יועץ קרקע

• פותח הנושא 80vax
  • פורסם בתאריך

80vax

New member
יועץ קרקע

הי, מבקשת רק לשאול מה תפקידו של יועץ קרקע? האם הוא זה שקובע עומק כלונסאות? אם אני יודעת מה אמרו לכל מי שבונה מסביבי, הרי סביר להניח שאנחנו יושבים על אותה קרקע, ומה שאמרו לאחד נכון גם לשני. האם נחוץ? תודה

avi5199

New member
רצוי מאד , ובדרך כלל הכרחי

יועץ הקרקע יכול להתחשב בקידוחים שנעשו בעבר בסביבה , אבל את לא יכולה להסתמך על יעוץ הקרקע שעשו לשכן כדי לבנות בית על המגרש שלך. יועץ הקרקע קובע איזה כלונסאות צריך ובאיזה עומק , איך לסתום מערות וחורים באדמה אם הם מתגלים בזמן הקידוח, וכן הלאה.

ITCHAKG

New member
מי שיחליט וייקח אחריות

זה מהנדס הקונסטרוקציה שלכם. לדעתי אין צורך בקידוחים ובדוח "סופר מיוחד" לבית שלכם, אלא עדכון של דוח של בית שכן. זה מחייב בקור בשטח של אותו יועץ הקרקע, סריקה של תכנית ההגשה כולל חתך והוצאת דוח ספציפי לבית שלכם. עלות הדוח צריכה להיות זולה יותר מעלות דוח בודד וראשון באותו אזור, ואתם מקבלים דוח מוסמך עם אחריות הנדסית של יועץ הקרקע.

80vax

New member
אבל...

אנו בונים בהרחבה, והקרקע היא קרקע חקלאית עובדת. כולם סביבנו צריכים לבנות כלונסאות, ומכאן שכנראה גם אנו. האם יש כמה סוגי כלונסאות? או רק עומק שונה ? - אם כן אז לא פשוט יותר לקחת מה שיעשו השכנים (פחות או יותר באותו הזמן כמונו) ואף לעשות יותר עמוק לשם ביטחון (במקום לשלם ליועץ קרקע להשקיע בעומק יסודות גדול יותר מהממוצע לידי) האם היועץ נמצא בזמן הקידוח לכלוסאות?

ITCHAKG

New member
על כך אמרו חז"ל שכרו יצא בהפסדו

הערכה שלי לעלות דוח קרקע חוזר בהנחה שאכן יש דוח של בית שכן ואין תופעות קרסטיות של מערות ו/או שינוי בחתך הקרקע ברדיוס של 100-200 מ' הא 3000 ש'+מע"מ כולל בקור אחד בתחילת בצוע הכלונסאות.. ואז יקבל המפקח שלך הנחיות ברורות מיועץ הקרקע. בוא נעשה תרגיל קטן, למה לא לחסוך בתשלום ליועץ אלא לעבוד בשיטתך ונוסיף לייתר בטחון 1-2 מ' באורך לכל כלונס . מניח 16 כלונסאות X 1.5 מ"א תוספת X 150 ש'/מ"א = 3600 ש' נו אז מה חסכת.. אני מציע שתשנה את גישתך הבסיסית מה עוד שכנראה אינך מבין הרבה בתחום. קח מהנדס/מפקח כבר בשלב הראשון ובאם הבחירה לא תהייה של "דוד הכי זול" הוא יעזור לך ויחסוך לך בכל "מבוכי הבניה"

פיטנגו4

New member
מה ההגיון?

למה לשלם עוד עבור חפירה לעומק, אבל לא ליועץ? שבמקרה הזה זה לא מותרות אלא קשור לבסיס (דו משמעי)... מה ההגיון? היסודות - זה המקום לעשות "סמוך" ו"יהיה בסדר"??? עוד משהו: יועץ קרקע זה לא רק ליעוץ לגבי היסודות, אלא גם לכל מיני אלמנטים בניקוז, כמו בורות חלחול, שאי אפשר להשוות בין מגרשים שונים ובתים שונים. למשל: אם השכנים עשו שנים בקוטר מטר, אול אתם צריכים שלושה בקוטר 0.60?

80vax

New member
תודה על כל התשובות

מצערת אם השאלות קצת "קוממו", פשוט העליתי על הכתב את המחשבות שלנו. נראה לי שבכל אופן נחכה קודם לדעתו של הקונסטרוקטור תודה

למעלה