יוסי חוזר לחממה 3- שליש נוביה!

YossihNew

Well-known member
שלום!

אז עברתי את 26 הפרקים הראשונים של החממה 3 (במסגרת הבינג' שעשיתי). בדיוק סיימתי את השליש הראשון שמסיים את עלילת נוביה (ואז הייתה יציאה להפסקה). החלטתי לרשום כאן את התובנות שלי. למה יצאתי לראות שוב? ראיתי גם שכונה שוב, ניסיתי להבין אם בלי הציפיות שהיו לי אז, העונות נראות יותר טוב. והנה התובנות...

איזה משוגעת אלה לי

הרעיון לפתוח באלה לי מדוכאת ובקושי יוצאת מהבית, ואז באה ומאיימת עם סכין בהופעה של יפתח בגלל הפוסט טראומה, היה רעיון יפה. הבעיה המרכזית היא שעם כל הכבוד, הרצון להפוך את זה למשהו בוגר יותר קצת הלך לאיבוד. אלה לי הזתה את אריק פעם אחת, ועל זה הכתירו אותה כמשוגעת. בפעם הבאה כשהיא דיברה זה כבר היה כשהיא הזהירה את כולם מהפצצות בלונה ספארק, וזה היה נכון. במילים אחרות, אלה לי לא באמת יצאה מטורפת ומשוגעת, אלא קצת חסרת החלטיות שבגלל איזו הזיה אחת כולם קופצים. עם כל הכבוד, היה צריך לעשות את זה אחרת. אני גם חושב שאלה לי הייתה צריכה להיות הרבה יותר זמן בבית המרגוע, היה צריך לתת לה כמה פרקים להתבשל שם ולא לחזור אחרי שני פרקים בלחץ כאילו כלו. בוגר? לא נראה לי, פרט להתחלה. הסדרה לא טובה במצבים נפשיים מורכבים.

זאת סדרה או מהדורת חדשות?

אני לא מבין מה הקטע עם הפתיח בעונה הזאת. הוא מזעזע היום כמו שהיה אז. כשאומרים "הפתיח של החממה" מדברים על הנשרים והעורבים רצים בדשא, האחים רשף מכירים את האזור. ברור שהם לא רצו לצלם פתיח חדש עם העזיבות וההצטרפויות, אבל זה פשוט היה מתבקש- פתיח שאלה לי רצה באמצע כשיפתח ודניאל כל אחד אוסף את הבית שלו, למרות שבית הנשרים כבר ממש לא מאוזן. במקום, קיבלנו פתיח עם מוזיקה אובר דרמטית ולוגו מנופח. אגב, הלוגו היה כחול-אדום, למרות שראינו בפתיח גם הצצה ללוגו בצבעי הנשרים. חבל שלא עשו שכל הזמן מחליפים את הצבע, אבל זה רק מראה כמה הנשרים לא מעניינים וכמה הפתיח הזה היה דבר לא שייך לחיים.

DO I WANNA KNOW?

לעומת זאת, הפתיחה של הפרק הראשון לעונה הייתה מטריפה! הקלוזאפ על בית רשף ומגרש הכדורסל הנטוש, הלוגו, השמות של השחקנים, המנגינה ברקע... באמת, כל דבר שצריך כדי להיכנס לאווירה. לוקח בטיל את הקטע בעונה הראשונה של הנסיעה לכנרת, ואולי אפילו את המסוק שפתח את העונה השנייה. מנצח גם את הפתיחה של שכונה ואת הספינה ששטה לה באי. במקסימום הפתיח לשמינייה 3 מנצח אותו. הפסקול בעצמו, עם Arctic Monkeys מנגנים את השיר שיפתח התחיל לחרוש עליו העונה, היה מתאים. באמת, הייתה כל כך הרבה תקווה בפתיח הזה, ואז הכל נעלם.

קפיצה קטנה לירח וחזרנו

אני חושב שברור לכולנו שטיסות לחלל זה סיפור רציני, ואם מדריכים ילדים לטוס לחלל זה משהו חשוב ולא באהלן-אהלן. בדרימארס אני מבין כי זה הקטע, אבל זה היה קצת מופרך כשיפתח קיבל את הפרויקט. בלי קשר, מה שאותי עצבן זה שכשאלה לי שמעה, היא פתרה את זה בכך שהיא מפרגנת ליפתח. אני לא יודע- אם כבר שיגעון של אלה לי ו"בגרות" כמו שהעונה הבטיחה, היה מעניין אם אלה לי הייתה מנסה להכשיל את יפתח. איך זה שהיא מוכנה לשחרר עוד אהוב לטיסה לחלל אחרי הטראומה הקודמת? זה כיוון שאני נדהמתי שלא קרה. במקום, קיבלנו את "אלה לי משוגעת ולכן היה צריך שיפתח יעמיד פנים שנפרד ממנה", מה שגרם לכל עלילת בית המרגוע להרגיש מאולצת כדי לפגוע בהם. עלילה מאוד משעממת שלא ממש הצליחה לסחוף אותי אליה.

מה הקטע עם השיער בסדרה הזאת?!

אני לא יודע את מי צריך לפטר, אבל כל הקטע עם התסרוקות בסדרה הזאת פשוט חצה כל גבול. אני לא זוכר אף סדרה שבה השינויים בשיער בין עונה אחת לשנייה היו כאלה. זה קרה קצת בשמינייה, וגאליס, וכמובן שכולנו זוכרים את שינוי השיער המופלא של שירה בין העונות של זיגי חזרה אל הבלונד הזהוב, אבל כאן זה היה הזוי. מתי בלי שיער פשוט לא מעניין, זה נראה צבאי מדי וזה לקח את כל הקסם מהדמות שלו. שלא לדבר על יפתח שבעונה הזאת נראה כמו ילד אימו ופוזאיסט ולא כמו רוקר רציני. לליבי היו המון שלבים הזויים בתסרוקת שלו, אבל אני חושב שטליה ברטפלד אמרה פעם שהכל הידרדר מהרגע שיפתח נראה ככה. אני חייב להסכים. מי עיצבה להם את השיער? ממש לא אמא של שירה, נכון?

הבחור המורכב מהנשרים

תגידו מה שתגידו, אבל דניאל בעונה הזאת גרם לי להיזכר למה אהבתי את הדמות שלו. הוא היה הדמות הכי טובה שם (היי רועי). חוסר היכולת למצוא את עצמו בלי בית, הבדידות בחממה, ההתבודדות על המגלשה כשהוא כמעט מת לפני שהיא מתפוצצת עליו, הארגז של ג'ודי שהוא בכלל לא רצה לפתוח, הרצון למצוא את אבא שלו... כל פעם שדניאל הופיע, שמת לב שלא מתעסקים בקקי. הקטע שלו בו הוא מחפש את נפתלי, העימותים על זה שהוא לא מצא אבא, כל סיפור ההתקרבות ביניהם... זה היה פשוט נהדר. באמת, כשדניאל הפסיק לקרוא לנפתלי בשם שלו והתחיל לקרוא לו פשוט אבא, זה היה רגע שגרם לי להתלהב ממש, באמת הרגשתי את הקרבה הזאת ביניהם. כמובן שצריך לדבר על האידיאליות שלו לעומת יפתח, שחטף המון, אבל לפחות דניאל באמת התבגר העונה.

רומן שמבעיר את המזרח התיכון

עומאר. שחקן שמכיר אותי משום מה, בחור מוכשר כבר אז, עלילה שקצת לא קשורה אבל כן מעניינת (שלא הייתה עוברת בחיים לחו"ל). אני מבין למה חשבו שעומאר ינהל רומן עם אלה לי, אבל לא נראה לי שגיורא היה מוכן לזה, מה גם שלבסוף היה ברור שהם כמו אחים לשלום. העניין היה שאם כבר, אולי היה עדיף שעומאר היה מתאהב במישהי אחרת. סופי הייתה בכנס השלום, ואולי במקום מה שעשו עם סופי העונה (עוד על זה אחר כך), סופי הייתה מצטרפת למאמצים לשחרר את נוביה ולעזור לעומאר להביא את השלום, לאחר מה שקרה בכנס. לא יודע, אני פשוט חושב שאולי זה היה פותר המון. אבל סופי הייתה עסוקה מדי, ועומאר נשאר לבד. העלילה קצת הייתה מטיפה ואנטי מלחמתית, זה אחרת היום, אבל הרעיון לתקוות השלום לפחות נבע מסוף העלילה הקודמת, ואמיר ח'ורי עשה את המוטל עליו יפה.

מי הגאון החדש?

למה מנו? למה? לא מבין מה האהדה המחודשת לדמות בטיקטוק, כולם מתים עליו, אבל לא הבנתי את זה. בחור שנראה כיפי, בחור שנראה מעניין מההתחלה עם הכישרון בכדורסל וההצלחה במבחן. אבל מעבר לזה כלום. הידלקות על נטלי, הידלקות על דינה, נדמה שהוא לא מבין את התחרותיות. אולי מנו היה צריך להילקח לכיוון אחר. אולי הוא היה צריך להיות מרגל. בכלל בית הספר היה נקי מדי כל העונה הזאת. אולי היה צריך שמנו יהיה זה שיעזור בפירוק התחרותיות הכואבת בחממה, הוא היה קצת כמו אלה לי לפני שהיא הצטרפה, בז קצת לכל הקטעים האלה. אבל לא קיבלנו את זה. מנו איכשהו הצטרף לחבורה כאילו תמיד היה שם, אבל לא באמת תרם הרבה. כשהיה עם דינה בסוף זה היה לא הכי מדהים, פרט להחלפה של עומאר הוא לא עשה הרבה כל כך.

נשריות

ומכאן לחלק השני- יובל. יובל בניגוד אליו אף פעם לא הייתה אהודה, אבל בחלקים הראשונים של העונה היא הייתה ממש סבבה. הרעיון של הפמיניסטית שהיא שחקנית יותר טובה מדניאל אפילו ויכולה לסחוב נבחרת בינונית, היה רעיון מעניין. גם הקטע הזה שהיא הייתה זאת שגרמה לדניאל להבין שהוא רוצה להכיר את נפתלי, גם כששיחקה כדורסל עם אבא שלה, וגם כששיחקה עם דניאל כדורסל ושכנעה אותו לגשת לנפתלי, הייתה נהדרת. העניין הוא שחוץ מקצת לעודד את דניאל ולעשות כל מיני דברים לא חשובים בכלל במועדון הנשרים, יובל לא הייתה מורגשת. לצערנו, אני יודע טוב מאוד מה יקרה כשהיא כן תהיה מורגשת בשליש השני, וזה עומד להיות דבר ממש עצוב. אה, והיא נראית מוזר כשהיא קולעת לסל, יש לה פרצוף קצת משונה.

המשפחה שלך לא התפרקה?

נטלי. איך נפלו גיבורות? כמה אהבתי אותה בעונות הקודמות. את הרצון לחקור כל הזמן, את הנחישות, החוכמה. העונה התחילה כשנטלי הייתה הזויה. גם מאוהבת ביפתח משום מקום (עוד לפני ה"פרידה" מאלה לי), הופכת לרכרוכית ונגררת, קצת מאוהבת וקומית מדי. מאוד לא אהבתי, בפרוגי עפו על זה אז אבל אם כבר, נטלי הייתה צריכה להתבגר. בכלל, כל הקטע שעצבן אותי היה זה שלנטלי התפרקה המשפחה. לא מספיק שאמא שלה מתה, היא הייתה צריכה להיות אפלה יותר אחרי מה שקרה לרובי בעונה הקודמת. אם בעונות הקודמות נטלי הייתה בשיאה, בלי רובי המניה שלה נפלה עמוק יותר מהאיחוד של השמינייה בטיקטוק. היא הייתה צריכה לעזור לאלה לי, להיות ממוקדת במטרה, רצינית. ולא, במקום היא קיבלה עלילות אהבה עם יפתח וסצנות קנאה. טרלול.

זמן לצ'יינג'

החזרה של איימי תמיד הייתה מעניינת, אבל מה שעצוב לי זה ששינו את הדמות שלה באמצע. בהתחלה נראה שאיימי באמת רוצה לחזור לחממה. היא עדיין קולנית, צעקנית ותחמנית- אבל נראה היה שהיא אפילו בצד של הטובים. מתחמנת אבל לטובת הכלל. היא אפילו חששה כשרון גילה לסופי על זה שהוא רוצה אותה. אבל באמצע העונה איימי לפתע התחילה לתחמן את רון וסופי אחד נגד השנייה כדי להדיח את סופי, וחזרה לדרכיה הנלוזות. זה היה פתאומי, מזיק ופניית פרסה ממש מהירה. היה נחמד לראות דווקא את איימי חוששת לחזור לרון, מנסה באמת להשתנות, גם אם היא לא הייתה נוטשת את התחמנות שלה, אהבתי אותה קצת יותר טובה וזאת הייתה יכולה להיות עלילה. מה שכן, ההפיכה שלה ושל סופי לחברות בתחילת העונה הייתה הזויה. כל כך מהר שוכחים?

יד ימין? טרומפלדור?

משימת דליים. גיורא רצה לשחזר את העבר אבל איפה השמינייה ואיפה זה. הדבר היחיד שהיה טוב שם זה שהפצעים של דינה נפתחו שוב בעקבות המאמץ. חבל ששכחו מזה שהיא נפצעה, זה היה פעם אחת. בניגוד למשימת הדליים המקורית, כאן לא היו רגעים זכורים. בכלל שנאתי את הסוף- איימי רוצה להביא את הניצחון כדי להתקבל אצל הנשרים היה נהדר, אבל זה שיפתח מציע לה תיקו ועוד מאמין לה?! מכל האנשים יפתח לא מתאים לעשות את זה, הוא מכיר את איימי מילדות. מה שהיה צריך לקרות, אם כבר, זה שאיימי תעמיד פנים שאלה לי מגיעה (היא הייתה בבית המרגוע) ויפתח היה מפיל את הדלי. במקום, יפתח יצא טיפש, כשהיה אפשר להפיל אותו במשהו שהרבה יותר מתאים ל"חולשות" של הדמות. אבל איימי התקבלה בנשרים, איזה יופי.

וואו, למי הממתקים האלה?

ואם כבר- סופי הפרקים בעונה הזאת היו דבר איום ונורא. תנסו להשוות כמה פעמים בעונות הקודמות סיימו עם מתח וכמה פעמים סיימו עם רומן. העונה קיבלנו יותר מדי סיומות שלא קשורות לשום מתח גם אם היה סיום חלופי נהדר. מישהו זוכר שבפרק שאייזנברג פוצץ את החיילים של גידי שניסו להשיג את האיקארוס, הפרק הסתיים בדינה מגלה שנטלי מנסה להביא ליפתח ממתקים?! או כמות הפרקים שהסתיימה בסופי, רון ואיימי ובמשולש המעיק שלהם שתפס יותר מדי זמן?! זה היה פשוט הזוי שבמקום לסיים עם עלילות מותחות, אנחנו קיבלנו את סופי מגלה על רון ואיימי או רון מבין שהוא מאוהב באיימי, או נטלי נדלקת על יפתח אבל אלה לי חוזרת בדיוק. ברור לי שרומנטיקה זה חלק מהז'אנר. אבל בחייאת! במקום היה צריך לחזק את עלילות המתח שלהם.

הוא נטש אותנו לאמריקה

הופתעתי בעונה השנייה שאלפי היה נוכח מתמיד. חשבתי שהוא נעלם באמצע, אבל דווקא הוא היה ממש נוכח. בשליש הזה הוא הופיע פעם אחת לשיחה עם אלה לי. אני לא יכול להגיד כמה הוא השאיר שם חור ענק. הנשרים לא התאוששו מזה כי לפחות הוא תמיד היה חלק מהדברים החשובים. אלה לי גם לא התאוששה- תחשבו על איה בלי ניני. האחות המעורערת נפשית בלי האח שלה, הקצת ילד שלבסוף הופך לגבר ענק תוך כדי מאבק עם הבחור שלה. אני חושב שאלה לי בלי אלפי איבדה את המצפון שלה, אבל אין מה לעשות- ידין לא רצה להמשיך את הסדרה. קצת חבל, כי בעיניי אלפי היה אחת הדמויות הכי טובות שהיו בעונות הקודמות. ובלעדיו זה לא אותו הדבר. בחו"ל לפחות זה לא קרה.​

YossihNew

Well-known member
יחסים! וואו!

ה"יחסים בין התלמידים" תפסו מקום העונה, ממש לא כמו שרציתי. עלילת הבנים והבנות בנשרים הייתה מעיקה ולא מעניינת, ילדותית ולא בוגרת. המתיחות של דינה ומנו מול אלונה ומתי היו הזויות ולא הבנתי למה. בכלל הפרידה של דינה ומתי הייתה לא הגיונית, הם פשוט נפרדו וזהו. זה היה מגוחך. כמה העלילות האלה לא עניינו? היו לפחות ארבעה מקרים שהתייחסו לעלילת הנשרים כילדותית ולא חשובה. דניאל למשל שפרט למשחק כדורסל וריקוד קטן של מעודדות לא היה חלק, ותמיד נראה כאילו הוא "מעל" כל זה, ועוד התעמת עם רון כשזה ניסה לגרור אותו להדחת סופי. לבסוף אפילו סופי הודתה שהעורבים עשו דברים בוגרים והם היו קטנוניים. הנשרים גם היו עסוקים בדברים בזמן שקרו דברים מותחים בחממה- וזה מראה כמה לא אכפת מהעלילות האלה.

איזו עלוקה

אלונה, אלונה. למה כל פעם שמתחילה עונה של החממה, יש תקווה איתך ואת בסוף נופלת? זה ממש עצבן אותי. בעונה הראשונה זה עוד היה חמוד. בעונה השנייה היא קצת עזרה אבל לא שינתה. בעונה השלישית?! עם כל התקווה, היא לא עשתה כלום חוץ מלשחק שחמט ולנסות להתחיל קצת עם מתי. מתי היא כבר תשחרר? במקום לתת לאלונה להשתחרר ולצאת למחוזות חדשים, הוחלט שהיא תישאר באותו תפקיד, ומקסימום לפעמים יביאו אותה לעזור למתי לפרוץ למקומות שהוא לא יכול עדיין. אני ממש כועס על זה, כי היא דמות שיכלו לעשות איתה כל כך הרבה דברים.

הוא סוכן מוסד?!

הקטעים עם נפתלי היו נהדרים העונה. באמת, הצירוף של יורם טולדנו לחממה תמיד היה טוב, ואין ספק שזה מה שהיה צריך לקרות. הסיבה לכך היא שזה משהו מאוד מתאים לדמות של דניאל. ההסתרות של אמא שלו, העיסוק שלה כסוכנת מוסד- כל זה מאוד התאים לדמות של דניאל ולמה שהוא חיפש. אמרתי כבר שכל הקטעים שדניאל מתעמת עם נפתלי ולבסוף קורא לו אבא היו ממש נהדרים. גם ההיכרות של דניאל עם הסירה שלו, והעזרה של נפתלי בסוף העונה במשימה להפלת השלטון של נוביה, היו דברים מאוד נהדרים. החיבור הזה בין השניים היה נדיר, אנחנו נזכה לראות עוד המון ממנו בסדרה אחרת. אבל דניאל היה פשוט נהדר וחלק מזה היה בגלל נפתלי שהביא לו משהו חשוב. חבל שג'ודי לא הייתה בשליש הזה. היה צריך להוסיף איזו שיחה איתה...

איפה ה... הוא?

שמעתם שהיה איזה אחד? כל העונות הקודמות? הוא היה מעורב בעלילות הרעות, העונה השנייה הסתיימה קצת בטוויסט איתו, הוא היה מישהו ממש חשוב? הייתה לו אחות וכל זה... נו... אה, רובי, אני חושב, קראו לו. בכלל הזוי כמה התעלמו מרובי כל העונה הזאת. פרט לרגע אחד קטן בסוף העונה, ולקטע שבו דינה, נטלי ואלה לי זורקות משפט לעומאר כאילו סתם גילו שרובי הוא עם פיצול אישיות, כאילו זה איזה סיפור לא חשוב, אגב, בפרק הלקט הראשון אי פעם בחממה, דבר שכבר מוריד את העונה- לא דיברו על רובי בכלל. ואמרתי לכם, אני חשבתי שזה אמור להיות חשוב לעלילה של נטלי ולואיס. במקום, זה כאילו כלום- רובי היה ובשליש הראשון לא אכפת לאף אחד שהוא היה. זה דבר כל כך עצוב, והיה צריך להכין אותנו לאכזבות הגדולות בהמשך העונה. אבל לא נקדים את המאוחר.

הגנרל יפתח

מילא העלילה על פרויקט החלל, מילא. אבל ההרס של הדמות של יפתח? איך שבהתחלה הוא מאוד לא הבין את הקטע עם הצבא, ניסה להגן על המשפחה הערבית שעזרה לו ולאלה לי, ואז לקראת סוף העונה הפך לחייל מורעל שמוכן לעשות הכל למען ביטחון המדינה. מה זה הדבר הזה? כאילו גיורא הפך אותו לדמות מאוד לא קשורה למה שהוא היה. זה רוק'נרול, תגידו לי? שלא לדבר על זה שבסיפור על הקורונה, דניאל הפך לחייל אמיץ ויפתח הפך ללוביסט. באמת, אני לא יודע מה ליבי עשה לגיורא בין העונות, אבל בין יפתח של עונות 1-2 ליפתח של עונה 3 אין שום דבר. אפילו השיר שלו, "ניצחתי ממזמן", נשמע כמו שיר מתנשא פתאום. לא יודע, לא עובר לי באותה צורה כמו שתמיד חשבתי.

שוב הפרק נפתח ככה?

זוכרים כשדיברתי על סופי והעלילות שלה? אז היו איזה שלושה-ארבעה פרקים רצופים ש"אירועי הפרק הקודם" נפתחו עם סופי מסתכלת על הלואי שלה במבט נוגה. חוזר על עצמו מדי. ננצל את זה כדי לדבר על ישי? ישי, העורך של מיקי, איפה הוא היה כל כך הרבה זמן? הגיע לחממה כאילו כלום, ומשום מה דרש מהם ציונים ומבחנים, ולימד אותם. אין יותר שיעורים מגוונים של אורנה. חבל כל כך. מה שהזוי זה שהמחסל שדוד של עומאר שלח היה זה שפצע אותו, וישי היה פה מעט זמן ומאז נעלם קצת. תוספת קצת מוזרה לעונה הזאת, מי מאמין שירון שיחק. ועוד משהו כזה שולי בסוף.

"הייתי עושה בדיוק אותו הדבר"

ההסגרה של יפתח את עומאר הייתה דבר הזוי ודוחה. הרעיון שהוא היה מוכן להסגיר את עומאר ודניאל סידר שנפתלי יציל אותו פשוט סימנה שגיורא כרגיל קם על צד שמאל בנושא יפתח ורצה להרוס אותו. יפתח היה עושה את זה? אני לא חושב. לפחות אחר כך דניאל הסביר לאלה לי שגם הוא היה עושה בדיוק את אותו הדבר, אבל למרות זאת, זה לא הציג את יפתח באור יותר סימפתי. אני חושב שזה היה מאוד הזוי שיפתח היה מוכן לעשות את כל זה למען "הצבא" והסתובב במצוד אחרי עומאר כאילו כלום. מילא אם בסוף היינו מגלים שזאת תוכנית מבריקה של יפתח ודניאל, אבל יפתח הסגיר את עומאר ויצא גרוע לגמרי. איזה מין דבר זה?

איפה יש מנהלים כאלה?

זוכרים ששנאתי את לואיס? אז זה נרגע קצת. למרות שאני לא יודע, נדמה לי שבעונה הזאת הגיעו כותבים שקצת לא מכירים את הדמויות או לא צפו בסדרה. לואיס היה הכי מהמם בעונה הראשונה כמנהל שלא שם על ציונים אלא מדבר על מנהיגות. בעונה השנייה הוא גם היה סבבה- פרט לפתיחה המאוד כואבת וההזויה של העונה בטיול. ובעונה השלישית? לפחות בשליש הזה לואיס היה טוב. הוא ניהל את בית הספר נהדר, וכשקרה מה שקרה עם עומאר, ותרגיל ההחלפה, לואיס אמר שהוא לא יכול להיות גאה יותר בתלמידים שלו. עם כל הכבוד זה לואיס האמיתי- האיש שרוצה מנהיגים טובים, שלום, עולם טוב יותר. איש חינוך. גם הניסיון לנחם את דניאל בגלל מה שגילה על נפתלי היה מאוד יפה. חבל שהוא יהרס...

גלאפגוס בהרכב חסר

לקראת סוף העונה אלה לי ודניאל מחליטים להפעיל את חבורת גלאפגוס המאוחדת כדי לעזור לעומאר להפיל את השלטון בנוביה, וזה רעיון נהדר. זה מאפשר למתי לחזור להתמכרות לפריצות למחשבי המוסד, לאלונה לעשות משהו ולנטלי לחזור להיות מועילה. הדבר ההזוי הוא שסופי לא הייתה שם כדי לעזור אחרי דברים יפים שעשתה בעונות הקודמות, ואפילו יפתח לא היה שם, בעוד שמנו מסתובב כאילו כלום. יפתח מגיע ואפילו מנסה להרוס לכולם את העניין, הוא הסגיר את אלה לי ועומאר ואפילו התעצבן על זה שבכלל עוזרים להם. אני לא מבין למה. בכלל זה תמיד קשה ליפתח, דניאל תמיד מעורב איכשהו עם ההורים במזימות והוא נשאר בצד. אז גלאפגוס בהרכב הכי הזוי שלהם עד עתה, ואני לא הבנתי למה זה היה טוב, אבל לפחות הם עזרו לאלה לי.

גלגל החיים...

ראפיק אל שריף. הוא היה הנבל האמיתי העונה. הוא קצת לא היה קשור, בואו, הוא לא בן אדם שרוצה להשתלט על העולם או משהו. הוא בן אדם שאנחנו פוגשים לצערנו הרבה- מנהיג ערבי רדיקלי שמתנגד לשלום. עם זאת, היה כיף לראות את עומאר מפיח תקווה בעמו השבור, וחוזר להשתלט על צוקי התקווה... אה... נוביה, כמובן, אחרי שדוד שלו רצח את אבא שלו. ההפיכות שהתרחשו כתוצאה מעומאר שיקפו במידה מסוימת את מה שגיורא מרגיש, וגם אם היום זה נראה רחוק, אפשר לטעון שזה היה מאוד נאיבי, אבל העלילה בנוביה הייתה די מרגשת ומותחת. באמת קצת סרט קולנוע. למרות שההתהפכות של איברהים הרמטכ"ל על ראפיק לא הייתה מעניינת. ובכלל, כשראפיק לא נהרג חשבתי שהוא יחזור בהמשך. והוא לא, מה שבעיניי היה פספוס אחד גדול.

ראש הממשלה האמיתית

רוחמה שלי יפה. אתם לא יכולים שלא לטעון שבלי רוחמה, ספי היה מאבד הכל. באמת, הכל התחיל להשתבש בלעדיה. אני לא צריך להסביר לכם כמה אני מעריץ את איילת רובינסון ואפילו הצחקתי אותה כששיתפתי תמונה של רוחמה שנייה לפני שהתחרפנה בעונה השנייה מגופות שהלקוח שלח לה בבגאז'. אבל רוחמה הייתה שם כדי להרגיע את ספי, לעזור לו לקבל החלטות נכונות ולהעביר לו שיחות. תאמינו לי, אני חושב שהיה צריך להגדיל לה את התפקיד, היא אחת השחקניות הטובות והמצחיקות בארץ בעיניי. היא מנעה את ההפצצה של הארמון הנובי במו ידיה. רוחמה, אני מצדיע לך, אולי לא למדת בבית ספר למנהיגים אבל כולנו יודעים שהמזכירות זה הנשים שבאמת שולטות, נכון חבר'ה? חבל שלא נדע לעולם מה קרה לה.

המדען הנעלם

ראלף אייזנברג. דמות מפוספסת. אנחנו פוגשים את אייזנברג כיוצר האיקארוס, ולאחר מכן מגלים שהוא היה זה שאחראי לגניבה מעצמו, להעברה לנוביה, והוא אפילו מפוצץ את החיילים של גידי. אבל הוא נעלם- במקום לראות עוד ממנו, עוד מעלילת המתח כדי להבין מה קורה פה לעזאזל, אנחנו לא ראינו אותו פרט לכמה פעמים. הוא בקושי מגיע, בדרך כלל הנובים הם אלו שמגיעים באמת, ואייזנברג נשאר מבוזבז לגמרי. רק בסוף הבנו כמה הוא רוצה לייצר עוד פצצות, אבל המחשבה שנראה את אייזנברג כדמות חשובה נגוזה, למרות שהוא היה מעורב בסצנה בלתי נשכחת בסוף השליש. וחבל בעיניי, כי זה תמיד נראה כאילו הוא הופיע פחות רק כדי שלא נבין מי היה אחראי לכל הקטע הזה, כאילו זה שולי מדי להתעסק בו.

מתח? לא. משולש.

נו. את זה כבר אמרתי לכם אז. איזו החלטה מטומטמת זאת הייתה לסיים עם יפתח רואה את אלה לי ודניאל מחזיקים ידיים על הספסל, ולא באייזנברג מדבר לרמקול של הלקוח. זאת הייתה חלק ממגמה רחבה יותר של בחירת סופים הזויים לפרקים, גם כשהיה לך תחליף מצוין במקום הסוף. במקום לסיים עם מה שבאמת היה צריך, מה שבאמת כולם ציפו לו, החזרה של הלקוח וההבנה מי אחראי להכל, חזרנו למשולש. ועזבו שחשבתי שהמשולש הוא לעוס כבר אז, אבל אני לא מבין למה עשו את זה. אפילו באירועי הפרקים הקודמים בחזרה מההפסקה, גיורא שינה את זה וסיים עם השוט של אייזנברג מדבר עם הרמקול של הלקוח. אפילו הוא הבין מה היה הסוף הנכון שבאמת היה חשוב. חבל שהוא לא הבין את זה גם בכתיבה, לא?

עונה נפרדת?

מתישהו הבנתי את זה. תמיד אמרנו "החממה 3.5"- וזה החצי. זאת עונה נפרדת לגמרי. פעם גיורא רצה לעשות איזה מיני סדרה לפני השמינייה 3, עם השוד של הבנק. זה לא קרה. זה בעצם מה שהוא קיבל כאן- כל נוביה זאת בעצם הקדמה לעונה השלישית האמיתית. בגלל זה הפרקים לא הסתדרו לי. בגלל זה הכל נראה לא קשור ל-49 הפרקים הבאים. בגלל זה הפיתוח הזה בעלילה שנראה מוזר ומתעסק רק בנוביה. בגלל זה רק בסוף אנחנו מבינים מה קורה. בגלל זה אנשים פה חשבו שפרק היציאה להפסקה הוא כמו סיום עונה. כל השליש הזה צריך להישפט בנפרד מכל השאר, גם מבחינה עלילתית. אולי גיורא רצה סרט מקדים לחממה ובמקום פשוט הציעו לו להרחיב את העונה? לכו תדעו. אבל זה גרם לי להבין המון דברים לקראת החלקים הבאים של העונה...​

נערך לאחרונה ב:
למעלה