יוסי יוסי.. האם שומע? ...

יוסי יוסי.. האם שומע? ...

נראה לי שמצאתי הוט פיקסל מעצבן.. ו 2 כתמים שאין לי שמצוץ של מושג היכן נולדו.. צילמתי תצלום זהה בכמה עדשות, מה ששלל את השאלה אולי זה לכלוכים בעדשה.. הכתמים המסומנים הופיעו בכל העדשות, וכמובן.. ההוט פיקסל.. מה הם הכתמים הללו? ומה.. מה עושים?? ככה? על ההתחלה?
התצלום שאעלה עבר LEVELS חזק שמבליט את הכתמים

LazyGecko

New member
מזל טוב, יש לך אבק על החיישן

הכתם זה אבק וניתן להפטר ממנו יש שרשור שאני התחלתי בנושא ניקוי חיישנים, רגע... הנה מצאתי וגם הסבר יותר מפורט.

ted

New member
שומע, עבור. הכל בסדר, לא להתרגש.

כל ה DSLR מפתחות פיקסלים חמים עם הזמן. קרינה קוסמית, מס הכנסה, או כל סיבה אחרת. אם תלך להדר ימפו לך ויעיפו את הפיקסל הלוהט. אני הייתי מחכה עוד כמה שבועות / חודשים אם זה לא מפריע לך ועושה את זה אז, אולי יהיו עוד כמה. במהלך השנה של האחריות מיפיתי פעמיים. כעת אינני טורח. הכתמים הכהים זה אבק. כשאני מחליף עדשה אני מוריד את הקיימת, שם בתיק או בכיס ומחזיק את המצלמה עם הפתח צמוד לגופי, ואח"כ מרכיב את החדשה. באיזשהו שלב תצטרך להתארגן לנקות לבד עם משב אויר. בשעת המיפוי אני בטוח שתקבל גם ניקוי חיישן ON THE HOUSE. זו אחת הסיבות שקונים בארץ מצלמות יקרות - יש אבא. לא להתרגש. מכה שמתרגלים לה, כי התוצאות הטובות עולות על ה"עונש".

עודדת אותי.. מוזר שקיבלתי אבק

כשאני מחליף עדשות הקפדתי על סטריליזציה שלא היתה מביישת רוקח.. השתדלתי לא להחליף עדשות ליד אנשים.... כיניתי את עצמי.. " מחליף עדשות בסתר".. על משקל.. ציפרים מתות בסתר... כך שלא יצחקו עלי ועל התהליך המוקפד של החלפת העדשות..
בכולופן... ציוד שאני עדיין מתקשה להאמין שרכשתיו.. לגבי הניקוי העצמי.. לא תהיה לי ברירה כנראה.. ואאלץ לעשות זאת. אשמח לטיפים כיצד, ובאיזו ערכת ניקוי להצטייד, ובכלל אם יש טיפים מסויימים הטובים לניקוי ה D-100 אתאפק ולא ארוץ להדר עדיין, ואבדוק האם ההוט פיקסלים מתפתחים. יש טעם לדעתך לפחות להודיע להם טלפונית? או שזה מיותר?

תודה יוסי ו lazygecko אלך לקרא

ואמתין בקוצר רוח להסבר שלך לדרך הניקוי אם אצטרך ספק כח חיצוני, לשם כך, אז ארכוש אני רוצה לדעת שאני עושה הכל ע"מ לשמור על נקיון ככל שניתן.

ted

New member
אתה יכול להודיע להם אם אתה רוצה

אבל זה מיותר כי זה קורה כמעט בכל המצלמות. לגבי ניקוי בדרך שלי, ארחיב בהזדמנות, למרות שכתבתי על זה בעבר וגם אחרים כתבו. זה יחייב אותך בהוצאה כספית של כמה מאות שקלים של ספק כח חיצוני למצלמה, אז זה לא בוער בינתיים אם זה לא יחמיר מדי (האבק).

LazyGecko

New member
אני לא מבין למה צריך את הספק

החיצוני בשביל זה. גם בניקון זה ככה ?

likey

New member
אלי, ברשותי D-100 מזה כחודש

ואתמול גיליתי כתמים דומים על גבי הצילומים, {ניתן לראות כתם כזה בצילום שהעלתי אמש "אנפה או מכשפה", מבחינים בו מתחת לצללית האנפה}רואים זאת בעיקר על גבי רקע בהיר. נאמר לי כי אלו חלקיקים זעירים של "אבק??" ניתן לנקותם ב"הדר", חלקיקים גדולים יותר הנראים ממש כ"ג'יפה" על גבי הצילומים אם ניתן לאתרם ע"ג הפילטר של ה-CCD יש מתקן פשוט (מוט עם ספוגית דביקה) שאיתו ניתן ללכוד את הליכלוך, עדיין לא ניסיתי (פוחד לקלקל)- אם למישהו יש ניסיון עם ניקוי אודה לו מאוד לגבי הדרכה.

ted

New member
יש לך עוד כמה קטנים. לא מנקים את

זה עם מוט ניקוי ונוזל. מתחילים עם משב אויר דחוס מפחית (לא להתיז את הנוזל) או ממפוח גומי קטן. עובד ב 99% מהמקרים. ג'יפה שנדבקת זה נדיר. אולי כל כמה חודשים צריך לנקות עם נוזל, אבל זו פרוצדורה שצריך לעשות אותה בשיא הזהירות. משב אויר בד"כ מספיק.

likey

New member
יוסי, סימנתי את הבולט ואכן ישנם עוד

כמה נוספים, תודה
בעבור היעוץ

LIRON22

New member
אולי זו שאלה מצחיקה שתגלה את בורותי

אבל אשאל בכל זאת (אחרת איך אלמד?). האם במצלמה קומפקטית שבה העדשה קבועה (כדוגמת הניקון5700 שלי) יש אפשרות להצתברות אבק על החיישן? ואם כן מה עושים במקרה זה?

ted

New member
אין בעייה כזו. במצלמות P&S בהן

העדשות קבועות, החלל לפני החיישן אטום לאויר ולאבק.

arielam

New member
לאלי, אתמול גם לי ניקוי בהדר את

החיישן, לא הצליחו להוריד את הלילוך ע"י לחץ אוויר. גם אני מקפידה להחליף עדשות בצורה סטרילית אבל כנראה זה לא ממש עוזר, או לא מונע את התופעה לחלוטין. המצלמה ברשותי 5 חודשים. השרות היה אדיב ומהיר. אריאלה.

תודה אריאלה, אכן לזכות הדר יאמר

שהם מאד אדיבים. החלטתי בכל זאת להתקשר ולספר להם על כך. בכל זאת המצלמה רק בת כמה ימים בלבד, וצילמה בסה"כ רק כ - 500 תמונות לערך. תשובתו של איש המעבדה היתה זהה לתשובתו של יוסי TED שאין מה להתרגש בכלל, ובקלות ינקו ויעיפו את הפיקסל הסורר מתי שרק אחפוץ בכך. אשמע לעצתו של יוסי, ואמתין עוד קצת לבדוק אם יש עוד התפתחויות ורק לאחר מכן אגש לניקוי אצלם. כנראה "שהתרגשתי" יתר על המידה מהעניין שמן הסתם יהפך לשולי עם הזמן זהו עולם ה - DSLR ...

למעלה