יונק כפייתית

יונק כפייתית

זה הילד הראשון שלי שרק יונק, אצל כל הילדים האחרים תמיד שילבתי בקבוקים פה ושם. ועכשיו, כשהוא בן-4 חודשים- אני צריכה לצאת לעבודה, והוא לא מכניס שום דבר לפה חוץ מציצי, מה עושים??

אלונה ע

New member
פשוט מאוד- שואבים לו חלב בעבודה

ונותנים לו חלב שאוב בבקבוק כשאת נעדרת. כשאת איתו - רק הנקה. יש לך ניסיון עם שאיבת חלב?

סרבנות בקבוק

זו תופעה מוכרת אצל היונקים החכמים שלנו...אל תדאגי, כשתצאי לעבודה הוא יקח בקבוק מהדמות המטפלת- אין טעם לנסות להרגיל אותו מעכשיו ולהילחץ מזה. בטח שעדיף שלא את תיהי זו שמרגילה אותו (התינוק ירצה ממך רק ציצי כך שמעגל הסרבנות ימשיך...). תעשי חיפוש בפורום עם המילים "סרבנות בקבוק" ויצאו לך הרבה תיאורים וטיפים מועילים. בינתיים, מה שאני יכולה להמליץ לך זה להדריך את המטפלת להאכיל אותו בבקבוק באופן שדומה ביותר להנקה: עם פטמת בקבוק בעלת זרימה איטית (כמו של אוונט, מס' 1), התנוחה שלו צריכה להיות כשהוא "יושב" (בערסול) בחיק המטפלת, עם הפנים כלפי חוץ, והבקבוק מקביל לרצפה, ולעשות מדי פעם הפסקות יזומות בהאכלה (באלבום התמונות של הפורום יש תמונה שמדגימה). חוצמיזה, בקבוק הוא לא שלב הכרחי בחיי התינוק- אפשר לנסות גם להשתמש בכוס פטנט ולראות איך הוא מגיב לזה. כדאי כמובן במהלך הניסיונות להשתמש בכמויות קטנות של חלב שאוב כדי שלא יזרק סתם... מצטרפת להמלצתה של אלונה ע לתת חלב שאוב ולא תמ"ל- היתרונות הבריאותיים ברורים ויש גם את היתרון שזה הטעם המוכר לו ומזכיר לו את אמא...

למעלה