יוסי - הסתבכת!

Israelbn

New member
יוסי - הסתבכת!

ליוסי שריד יש בעיה. חברי הכנסת של מיפלגת חד"ש הגישו לכנסת הצעת חוק לפיה מחבלים פלשתינאים הנילחמים בישראל לא יהיו יותר בחזקת "טרוריסטים" אלא יוכרו כלוחמי חרות. אומנם זה לא נאמר בפרוש בהצעת החוק, אבל היא מתבססת על הצהרתו של רן כהן, חברו למיפלגה של יוסי שריד, בה נאמר ש"הפלשתינאים מנהלים נגדנו מילחמת שיחרור צודקת", ועל התבטאויות דומות בעבר של שולמית אלוני. מאחר ויוסי שריד יודע היטב מה הנזק שייגרם למה שעוד נותר מהתדמית של מרץ ברחוב היהודי אם הם יתמכו בהצעת החוק של חד"ש לא נותר לו אלא לתקוף את הקו של מיפלגתו כפי שבא לידי ביטוי בהצהרותיהם של רן כהן ושולמית אלוני, ולסמוך על כך שלציבור יש זיכרון קצר. נותרה לו רק בעיה אחת קטנה – עדיין לא יבשה הדיו מעל הצעת חוק דומה שהוגשה לכנסת ע"י חבר כנסת אחר של מרץ, מוסי רז, לפיה ייאסר על חיילי צה"ל לפגוע במחבלים המתכוונים לבצע פיגועים.

smile2life

New member
ליוסי שריד אין בעיה

ישראל בר-ניר - באמת תהיתי כמה זמן יקח לך לגלות את הפורום החדש - אני מברך אותך בבואך - ומאוד מבקש שכמו בפורום הקודם גם כאן תשמור על תרבות דיבור ותהווה דוגמה לאורחי הימין כאן. שנית - אני לא רואה אצל יו"ר האופוזיציה יוסי שריד שום בעיה. הצעת החוק של מוסי רז אווילית (למרות שהאדם עצמו סימפטי עד מאוד). בעיני רוחי אני לא רואה את יוסי שריד - או כל ח"כ אחר של מרצ - מרים ידו בעד הצעת החוק המוזכרת. מכיוון שמרצ היא תנועה ציונית מפוקחת ואחראית, מה שאומר שלא תמצא את מנהיגי מרצ מסתובבים ומצהירים הצהרות שיביאו לפגיעה בבטחון המדינה או ישירות בבני אדם. כרע כואב לי הגב ואין לי כל כך סבלנות להתעמק בנקודה הזו אבל אני מוכן להבטיח לאדוני ששום נציג מרצ מפוקח לא ירים ידו בעד הצעת החוק של חד"ש ויהיה ויכוח סיעתי מעניין (מאוד) על הצעת החוק של מוסי רז. וראבאק
זה "מרצ" (מפ"מ+רצ) ולא "מרץ", שזו מילה הבאה לתאר רוח תזזית. לתשומת ליבך
יהללוך מלאכים, מני

galia.

New member
תהייה בקשר להצעת החוק

הצעת החוק מגדירה פעילות כנגד חיילים והצבא בכלל כלגיטימית. מכיוון שהצבא לא קם יום אחד ואמר "בואו נלך לשטחים אחרי ארוחת הבוקר כי נמאס מבטן גב" אלא נשלח ע"י ממשלות ישראל לדורותיה-האם גם פגיעה בחברי כנסת היא לגיטימית? (כמובן ע"פ הצעת החוק ולא ע"פ רצוני הפרטי...)

smile2life

New member
אני מסכים איתך

הצבא הוא הזרוע המבצעת של הממשלה - לא ייתכן שנציג ציבור ועוד ממפלגה ציונית יקרא לפעילות הגנתית "פשע" ואפילו אותו הח"כ שייך למפלגתי\תנועתי ויהיה סמפטי ככל שיהיה. לגבי השאלה השניה שלך הייתי מפנה אותה למפקד משמר הכנסת וליחדה לאבטחת אישים בשב"כ במקביל...

למעלה