יונתן פולרד

צורי80

New member
יונתן פולרד

למה במאבק לשיחרור פולרד לא שומעים את תנועות הנוער החילוניות?

KobIPWA

New member
כי תנועות נוער

לא צריכות להתעסק בריגול. וגם אם כן - יש נושאים הרבה יותר בוערים מאדם בודד שריגל למען המדינה. כמו מצוקות העוני, האבטלה ונושאי הצדק החברתי. אז נכון, מדינת ישראל בהחלט אחראית למה שקרה לפולארד, אבל הלוואי שאלה היו הצרות הכי גדולות פה.

אני ממש מתחלחל למשמע דבריך...

איזה ניכור יש לך כלפי אדם שמקריב את חיי רגע רגע את דקות אלא ממש למען עמינו ומדינתינו. הוא הול לשבת שם עד סוף ימיו !!! ראשית, אני לא מסכים איתך שיש תחומים שבהם התנועה צריכה התעשק ויש תחומים שהיא צריכה להתעלם. שאיפותינו היא לבנות אמנות, מחשבות ודעות מול כל דבר אפשרי. היש דבר בוער יותר מחוסר צדק שאנחנו כתנועה יכולה להתעלם מהעוון שנעשה ליונתן פולארד?! את מדברת יפה על נושאים חברתיים, אך אינך חושבת שתיקון חברה אי-שוויונית מטבטאת אף בתחום הזה?! את רוצה לשאוף לתיקון אמיתי של עוולות המדינה כלפי בני מיעוטים או עלפי חחסרי אמצעים למניהם, אסור לך להתעלם מהנושא הכל כך חשוב זה! נקודה. את בטח קוראת את הדברים הנאמרים כאן ואת מבינה כמה היה קשה לי לקרוא את דבריך. בברכה לחברה צודקת תמיד - ובכל נימינו.

אהממ....

תראה... כרגע אני עסוקה קצת בללמוד.. ואין לי ראש להודעות כבדות.. גם ככה החומר כבד מספיק... אחרי זה אני בכייף אקרא שוב ואגיב תגובה רצינית ושקולה.. אבל כן.. לאחר למידה מה שהפריע לי זה דיבור אל בת כשהו בעצם בן

או.קיי. אז אותך אני פותר.

אבל מה עם כל הפורום הזה?! למה זה לא מעשיק באמת הסיפור שלו?! אני לא מבין!! וכי זה לא חשוב? וכי זה לא קשור אלינו? וכי אנחנו מתעלמים מהדמות שנקראת יונתן פולארד?!!!

KobIPWA

New member
לא אמרתי שאני מתעלם

אמרתי שאני בהחלט מסכים שנעשה אי-צדק, אבל יש הרבה דברים יותר בוערים, לדעתי. (אני אכתוב כאן משהו די שנוי במחלוקת) האמת? אני חושב שאדם שעוסק בריגול ואינו אחראי מספיק בכדי להסתיר את מעשיו בצורה טובה, אולי לא כל כך מגיע לו שנוציא כל כך הרבה משאבים בנסיונות לשחרר אותו מהכלא. בלי לדבר על הנושאים הגדולים כמו עוני, אבטלה ואי-שיוויון למגזר הערבי, יש הרבה נושאים "קטנים" שלדעתי הרבה יותר בוערים - אלימות במגרשים, פיטורי מורים, בתי-ספר שנסגרים, תנועות נוער שלא מקבלות כסף...

שני דברים לי אליך...

א. זה שאתה מנסה להיות פרובקטיבי זה לא אומר שאני צריך להתייחס לדברי ההבל הללו. ב. אם לא הבנת אותי אני יחזור על כך. לדעתי, כשיש חוסר שוויון או חוסר צדק או במילים אחרות כשנעשה עוול כלפי משהו או מגזר מסויים אנחנו חייבים להיות שם על מנת לסכל דברים כאלו, ובכן ניתן ללך דוגמאות: העוני המחמיר המדינה, הזנחת תושבי גוש קטיף עד היום, סל התרופות שלא מומן במלואו וכן גם ענינו של יונתן פולארד. אם הייתה לומד קצת ממה שנעשה שם היית יודע כי הדברים שנעשו שם הינם עוול במדרגה ראשונה לא לאחרון האזרחים כי אם לאדם ששם את כל כולו על קרן הצבי בשביל עם ישראל. אין לך להבחין בן חוסר צדק בסל תרופות ובין העוול הנגרם ליונתן. אנחנו צריכים להיות שם - ובכל מחיר.!!

KobIPWA

New member
זה מעליב

הדעה שלי היא נסיון להיות פרובוקטיבי? זאת גישה מזלזלת.

1. אני מעדיף להתייחס לזה כך מאשר...

לחשוב שאתה באמת חושב מה שכתבת!!! (ועיין ערך..). 2. טוב לבעליב אותך מאשר לשמוע דברי הבל על אדם אצילי כ"כ עבורי ועבור כל עמינו.

jast

New member
וואי.. חח

אני ממש אוהבת את הרעיון של הדמוקרטיה פה... איך שכל אחד יכול להגיד מה שהוא חושב וזה... זה פשוט מדהים. תודה:)

jast

New member
יש!

למרות שזה חשוב וזה... אני חושבת כמו קובי, שכרגע יש דברים "קצת" יותר חשובים כרגע(עוני, אבטלה בלה בלה.. ) אני אמשיך את זה כשאני אהיה בבית:)

מקובלני מבית אבא כי...

"אל תומר כשאתפנה אפנה - שמה לא תתפנה!!". פירושו, שאדם צריך לעשות את הדברים שהוא חושב מיד מפני שאם לא יעשה אותם מיד יתכן שלעולם לא יעשו. אז אם את חושבת שזה חשוב אני מחכה לדעתך... תודה. (עכשיו לא השארתי לך ברירה, את חייבת להגיב, אם לאו יחשוב הכל כי אין דבר זה מטריד אותך כלל).

משהו מדבר כאן בציניות?!

מהספר "מי שטעם יין הונגרי" כתוב מה-שהוא בסגנון: אם צחוק מחבר בין אנשים אז ציניות מרחיקה בניהם, רק שלא נתנתק אחד מהשני... =)

אני מתנצל מראש, לא זאת הייתה כוונתי

כי אם להשמע חד וברור תוך נקיטת שיטת כתיבה ליברלית המתאפשרת לי ע"י האינטרנט. שוב סליחה!

למעלה