורה היא נכונה מפני שכולנו באמת ראינו את הכתבה שעשו לפני כמה חודשים בערוץ 2. ממקור מוסמך מאוד אני יכולה לומר לך : אחד התנאים של גדי לראיון ולשידור היה שהדברים יהיו בשליטתו ויעברו את אישורו, לאחר שראיינו את גדי לתכנית, יצאו החוצה ושאלו את הרוקדים שאלות שסבבו אך ורק סביב נושא הבגידות, הזוגות הנשואים, החיפוש וכו´... הכעס שלך לגבי הכתבה הנ"ל הוא מזערי לעומת הכעס של המרקידים בהם התנהלו ה"ראיונות" הנ"ל. בכל אופן... ואיך לא....מה לעשות שמהטלוויזיה בקשו ליצור קשר עם גדי ביטון?... התשובה בגוף השאלה שלך, וזה לא בכדי! על זה נאמר "שמו הולך לפניו".

האוירון

New member
לארץ השקד

אני מבין את הפירגון שלך לגדי, הפירגון מוצדק וגם אני מפרגן ואוהב את גדי ואת ההרקדות שלו, אכן שמו הולך לפניו אבל לא במקרה הזה, ישנם "אי דיוקים" במה שכתבת, בכל זאת ברצוני לשאול אותך שני דברים, ייתכן שאת לא יודעת אותם ובתמימותך כתבת מה שכתבת. 1. האם את יודע שישנה קריינית חדשות הרוקדת אצל גדי? 2. האם יודעת את הדרך שבה פנו לטלויזיה בכדי שתבוא? לילה טוב.

CHENPROG

New member
אז קוצי הדורבן הם מהתקשורת...

כעת אני מבין את הלך הדברים ותודה לכם על האינפורמציה. אין ספק שמי שהפך את הכתבה הזו לכתבה זדונית ומגמתית - בכיוון של צביון שלילי לריקודי-עם - אלו הכתבים שהכינו הכתבה בערוץ 2 וחיפשו סקופים מעניינים - אולי מתוך בורות בנושא ריקודי-עם. לדעתי יש בזאת מעין "הוצאת דיבה" לריקודי-עם והמרקידים צריכים לתת את הדעת על כך, ולדרוש כתבה / סדרת כתבות אוהדת ומאוזנת יותר...

סטיגמה - לעתים ../images/Emo87.gif

נובעת ממציאות מסוימת אח"כ המציאות מתעוותת מתכדררת כמו כדור שלג ונוצרות : "סטיגמה" ו"הכללה" אבל.... אם תשאלי זקנה כמוני שרוקדת כבר מעל שלושים שנה אז----"אין עשן בלי אש"

עוז 2002

New member
הכתבה היתה אוהדת ומכובדת!

אני חולק עליכם מאוד, ידידי. צפיתי בכתבה מספר פעמים. אני חושב שהכתבה מאוזנת מפרגנת ומכובדת. ריקודי עם לא הוצגו בה כמקום של בגידות אלא של היכרויות, והם אומנם כאלה. ראיינו לפחות שני זוגות שהכירו ונישאו. נכון, צילמו הרבה אצל גדי, אבל מה לעשות וגדי הוא מרקיד ויוצר מהמובילים בארץ בכלל ובאיזור המרכז בפרט. אין לי שום דבר עם גדי ואני לא בטוח שהוא מכיר אותי, וביננו, הוא אפילו לא תמיד היה נחמד אלי. אבל אני בכל זאת חושב שמגיע לו פרס על התרומה שלו לריקודי עם. בריקודים הנהדרים שחיבר, בהרקדות המצליחות, באירועים שאירגן. גדי מארגן, יוזם ומשקיע, ואני חושב שמגיע שנכיר לו תודה על כך. גם אם הוא מרוויח מזה... ושוב לענין הכתבה, אני חושב שהיא ביטאה את ההתמכרות והאהבה של אנשים לריקודי עם, את הפן החברתי, את האוניברסליות של ריקודי עם, את הישן והחדש. אני בהחלט לא חושב שהיתה מגמתית, בטח לא בכיוון שציינו כאן. שבוע טוב לכולם! עוז

יבנאי

New member
שירון לא יסכים?

הצחקת אותי. ירון ורעיתו הנכבדה, מירי, החפישו והשמיצו את הרוקדים מספר פעמים בתקשורת (גם בטלויזיה) וזכו ממרקידים לקיטונות של ביקורת. ירון ורעיתו הנכבדים שותפים מלאים לסטיגמה של "בית זונות". שירון ישב בשקט, שום דבר שיגיד לא ישכיח מאיתנו את התבטאותם. לידעתכם, חברי הפורום, (חלקכם ודאי יזכור זאת)

CHENPROG

New member
לא צריך להכפיש...

שימו לב כיצד החל הדיון הנוכחי לפני יומיים - ריקודי עם כארץ ישראל היפה, ואיך הוא מסתיים בערב שישי. אין לי מושג למה התכוון יבנאי אך לדעתי הוא הגזים... כולנו יודעים מה זה (רחמנן לצלן-כך רושמים?) ´בית זונות´ ´או משרד ליווי´ - המקצוע העתיק והגס בעולם. שאדם בא לפרוק את יצרו משלם סכום מסויים ומקבל (אולי) מחלת מין. אין כל סיבה להשוות ריקודי-עם - פעילות ספורטיבית וחברתית למושג הנ"ל, ובטח ששום התבטאות של מרקיד לא גרמה לסטיגמה כה שלילית של ריקודי-העם. למה להרגיז את ירון שמנהל את האתר הזה , שבו אנו יכולים לקרוא דעות של רוקדים/ות נוספים/ות ולכתוב את דעתנו - דבר שלא היה קיים כלל לפני כמה שנים ?! - עד כדי כך הוא התרגז (ובצדק) שכתב עם שגיאות כתיב...

אני לוקח הרבה אוויר לפני התגובה

כדי שלא אתרגז... רק תביא לי מובאה אחת מדברי שתצדיק את התבטאותך הגסה ואוריד כובעי בפניך. אם לא תמצא (וכך אכן יהיה, כי לא היתה כזו), הריני תקווה שתדע להתנצל בצורה נאותה. ואשר לדברים אליהם אתה מכוון: 1. איני אחראי להתבטאויותיה של רעייתי כפי שאתה אינך אחרי למה שהקרובים לך אומרים. 2. היא מעולם לא התבטאה בצורה שאתה מנסה להציג זאת, אלא אמרה אמיתות שכולנו יודעים, אך מעדיפים לא לומר זאת בתקשורת שמא נפגע בתחום האהוב עלינו ודברינו יובנו שלא כהלכה. 3. המדריכים שהתרעמו לא טענו שהדברים אינם נכונים אלא שהם פוגעים בפרנסת המדריכים. וזהו אכן "נימוק חשוב ביותר מדוע לא לומר את האמת". עכשיו צא להביא את המובאות ואם תרצה עזרה יש בידי קלטות וידאו של "גיבורי תרבות" עם אדם ברוך, ושל התוכנית של רובי, אתה מוזמן לקבל ולחפש את מבוקשך. היה גם ראיון טפשי בתוכנית מגני התערוכה, אך ממנו אין לי העתק. שם נאמרו דברים שאני לא הייתי אומר מהסיבות שציינתי למעלה, אך כל מה שנאמר אמת הוא.

dolphin101

New member
יש גם הרבה "ישראלים מכוערים"

בריקודי עם. אני כבר כתבתי על כך. גם אני חשבתי שבריקודי עם יש אנשים שהם "מלח הארץ" ו"ארץ ישראל היפה" אך לצערי נתקלתי גם באנשים מסוג אחר. יש הרבה מתחזים שהם במהותם "ערסים" ו "צ´חצ´חים" שהסתננו לחוגים לריקודי עם.הם האנשים הכי מסוכנים. ישנם אנשים שדוחפים,ואני מדבר על דוחפים בכוונה ולא בטעות,מכניסים מרפקים ואם מכירים אותם טוב הם גם מנבלים את הפה.ישנם נוכלים וצבועים ועוד מריעין בישין. כך שלא ניתן לעשות הכללות שכל הרוקדים הם "ארץ ישראל היפה". זו תמימות לחשוב כך.

דולפין - איזו נימה פסימית

יש בדבריך. בריקודי עם יש חתך של כל עם ישראל. תפגוש אותם במכולת, ברחוב , בשכונה, במשרדי הממשלה, בדיסקוטקים, ואפילו בקרב החברה החרדית. אני מביא מובאה מיענקלה לוי, כדאי לחיות לאורה אנו נשארנו בשלנו. המשכנו לרקוד וליצור, והדור הצעיר מעורר כבוד, בכשרונותיו ובחידושיו. מי שמסתנן אל החוגים שלנו , מרגישים מיד אם הוא אווט סיידר , במוקדם או במאוחר הוא יסתלק. צריך רק סבלנות. אנחנו נחנך אותו . אם הוא מושיט ידיים , וכופה עצמו על בנות, יש לטפל בו כמו בכל איש, פורע חוק. לא לפחד. והיה מחננו טהור.

avigal23

New member
שלום חבר´ה...תגובה...

אני לא יודעת כמה שידורים היו בערוץ שתיים על הריקודי עם. אבל היה אחד אם אני לא טועה שראיתי ואני זוכרת ממש טוב! מפני שאף פעם לא הייתי בהרקדה של גדי (באוניברסיטה) אין לי מושג איך נראית האוניברסיטה, אז אולי זו הייתה הכתבה שעליה אתם מדברים,אני גם ראיתי... ובכן...זה לא רק מראים את גדי...לא יודעת אם הוא הזמין אותם או במסגרת הכתבה הם באו...הנה דוגמא: הם גם צילמו מההרקדה של בתיה ביום רביעי... וכדי להיות בטוחה,שכולנו מדברים על אותה הכתבה... זה היה בפעם שדיברו עם זוג-עדנה ואלכס נכון? לא יודעת אם אתם זוכרים את השמות,פשוט אני מכירה אותם...שצילמו אותם בביתם...זוכרים? זו הכתבה שאתם מדברים עליה,נכון?

הכל יחסי dolphin1

בגדול אתה צודק,אסור לעשות הכללות. אבל כשאני באה בין צבור רגיל של אנשים אני מוצאת הבדל משמעותי.האהבה והפרגון שמוצאים בין צבור הרוקדים מחמם לי את הלב.עצם העובדה שאני אוהבת לפגוש את הרוקדים אומר דרשני.בכל אופן תודה על הערותיך הם בהחלט במקומן.

למעלה