יומן פוקסיום - יום 2

• פותח הנושא r66
  • פורסם בתאריך

r66

New member
יומן פוקסיום - יום 2

הוכנסו הביתה ללילה. הצמדתי אותם לחלון ונראה לי שכאן יבלו את הימים הקרובים, מה דעתכם?

Rוני

New member
אז מה השאלה?

אם זה טוב או רע? לא יודעת יש שגורסים לגדל בחום יש שאומרים שהפוקסיה צריכה קור אני עשיתי קצת מזה וקצת מזה שמתי בחוץ אבל עטפתי בניילון

r66

New member
../images/Emo11.gifשאלה שאלתית שאלתי

האם להשאיר את המנבטה בבית או לא? יש לי בחוץ שולחן על גלגלים אשים אותה עליו ואשנע אותה ממקום למקום - מה שתגידו

oracio

New member
בבית אין את הלחות שהפוקסיה זקוקה לו

לכן זה לא צמח שמגדלים בבית, ומחזיקים בבית כשהוא גדול. (רק כמובן אם יש לך מכשירים מיוחדים לשמירת לחות ותאורה שמדמה שמש)

r66

New member
ברור, כשישרישו נוציאם לחופשי

הכוונה היא רק לכמה ימים הראשונים ובמנה יש לחות, היא הרי סגורה

מוטי בר

New member
לצורך השרשה חשוב מאוד גם האור להמשך

תהליכי פוטו סינטזה ולכן עדיף בחוץ במקום מאוד מואר אך חמים ללא קרינת שמש ישירה וחזקה. הטמפרטורה האידיאלית לפוקסיה היא בערך 22 מעלות לצורך השרשות, ועד 26 לגידול שטח. מעל זה, כבר יש עקת חום ומתחת ל 5 מ' יש כבר עיקוב גדילה. בארופה הן מלבלבות בעיקר באביב ובקיץ ואילו אצלנו בעיקר מהסתיו עד אמצע הקיץ שזה פחות או יותר מקביל לקיץ אירופאי באזורים הקרירים כמו רומניה וצפונה יותר. דרום אירופה כמו ספרד איטליה זה כבר כמו ישראל ממש.

r66

New member
רגע, מוטי - אל תלך!

בלילות נורא קר אצלנו, אז.... לשנע את המנבטה הביתה לפנות ערב ולהוציא החוצה ביום??? אחלה תודה על התשובה

מוטי בר

New member
ומה זה מאוד קר? מתחת ל 5 מעלות?

אם ממש קר אז ההשרשה תהיה פשוט איטית יותר, אך לא יאונה כל רע ליחורים עצמם. רק עכשיו הפוקסיות מתחילות לפרוח בירושלים וזה אומר שכבר טוב להן. מחודשים יולי אוגוסט בקיץ הם מתחילים לדעוך, ובירידות הטמפרטורות הם חוזרים בגדול. פוקסיה לא רגישה לקרה כלל וגם לא הורטנזיות. שבת שלום וחג שמח

r66

New member
לא בדקתי כמה מעלות, אבל לי

קר מאוד בערב. תודה רבה רבה

גבי 26

New member
דפקא הייתי

שנה שעברה ברומניה שבועיים, בכל מקום באמת מציעים צ'ורבה, למה מה זה צ'ורבה? כולה מרק ירקות...
חוצמזה אמא שלי שתחיה עושה צ'ורבה יותר טובה מהם... יש להם לרומנים האלו הכל, נופים מדהימים, מחצבים, מים...מסכנים, הקומוניזם החזיק אותם 50 שנה במקום, עכשיו הם מתאוששים לאט לאט. אני מתכננת עוד פ'ם לנסוע לשם לפני שהיורו יכנס כמטבע רשמי.

oracio

New member
3 פרמטרים חשובים לגידול פוקסיה:

1. אור 2. לחות 3. איורור (אין חשיבות לסדר)

למעלה