יונה לי חביבה

זיו25

New member
יונה לי חביבה

בוקר טוב. מאתמול התנחלו לנו על האדנית במרפסת זוג יונים + ביצה. הם עושים תורנות, ומדיי פעם מביאים עוד עשבים. בדרך הם הספיקו להרוס לנו את התבלינים שגודלים באדנית, אבל ניחא. טולי יושבת ומסתכלת עליהם מבעד לחלון. אין מגע ישיר כי הזכוכית סגורה, אבל זה נחמד לראות כלבה ויונה מסתכלות אחת על השניה במשך דקות ארוכות. היום בבוקר התרחש עוד מאורע מפתיע, כאשר עורב ניסה לקחת ליונה את הביצה (?!) אבל הוא לא הצליח לעבור בין הסורגים... מישהו יודע כמה זמן לוקח עד שבוקעת הביצה? בברכה, זיו.

עדנה מ

New member
אצלי התנחלה יונה במסתור הכביסה,

על הקרקעית [וזאת קומה ששית]. היתה בעיב כשתליתי כביסה - היונה היתה עפה, אבל תמיד חוזרת. השתדלתי לעשות כביסה כמה שפחות, אבל שלשום בערב כשפתחתי, לא היתה יונה ולא שתי הביצים שעליהן דגרה. רק הקן הלא-כל-כך-טוב נותר. יש למישהו מושג מה יכול היה לקרות? לא לשכוח, זאת קומה ששית! לאן נעלמו הביצים???

dudwity

New member
כן:) זוכרים ששאלתי שאלות לפני שבוע?

גם אותי פקדו להזכירכם שני יונים בחלון שדגרו על שתי ביצים קטנות ומדהימות בתוך קן שנח בתוך עציץ חרס. את הביצה הראשונה היונה מטילה בערב ואת השניה בבוקר. משך הדגירה הוא בין 14-17 יום כאשר מתבצעת חלופת משמרות בין הזכר לנקבה- דבר שמקסים לראות. הידד!! :) הטמפרטורה הדרושה היא 37 מעלות למיטב זכרוני לעיתים הינים חשים כי הביצים אינן מופרות ופשוט חדלות מלדגור עליהן כנראה מה שקרה אצלי אף כי פחות שכיח כאשר מדבר בזוג יונים אך מילא.. מאוד הצטערתי. היום אחר שבוע שהקן נטוש נפרדתי גם מהביצים לא לפני ששיקפתי אותם מול נורה ולא ראיתי דבר בתוכם אז מאוד יתכן שלא היו מופרות. בקשר לביצים שנעלמו..יתכן כי עורב באמת אוחיב מעופפת אחרת חפה אותן ואז היונים בלשון העם התבאסו והלכו..או שהייתה להם תאונת עבודה והביצים נפלו מהקן..

למעלה