יועץ קרקע - כן או לא?

efratcn

New member
יועץ קרקע - כן או לא?

לא ממש כן או לא, כי המהנדסת (תודה פיירמן
) לא תעבוד ללא דו"ח של יועץ קרקע. האם להשתמש בדו"ח של מגרש סמוך וצמוד אלינו? למהנדסת אמור להיות הדו"ח של המגרש שצמוד אלינו. ושאלה אחרת, שכנים צמודים אלינו גם כן מרחיבים את הבית - האם כדאי לעשות "עסקת חבילה" על שני מגרשים (בהנחה שזה אפשרי)?

efratcn

New member
וגם שאלת מהנדס על הדרך

מתלבטים בין 2 מהנדסים: 1. מכיר את הסביבה, מקומי, עסק בהרחבות ובבניה של בתים בישוב שלי. נתן הצעת מחיר ללא דרישה לבדוק את תוכניות ההגשה (מכיר את הבית והמבנה שהוא שטאנץ בסדרת בניה), לא מבקש דו"ח של יועץ קרקע. 2. מכירה את הסביבה ועסקה בבניה של בתים חדשים בישוב שלנו, מומלצת ע"י האדריכלית ועובדת איתה צמוד (לפי האדרכלית - היא קפדנית מאד). דורשת דו"ח של יועץ קרקע על אף שמכירה את הקרקע באיזור ובונה בישוב שלנו ובסמוכים (יש לה דו"ח ממגרש של השכנים הצמודים אלינו). העלות זהה למהנדס 1 + יועץ קרקע. אלו הנתונים היבשים ובגלל חפירות (בראש!) של אנשים מסביבנו התחלנו להתלבט האם לא עדיף את המהנדס הראשון (שגם יעלה פחות אבל זה פחות משנה). דעתכם?

צימעס

New member
עובדת צמוד עם האדריכלית הוא ייתרון גדול.

לא הבנתי לגבי העלות: ההפרש הוא במחיר יועץ הקרקע? כמה זה באחוזים מההצעה של האדריכלות?

efratcn

New member
עובדת צמוד אבל בנפרד

כך שבאחוזים זה לא רלבנטי (אבל אם כן - אדריכלות ועיצוב פנים - 19K, מהנדסת - 4.5K, יועץ קרקע - הערכה 1-1.5K). ההפרש הוא רק ביעוץ הקרקע (זניח ביותר) אבל היתרון של המהנדס הראשון שמכיר פה את כולם (כולל בועדה) גורם לנו לחשוב. מבחינת תחושה שלי, המהנדסת היא הבחירה הנכונה.

צימעס

New member
מי מגיש, הארכיטקט/ית או המהנדס/ת?

כן, יש ייתרון למהנדס שמכיר את הועדה (ואת קצין הגא). את אומרת שגם המהנדסת מכירה, לא?

efratcn

New member
אנחנו והמהנדסת

הבנתי שיש חשיבות לכך שדווקא אנחנו נגיש. מבחינת קשרים, לנו יש קשרים הדוקים בפיקוד העורף (ובכל מקרה אנחנו פטורים מממ"ד) וגם בועדה יש לנו קשרים ולמהנדס 1 יש גם קשרים הדוקים. היא מכירה את הסביבה והועדה אבל לא יודעת אם יש לה קשרים. כמה זה באמת חשוב...?

צימעס

New member
סליחה.

ובאיזו ועדה אתם. יש ועדות בהן - כך התרשמתי בפורום - זו הדרך היחידה לקבל אישור.

efratcn

New member
כבר אוזל הזמן../images/Emo3.gif

אבל זה בגלל עליות מחירי הבניה והעליה הצפויה של הריבית שתשפיע על המשכנתא. אצלנו השחיתות יחסית מינימלית וכן מקבלים אישורים, הבעיה שיו"ר הועדה עבר איזה ניתוח מסובך והוא בחופשה חלקית וכמובן שאין מי שיחליף אותו... טוב נמשיך לחשוב. תודה

לפי הקונסטרוקטורית שלי:

כמובן כן, ובמגרש שלך ולפחות בשתי נקודות - כך ביקשה הקונסטרוקטורית. בבדיקה אצלנו הסתבר שבכל המגרש יש שכבה של חול מסוג בעייתי שמתחתיו יש חול טוב. אלא שבחלק מהמגרש האדמה הבעייתית היא בעובי מטר וחצי ובחלק אחר בעובי עמוק יותר מה שדרש התייחסותה בתכנית הביסוס.

efratcn

New member
אנחנו גם חושבים

שסה"כ העלות מאד זניחה ושווה את השקט הנפשי.

bar 23

New member
אגב-התוכניות כבר סגורות?

אם כן-שלחי לי למייל. לנו יש כמה סקיצות אבל עוד לא ישבנו על זה לעומק....

למעלה