יונקרס:

goanin

New member
יונקרס:

כמה ליטר לדקה אנחנו צורכים במקלחת ממוצעת? יונקרס שמעלה את הטמפ' ב 50ºC ונותן 6 ליטר לדקה, זה מספיק טוב?

bar 23

New member
למה צריך 50 מעלות ? ../images/Emo2.gif

עד כמה שאני יודעת זה הרבה מעבר למה שצורכים בד"כ, וגם מאוד מסוכן מבחינת ילדים.

goanin

New member
ברור שעדיף דוד שמש - כשיש שמש

אני מדבר על החורף (אני גר בהרי ירושלים). 50 מעלות זה חם מאד? 6 ליטר לדקה זה לא קצת למקלחת בזרם טוב?

binbal3011

New member
חום

50 מעלות אמור להספיק, גם דוד השמש במערכת המים הרגילה מחמם עד 60 מעלות בערך אם אני לא טועה. בכל מקרה אתה לא תתקלח בחום של יותר מכ- 40 מעלות... לגבי 6 ליטר למקלחת, לא יודע, תחושת בטן נראה לי מעט מדי (6 שקיות חלב)? תבדוק אם אתה ממשיך לחמם את המים תו"כ מקלחת ושימוש ב 6 ליטר כמה מהר תקבל עוד מים חמים מספיק.

efratcn

New member
49 מעלות היא הטמפ' הבטוחה לילדים.

לא גורמת כוויות ומספיק חמה.

bar 23

New member
צודקת ../images/Emo45.gif

בדקתי ובאמת המשגיחומים מגבילים ל-50 מעלות. משום מה הייתי בטוחה שפחות...

מאגר

New member
יונקרס בכלל לא טוב

עלות של יונקרס ועלות השימוש שלו יקרים ביותר יונקרס צורך כ-20 ש"ח גז לשעת עבודה בכסף הזה אפשר להדליק דוד חשמל 20 שעות חפש/י בשירשורים כודמים נתתי חישוב מדוייק לזה

goanin

New member
מה???

איך יכול להיות שגז יותר יקר מחשמל? 20 שקל לשעה? מאיפה הבאת את הנתון הזה? תנור גז לבית לוקח משהו כמו שקל לשעה. אתה רוצה לאמר לי שהיונקרס מבעיר פי 20 גז יותר ממנו כדי לחמם מים בצינור?

fireman

New member
מערכות חימום מים בגז הן זללניות גז

שאתה לא מתאר לעצמך.... בכמה צריכה מדובר אני לא יודע אבל אני יודע שזה המון, זה לא משתלם ברכישת גז מצובר ולא יעיל בשימוש במיכלים מיטלטלים (בלונים)

מאגר

New member
נשמע הזוי אבל זו עובדה

לפי נתוני יצרני היונקרס יונקס צורך 1.9 ק"ג גז לשעת עבודה קוב גז משקלו 2.37 ק"ג עלות קוב גז כ- 24 עד 25 ש"ח מכאן: 1.9 חלקי 2.37 שווה 0.8 קוב כפול 24 ש"ח שווה 19.2 ש"ח.אז המשפחה של 5 נפשות שעושים מקלחת במשך 8 דקות היונקרס עובד 50 דקות ואם כל 10 דקות המכשיר צורך 3.2 ש"ח הרי שב-50 דקות הוא יצרוך 16 שקלים כפול 30 יום 480 ש"ח לחדש לפחות, כי עדיין לא דיברנו על שימוש במטבח והשימוש של העוזרת וכל מני פנצרים שילדים מתלכלכים ועוד ועוד. אז זה החישוב. אז עם עובדות לא מתווכחים כל עוד שלא ישנו את הצריכה של היונקרס החישוב ישאר כך מה לעשות ? ואילו גוף חימום של דוד חשמלי הוא בהספק של 2200W הווה אומר 2.3KW וכאשר 1KW עולה .0.5 ש"ח כפול 2.2 שווה 1.1 ש"ח לשעה גם אילו עובדות שלא ניתן להתווכח איתן מה לעשות ? אז חימום של 4 שעות דוד יעלה 1/4 מגז לפחות שלא לדבר על עלות אחזקת המכשיר הסיכוי שיונקרס יסתם באבנית ללא אפשרות תיקון גדול הרבה יותר מסיכוי שדוד מחברה טובה יעשה כן וניקוי של דוד חשמלי כולל החלפת פלאנץ יעלה כ-450 שקלים המקרה היקר ביותר כאשר יונקרס צריך להחליף את כולו. אז מי שמוכר לך סיפורים רוצה להרוויח דבר מה ולא רוצה לספר לך את העובדות לאשורן וחבל שכך. ומאחר שאני איני מרוויח משום צד אלא מההנאה לעזור לאחרים ועם כל הלב כי זה אני. אני מרשה לעצמי לכתוב את העובדות לאשורן.

למעלה