יומנוער יקר

baythedog

New member
יומנוער יקר

שלום לך אח שלי... מה קורה? כל טוב?

וואלאק יומנוער שלי, אל תשאל איזה שבוע עובר עלי. השבוע סגרתי חוזה במנצ'סטר יונייטד.

טוב נו...בסדר יומנוער... לא באמת במנצ'סטר יונייטד... פשוט פגשתי מישהו במועדון השבוע והוא אמר לי שהוא טס לאנגליה בסופ"ש אז אמרתי לדודו שגם אני רוצה לאנגליה והוא אמר לי: "אייל, אם תאמין, זה יקרה!" וואלאק, אני בן אדם מאמין יומנוער!

אבל ברצינות, השבוע סגרתי חוזה בברצלונה!

טוב נו... בסדר יומנוער... לא באמת ברצלונה, גם לא ברצלונה ד'. אפילו לא אספניול... פשוט ראיתי תוכנית טלויזיה על השוק העתיק בברצלונה ואמרתי לדודו שגם אני רוצה לשם. הוא אמר לי: "אייל, אם תאמין זה יקרה!" וואלאק, אני בן אדם מאמין יומנוער!

אבל בלי שטויות יומנוער! השבוע סגרתי חוזה בגנואה!

מה גנואה? אה... פשוט, השבוע נכנסתי חזק למרקו והסדרה התיעודית "הלב" והוא עזב את איטליה דרך גנואה וישר התקשרתי לדודו ואמרתי לו שגם אני רוצה גנואה. הוא אמר לי: "אייל, אם תאמין זה יקרה!" וואלאק, אני בן אדם מאמין יומנוער!

טוב נו, דיברתי לפני כמה שעות עם דודו, אני נוסע לחתום בריבר פלייט...

פשוט, מרקו מוצא את אמא שלו בארגנטינה.... וואלאק, אני בן אדם מאמין יומנוער!

יומנוער יקר, אני כותב לך את זה בדרך לאימון הראשון שלי בסקציית נס ציונה. פשוט, דודו אמר לי בשנתיים האחרונות להאמין שאני בדרך החוצה ממכבי חיפה. אני בן אדם מאמין יומן! האמנתי שאם אני רק אגיד להם שאני אוטוטו חותם מבלי לחתום, כולם ביבשת יקפצו עלי. האמנתי שע"י שימון עיתונאים חצי מאירופה תרדוף אחרי, הרי אם כתוב בעיתון שאני הכישרון הגדול ביותר בישראל, זה בטוח נכון.

האמנתי יומן בהכל. ועכשיו אני בדרך לאימון הראשון שלי באימפריה מנס ציונה, הקבוצה הטובה ביותר ביבשת!. הרי דודו תמיד אמר לי שאם אני אאמין, זה יקרה!

שלך,

א. גולסה

הבהרה:
מדובר פה בסאטירה. לפעמים מצחיק, לפעמים לא. חוץ מזה, אני דיי חלוד בכל העניין הזה. לא התכוונתי לפגוע באף אחד, אם מישהו נפגע, אני מתנצל ממעמקי ליבי. אם בכל זאת אותו מישהו מעדיף להיפגע, רק אוכל להמליץ לו למצוא סוכן חדש.

ARIS BOCH

New member

התגעגעתי ליומנים.
מעניין מה כתוב ביומן של אלישע, בכל זאת הוא ניצח
את הפועל ת"א (מאורע חריג אצלו) והוא מוביל את הטבלה...

לגבי גולסה, אם הוא ימשיך עם השטויות הוא בסוף יגמור כמו רובן עובד. ואפרופו עובד, סיפור אמיתי:
בעבודה הקודמת שלי היה בחור ספרדי שבא לארץ לעבוד
חצי שנה. הוא חיפש מקום לגור (ביחד עם עוד מישהו מהעבודה) והם נתקלו בדירה שרובן עובד העמיד
להשכרה. ברגע שעובד שמע שהוא מספרד, הוא ביקש
ממנו לסדר לו קבוצה בספרד, אפילו בליגה השנייה...
הוא ממש התחנן, אמיתי לגמרי.

22wings

New member
לא טוב לנו כל הסיפור הזה עם גולסה

לא עקבתי אחרי כל הסאגה, אני מבין שהוא מסרב לחתום על חוזה כדי להיות שחקן חופשי בסוף העונה. גולסה לא המציא את זה, דקל קינן עשה את אותו הדבר ואף אחד לא כעס עליו, כולל שחר.
מצד אחד אני מבין את גולסה, הוא רוצה לצאת לאירופה ומכיוון שאין עליו הצעות הוא לא רוצה לחתום על חוזה עם סעיף שחרור גבוה שיעכב את היציאה שלו. מצד שני אני מבין את שחר שהשקיע בילד המון כסף בקנייה ויותר מאוחר כשהחזיר אותו אחרי פרשת לאציו.
ושחר הוא לא היחיד שמחכה להכניס כסף מגולסה, גם החבר שלו איזיקוביץ' מטוברוק.

האם העתיד של גולסה בנס ציונה? כנראה שלא. הוא עדיין צעיר וסביר להניח שהוא ישחק בבלגיה בשנה הבאה. וגם יצליח שם אם לא יסבול מפציעות רציניות.

לאט לאט עושה רושם ששוב נכשלנו בקיץ. בנאדו בקיץ הראשון שלו די איכזב אותי אני חייב לציין. גולסה כנראה הלך, גבאי לא הרשים בכלל עד כה, סולליך בבית"ר לפני שאפילו התחילה העונה, עמאשה עזב והמחליף שלו בינתיים לא נראה יותר טוב ממנו, ואת אבוקרט לא ראיתי והוא כנראה לא יהיה יותר מסותם חורים העונה (אבל מי יודע). הגיע ראיו שבינתיים מצוין אבל זה מעט מדי. אפשר להוסיף שניסו להביא חלוץ זר ולא הצליחו.
כל זה ביחד כנראה יעלה לנו ביוקר.

ARIS BOCH

New member
בניגוד לדקל גולסה הפר את המילה שלו

גולסה סיכם עם שחר שאם בקיץ הוא לא ימצא קבוצה באירופה (לא מפתיע אחרי היורו הנוראי שלו), הוא יחתום
על חוזה חדש. הוא הפר את הסיכום עם שחר,
וזה עוד אחרי פרשת לאציו. מגיע לו לחטוף.

דווקא שחר הוא זה שתלוש מהמציאות בסיפור הזה

בינינו, כמה שווה היום גולסה? חצי מיליון דולר? שבע מאות אלף דולר ביום ורוד?

כמה שמנסים להציג את אייל כטיפוס חלול ותלוש מהמציאות, אני בטוח שהוא מודע ליכולת (הבינונית) שלו, ואני עוד יותר בטוח שהוא מודע לזה שיש מרחק גדול בין הסכום ששחר חולם לקבל עליו (לפחות שני מיליון דולר), לבין הסכום שאיזה פראייר ביקום דמיוני יסכים ביום הזוי לירוק לכיוונו (גג שמונה מאות אלף דולר).

ומי שתלוש מהמציאות בכל הסיפור הזה, זה דווקא יעקב שחר, שלא מבין שאייל גולסה כיום זו סחורה שלא שווה יותר מדי. גולסה הרבה יותר דומה היום לברוכיאן ובוזגלו. עצוב לומר, אבל אפילו לרמה של רפאלוב הוא לא מתקרב היום.
וכל הרצון ל"חייב" אותו לחתום על חוזה חדש עם סעיף יציאה לאירופה של כמה מיליוני דולרים - הוא פשוט הזוי ועל סף בצע כסף.

שחר חייב להבין שבמצב של אייל כרגע, לא רק שצריך להפסיק להזכיר לו בכל הזדמנות את נושא הכסף ולחשוב איך דופקים קופה על הבחור, אלא קודם להבין איך מקדמים אותו מקצועית.

ועצוב לי להגיד את זה, אבל כרגע אני מאד מבין את אייל גולסה.
במכבי חיפה - בין אם באשמתו ובין אם באשמת אחרים - כנראה שאין לו יותר לאן להתקדם, ומקצועית אין לו למה לחתום על חוזה חדש.
בטח לא על חוזה עם סעיף יציאה תלוש מהמציאות ביחס לערך הריאלי שלו בשוק.

pedigree

New member
אני היחידי שהיה בטוח כל הדרך

ש"אייל" זה אייל משומר ו"דודו" זה דודו אוואט?
(זה היה הרבה יותר מצחיק עם משומר, כן?).

קבל ח"ח בכל מקרה!

s t i f f l e r

New member

גולסה והקבוצה נמצאים כרגע במצב של lose-lose situation.
גולסה עושה ועשה כל טעות אפשרית, כאשר חלק באשמתו וחלק לא, והמועדון משתף פעולה בדרך הבטוחה לא לראות עליו שקל.
אני עדיין מחזיק מגולסה, אני חושב שהוא אחד הכשרונות הגדולים שיש כיום לכדורגל הישראלי להציע, אני חושב שהוא הוצב ב-4 השנים האחרונות במקום שלא מתאים לו, ואין לי שום תלונה לרצון שלו לשדרג את עצמו מבחינת שכר (הוא יכול לקבל הרבה יותר ממה שהוצע לו); המועדון, מהצד השני, צודק בגישה שלו, השחקן לא מעוניין לחתום על הארכת חוזה, היה כבר הפסד כספי על שחקנים כאלה (חמד, בן-בסט, קינן, עידן טל, זנדברג ועוד), אז שישב בצד.
אממה, לפעמים עדיף להיות חכם, מלהיות צודק, וכאן הצדדים הראו בדיוק את ההפך.
אם מישהו בקבוצה היה מפעיל קצת את הקלבסה על הכתפיים, היו מחתימים את גולסה כבר מזמן על חוזה ארוך טווח ועושים כל מאמץ להשאיל אותו לקבוצה בחו"ל העונה עם אופציית מכירה; גולסה היה מבסוט שהוא יוצא לחו"ל, המועדון היה מרוויח (או כסף מהמכירה שלו, או חזרה של שחקן מרוצה ומשודרג, כמו חרזי ובנאדו בזמנו שיצאו לשנת התאווררות בבית"ר) ולא היו נקלעים לסיטאציה כזו, שיכולה להרתיע שחקנים צעירים אחרים בעלי פוטנציאל מלהגיע למועדון.

emperor28

New member
דעתי עליו

אבל אני זוכר לפני 3 שנים שהיה את הקטע עם לאציו צעקתי להעיף את השחקן הזה לכל הרוחות ליציע עד שייגמר החוזה שלו ולהפטר ממנו, מאז, סבלתי אותו בהרכב 2 עונות נוראיות(באמת שאני זוכר בקושי 2-3 משחקים טובים, אפילו קטן נתן יותר) , סבלתי את הקהל המגעיל בג' סולח לו, ילד ילד עלאק ילד.....

אני אומר תודה לאל שהעונה לא אצטרך לסבול אותו, וממש לא אכפת לי שלא נרוויח עליו שקל , כי אם היינו יכולים להרוויח עליו שקל כבר היינו מרוויחים, תיקח אותו קבוצה בבלגיה, תושיב אותו על הספסל והוא יחזור לקבוצות כמו הפועל ב"ש כמו בוזגלו....

בכל מקרה אני מקווה שבארץ לא ישכחו לו את התרגילים המסריחים ולא יקחו אותו לשום מקום ותגמר לו הקריירה.....

אייל גולסה, ברוך שפטרנו

למעלה