יומן קריאה

צימעס

New member
יומן קריאה

אל תחששו - זה יהיה לכל היותר אחת לשבועיים. כמו שהחלטתי - נוער, מד"ב ו "אחר". אתמול לקחתי את הנסיך כספיאן
(בסעיף נוער). רובכם בודאי מכירים את סדרת "נרניה". את הספר הראשון - האריה, המכשפה, וארון הבגדים קניתי לאחרונה, ואני ממשיכה בסיפריה. לשמחתי, הספרנית אינה אשת-ספר (מסתר, הא? אבל היא מתפקדת מצוין כמרכז מידע שכונתי, כך שהיא מצדיקה את קיומה. אה, והיא גם מצליחה לרשום החזרות ושאילות.) כך שאין חשש שבגלל שהסבתי את תשומת ליבה לסידרה (החדשה עבורה
) היא תתחיל להמליץ עליה עכשיו לכל נערי ונערות בנימינה, וכך אוכל לקחת בכל פעם אחד מהם. תוך כשלושה חודשים אעבור לז'ול ורן
. תוך כדי קריאה, הבחנתי במאפיין (מיוחד?) של הסדרה: תוך תיאור העלילה, הוא מתעכב גם על רגשות וגם על מניעים של מעשים לא הגיוניים. למשל - פחד, מבוכה להודות בטעות, כעס נטול סיבה רציונלית שנגרם ע"י התעורורת באמצע הלילה ועוד כמה כאלה. לכאורה - חינוכי מדי. מצד שני - יש פה קורטוב ציניות נאה, ואין פה הטפה, אלא רק מין חלון הזדמנות לקורא הצעיר לנצל את ההזדהות כדי לשים לב מתי הוא נוהג כך. נדמה לי שאילו הייתי קוראת את הספר בנעורי, לא הייתי בכלל מבחינה בזה
מה אתם אומרים? חינוכי מדי? מישהו מכם קרא אחד מספרים אלה לאחרונה ושם לב לזה? > להשאלה: האריה, המכשפה, וארון הבגדים <

צימעס

New member
ושכחתי - שאלה מעשית עבורכם -

אילו ספרי נוער הייתם ממליצים לי לקרוא? מה אתם (הגיאטרים שבכם) ממליצים לילדיכם? האם אתם בכלל מגיעים להמליץ לילדים על ספרים?

צימעס

New member
כי בא לי

כי אני נזכרת בדברים שאהבתי, ואני רוצה שוב. כי עוד מעט ילדי יגיעו לשם, ובא לי להכיר. כי כיף לי. כי יש דברים שלא קראתי. למה לא?

Mנטה

New member
איזה בעסה אתך !

חסרים אנשים טובים בפורום ספרים, למה לבזבז את היומן קריאה שלך כאן ? ולשאלתך, אם עוד לא קראת את "האחים לב ארי" אז זה צריך להיות הבא שלך. ספר מדהים ומקסים שלוקח את כל ספרי הפנטזיה בסיבוב.

shellyland

New member
וגם:

הם קוראים הרבה יותר מדי. 3-4 ספרים בשבוע, בממוצע. אנשים כאלה מעוררים אצלי רגשות אשמה.

shellyland

New member
יו, אפשר גם?

קראתי היום את "מדיאה" (באיחור של שבוע מהתאריך בו הייתי אמורה להגיש עבודה בנושא) ומייד קפצתי על הרגליים האחוריות שלי. מעולם לא העלתי בדעתי שכבר ביוון הקדומה כתבו יצירות בעלות אופי פמיניסטי-חתרני. מעורר מחשבה. ממליצה לכולכם. מחזה קצרצר וזורם והתרגום של שבתאי מאוד קריא.

n k

New member
את האריה, המכשפה וארון הבגדים ראיתי

בתור הצגה
ולשאלה המעשית: כפר אשמדים/אנטוני הורוביץ בסדרת מרגנית, בעיקר בגלל שהוא כתוב בהרבה הומור שחור (אמר מר אליוט וכיבה את הסיגר שלו על החתול).

Mנטה

New member
האמת שזה נורא פשוט

הולכים וקוראים את כל סדרת מרגנית ואח"כ באים לפה לבקש השלמות.

האם סדרת נרניה מתאימה לגיל 9?

הבן שלי לא מוצא מה לקרוא. שום דבר לא מצליח לסחוף אותו כמו הארי פוטר. בעיה.

הוד מ

New member
מתאים בהחלט

אץ האריה המכשפה וארון הבגדים קראתי עם אח שלי בגיל 7-8. אני קראתי הוא הקשיב, מידי פעם קרא בעצמו... מי ששאל מה עוד, הסיפור שאינו נגמר הוא ספר נפלא... לבנות גם פוליאנה. ובכלל כל סדרת מרגנית כפי שאמרה מנטה.

למעלה