יופי "נחמה"

hana5

New member
יופי "נחמה"

אז במה נבחר השבוע? באביזר - אמצעי אחד כזה שנמצא איתנו כבר מאז שהמקצוע קיים, או כזה שנזכרים בו לקראת נקיון פסח, אולי אחד שהתרגלנו להציע אותו לאותם פציינטים קבועים, זה בטח מוכר לא? אצלי אלו הפתיתים מקלקר או גומי. עם ילדים,ביום מצב רוח טוב אני אולי ארשה לעשות עם פתיתי הקלקר האלו גשם. אבל בדרך כלל אני אחביא שם חלקים ואתן לחפש. למי יש בקליניקה/מכון/מרכז/חדר קופסא כזאת? ומה עוד אפשר לעשות עם המתפזרים האלה למען השם?

פרינה

New member
פתיתים

אני משתמשת בפתיתים האלה רק כשהם ארוזים היטב ומאובטחים בפני התפזרות. כשהם בתפזורת, האפקט התחושתי שלהם לא משמעותי בעיני. שלא לדבר על זה שהם מהווים סיכון ממשי לבריאות הנפש של המטפל.. הם מצוינים כמילוי לשקית בד קטנה המשמשת להתמסרות, כתרגול עבודה בילטראלית, תזמון ורצף עם ילדים שפעילות בכדור קשה להם. אם יש לך כמות באמת גדולה שלהם, אפשר למלא בהם ציפית של כר או שמיכה, ולתת לילד להתגלגל עליה. כך מועברת מהם תחושה הרבה יותר מאסיבית ונשלטת. אפשר גם לצרור אותם בצרור זעיר ולהעיף אותם בנשיפה כמו שעושים עם כדור צמר גפן.. אגב, מעולם לא נתקלתי בפתיתי גומי. היכן משיגים כאלה? האם יש להם יותר משקל ונוכחות מאלה של הקלקר?

hana5

New member
פתיתי גומי

פתיתי גומי אכן קיימים, הם שוקלים יותר ונעימים (באופן סובייקטיבי כמובן)אני אברר איפה קונים ואשלח לך במסר בימים הקרובים. מהנסיון שלי הרבה מאוד ילדים צעירים כל כך מתפתים לפזר את הפתיתים ונהנים מאוד מהתוצאה. לא מומלץ לבעלי עצבים רופפים. בנוגע לפתיתי הקלקר, ראיתי שילד עם יד מאוד ספסטית ישאב יותר מוטיבציה להניע אותה בתוך הקלקר מאשר בחוץ. זה לא פונקציונאלי במיוחד אבל עובד. לגבי האפקט התחושתי של פתיתי הקלקר כשהם עומדים בפני עצמם באמת לא לגמרי ברור לי, אולי למשהו יש הסבר טוב?

למעלה