יוסט - לאה טייכר

tomsonb

New member
יוסט - לאה טייכר

כזכור, גם אני חוקר את משפחת יוסט, אך משפחתי מסלובקיה. בכל אופן, לאחרונה שמעתי משני קרובים על " רב ממשפחת יוסט, שגר באמסטרדם והתחתן עם משפחתנו ". הקשר המדוייק לא היה זכור לשניהם. אתמול התקשרתי לרב מאיר יוסט (שם שנמצא מספר פעמים במשפחתי), שלפי קולו הוא כבר די מבוגר. את הקשר בינינו לא הצלחתי למצוא (הוא למעשה לא זכר את הקרובים שלי, אלו שסיפרו לי עליו) וגר משפחת יוסט שלו אינה מסלובקיה אלא מגליציה – מיאסלו ומטרנובז'ג. הוריו הגיעו לאחר חתונתם לויז'ניץ (בבוקובינה) ושם הוא נולד, אך בגיל צעיר עברו לגרוסוורדיין (טרנסילבניה). היו לא אח ואחות בארץ. אביו של הרב יוסט היה ר' ניסן יוסט, שהיה גבאי ראשון של הרבי מויז'ניץ וחיבר מספר ניגונים שידועים בחסידות זו עד היום! ר' ניסן היה בנו של ר' שמואל יוסט. סיפרתי לו עליך (לאה) והוא ברצון יתן לך פרטים על המשפחה אם תתקשרי או תכתבי אליו. כרגע יש ברשותי רק את הטלפון שלו, אך עלי לברר מה כתובת הרבנות הראשית באמסטרדם (הרב אמר לי לכתוב לשם). אשלח אליך את הפרטים במסר אישי בתחילת שבוע הבא. שבת שלום, תומר

יעקב 1948

New member
הרב יוסט באמסטרדם

היה רב ראשי של הולנד בשנות ה 70 וה 80.היה די מבוגר כבר אז. יעקב רוזן

הרב יוסט הוא בן דוד של אבי!

אני יודעת עליו , אבל פרטים על בניו ונכדיו אין לנו בארץ אביו ניסן יוסט היה אחיה של סבתי, הדסה. כל הפרטים שמסרת אכן נכונים מאד מאד. ניסן היה אחיה הצעיר של סבתי ולפי המכתבים שלה לארץ בשואה הוא הצליח להבריח את מכתביה ואפילו להחדיר לגטו אליה מזון. הוא היה מוזיקאי, הלחין, שר וניגן על כינור. איך הגעת אליו? בשמחה רבה רבה אני רוצה את הטלפון ואת כתובת הרבנות באמסטרדאם. בת דודתי נמצאת שם השנה. רוב תודות תומר, על המידע! שבת שלום, לאה

למעלה