יופי נגד אופי

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
יופי נגד אופי

בהמשך לתמונה יפה של אחאל טקה שמתרוצצת ברשת, הנה לכם שאלה מתגרה:
מבחינתכם, איפה אתם מדרגים יופי מול אופי?
נניח, לו הייתם רוצים לקנות עכשיו סוס, והיתה לכם ברירה בין סוס מכוער עם אופי נפלא לסוס יפה עם אופי רע, מה הייתם בוחרים?
רגע, בעצם, זה לוקח אותי למקום אחר:
אם היתה לכם בחירה בין אופי ויכולות, כלומר סוס טוב מזג עם פוטנציאל מוגבל לעומת סוס אולימפי עם מזג של שד, מה הייתם בוחרים? איפה עומד אצלכם האופי של הסוס ביחס לתכונותיו הגופניות, ולמה?

(גם אני אענה, אבל הפעם אני לא הראשונה שעונה
)

jgut

New member
פעם הייתי אומרת ״אופי״

היום התשובה עדיין אופי אך יותר מורכבת מבחינתי.
קודם כל ניראה לי לגיטימי שכל אחד יתאים לעצמו סוס לפי המטרות שלו מהסוס.
לכל סוס יש את האופי שלו. אבל חלק מההתנהגויות שלהם נובעות מהרגלים ותנאי הסביבה. כלומר סוס אצל בעלים מסויים יכול להתנהג בצורה אחרת אצל בעלים אחרים. אז יש מקום לשיפור ההתנהגויות.

בשורה התחתונה הייתי בוחרת סוס שאני מתחברת לאופי שלו. אבל לפני שהייתי פוסלת סוס, הייתי בודקת מה החלק שמפריע לי הוא אופי ומה מזה ניתן לתיקון.

יופי לא משנה לי כ״כ. כל סוס שמוצא חן בעיני ניראה לי יפה. יכולות אתלטיות הן תלויי מטרה. אם אני קונה סוס לריינינג, אז חשוב לי שהיכולות שלו בשילוב האופי, יתאימו לי.

popi199

New member
לדעתי

זה הכל תלוי במטרה וכשהולכים לקנות סוס צריך להציב מטרות ברורות.
אבל כעקרון היה לי סוס אחד בלבד שקניתי ואהבתי את המראה הכללי שלו וכשבאתי לבדוק אותו אז היה לי מן אפקט של וואו איזה סוס מרשים, בשאר הסוסים שקניתי פחות אהבתי את המראה שלהם, אבל הם שירתו אותי נהדר אז זה לא כ"כ הפריע לי.
נניח הסוס האחרון שקניתי הכרתי המון שנים לפני שקניתי אותו ואף פעם לא חשבתי שהוא סוס יפה, אבל אחרי קצת זמן שהוא בבעלותי אני חושבת שהוא חתיך על.
אבל הייתה לי פעם סוסה שבהחלט חשבתי שהיא לא יפה וזה לא באמת הפריע לי, קניתי אותה לטיולים כי היא הייתה טובה ואמינה.

לי מאוד חשוב האופי של הסוס, לא אכפת לי קצת אופי, לסוס הזקן שלי יש אפילו המון אופי והסתדרנו מעולה שנים, אבל לא הייתי קונה סוס שלא רואה בעיניים כי זה יתנגש עם האופי שלי באיזשהו שלב.

fliperit

New member
יופי, ואני אסביר למה

ברוב המקרים, בריינינג לפחות, הסוסים המוכשרים הם גם הסוסים היפים. אלה עם התחת הגדול, הפרופורציות המתאימות והקו-דם הנכון.

אני מאמינה שעל אופי אפשר לעבוד. יש אצלנו באורווה כמה הוכחות לזה....

מה שאנחנו קוראים לו יופי

הוא הרבה פעמים סימטריה או מבנה שאנחנו מחפשים. בסופו של דבר מי שיחפש סוס יחפש גם את הרגליים הישרות, הגב התקין וכו'. במקרה הזה למראה (יופי) חשיבות מכריעה, צורתראש,צבע וכו' הרבה פחות חשובים בעיני.
אז סוס צריך להבחר כאיזון בין תכונות פיזיות רצויות\ הכרחיות לאופי. כמובן שכמעט בלתי אפשרי להתקל בסוס "מושלם" ולכן תמיד יהיו וויתורים בנושא זה או אחר.

bmk

New member
ואם עסקנו בהאנשה

אז אני חושבת בהחלט שיש סוסים שמיד כשרואים אותם אומרים וואוו כי הם מאוד יפים,
אבל בדיוק כמו אצל בני האדם,
כשיש סוס שאני מתחברת לאופי ולמזג שלו ואני אוהבת אותו
אני רואה בו את הסוס הכי יפה.

giri

New member
גם אצלי זה ככה

וזה נכון גם לתכונות אחרות - כשאני עובדת עם סוס לאורך זמן הוא נראה לי קטן יותר (במיוחד אם הוא גדול)

meedas

New member
אצלנו היו אומרים

שסוס חייב להיות או מאוד מוכשר, או מאוד נחמד.
לסוס מוכשר, כלומר כזה שמנצח במירוצים, מותר להיות מניאק. סוס שלא מסוגל לנצח, שלפחות יהיה נחמד ורגוע ברכיבות, כי אם הוא גם יזרוק את הרוכבים שלו כל אימון, זה לא יגמר טוב

(יפים כולם היו, בלי יוצא מן הכלל
)

ואסיים במשפט של המדריכה שלי, אי שם לפני שני עשורים - אין סוס מכוער. יש רק סוס לא מטופח!

giri

New member
משפט מעולה

אם כי אני תוהה מה היא היתה אומרת על אחד הסוסים שניסיתי פה, שהיה באמת מאד מוזר למראה...
סוס מעורב - חצי סוס משא וחצי סוס ספורט,
מאסיבי, בגוון באקסקין עם כתמי פיינט גדולים ואזורים אפרפרים מוזרים בפרווה, רעמה וזנב בגוון לא אחד של שחור עם קצוות חומים מנומר באפור-צהבהב,
עם ראש ענק ובולבוסי, עין אחת חומה ואחת כחולה, ופרווה גסה וארוכה.
אבל הוא היה חמוד לאללה

giri

New member
אצלי

היום אני במקום שבו מה שחשוב לי זה להתקדם בספורט שלי (קפיצות).
לכן הבחירה היתה מתחילה מסוס שמתאים לספורט ויש לו פוטנציאל לעשות יותר ממה שאני עושה היום - סוס שלא יכול לקפוץ יותר ממטר למשל היה נפסל כנראה.
אח"כ היה בא האופי - זה נכון שאפשר לתקן, אבל אני לא רואה את עצמי כרוכבת מספיק טובה כדי לתקן אופי ממש בעייתי אצל סוס. הייתי רוצה סוס עם קצת פלפל, ואפשר בהחלט שטיקים, אבל לא ממש סוס פרוע שאני לא אצליח להשתלט עליו, כי התוצאה תהיה שאאבד את הבטחון ואחזור אחורה (מנסיון).
ומבחינת המראה - בהחלט חשוב לי איך הסוס נראה, ואחד הדברים למשל שממש מפריע לי זה סוס נמוך או קטן באופן כללי. יש כל מיני דברים שהם בעדיפות נמוכה - למשל הייתי מעדיפה לא סוס אפור (לבן), או לא סוס מאד מצולק וכו', אבל זה כבר באמת לא משהו שבודקים בקניה.
כשהייתי קטנה רציתי פלומינו... הצבע קרץ לי (ועד היום לא הייתי אומרת לא לסוס שיתאים לדרישותי האחרות וגם יהיה לו צבע מעניין כמו דאן, באקסקין, פלומינו, סילבר דאפל...)

למעלה