יומן חלומות

LamLamos

New member
יומן חלומות

שלום לכולם קראתי היום קצת באתר המצויין בעברית על חלומות צלולים ורשום שחובה לרשום יומן חלומות כל יום.. זה באמת חובה ואני לא יוכל להגיע לחלום צלול בלי זה? וכמה זמן בערך לוקח להגיע לרמה שאפשר לחלום חלום צלול?

makron2

New member
שלום וברוך הבא...

יומן חלומות זה כלי חשוב שעוזר בכמה דרכים - משפר זכרון,מודעות ומשפר את הסיכויים - אפשר לרשום רק כמה משפטים על החלום ולנסות להמשיך בזמנך הפנוי. - כמובן שבנוסף ליומן רצוי לשלב שיטות נוספות כחלק ממכלול כלים שאפשר לרתום אותם ע"מ להגיע לצלילות. במידה ומתעצלים אפשר לבצע רק את החלק הראשון של הזכרון - דבר ראשון שקמים לשחזור את החלום למשך מספר דקות. לחלום צלול אפשר להגיע באותו היום שהמודעות עולה לנושא וזכרון חלומות טוב גם עוזר - בקיצור לפעמים אפילו אחריי יום. בהצלחה,נשמח לשמוע על ההתקדמות.

LamLamos

New member
תודה רבה

אני ינסה היום את השיטה הזאת עם העין השלישית וירשום מחר אם זה הצליח או לא.. ג'סיקה אלבה אני בדרך אלייך =]

Bluescale

New member
בהצלחה עם זה :)

לגבי יומן חלומות - לא רק שזה מאוד חשוב שיהיה יומן חלומות בלי קשר לחלומות צלולים או לא - זה שלב קריטי בחלימה צלולה. זכרון החלומות שלנו בני-האדם לא כל כך מפותח מהסיבה שאיננו רואים צורך בעולם החלומות שלנו מאז גיל יחסית צעיר ולכן אנחנו מאבדים את היכולת הזו מאוד מהר. כדי לתרגל את המוח שלנו לזכור את החלומות לפרטים דקים יותר וכדי שנוכל לראות את "הסדר" של החלומות שלנו, מאוד חשוב שנרשום את החלומות שאנחנו חולמים בלילה - בלי שום קשר לחלומות צלולים. ככל שתרשום יותר - כך תראה שכמות הדיו שאתה משקיע בשביל לרשום חלום אחד הולך וגדל ואתה זוכר יותר ויותר פרטים מהחלום שחלמת ואז תזכור יותר חלומות עם יותר פרטים. הכתיבה בשלב מסויים תהיה קצת ארוכה ולכן שם כבר תוכל לעבור בלכתוב בנקודות מרכזיות ולאחר שיהיה לך זמן פנוי - לשבת ולהשלים את התמונה החסרה באמצעות אותן נקודות מרכזיות. בסופו של דבר החלומות שלך יהיו יותר ויותר מלאי פרטים וחדים וזה בדיוק מה שיכריע בעד כמה תצליח בלבצע MILD או עד כמה תצליח לבצע DILD ספוראדי בלי התכוננות מראש. אל תתבאס - תעשה את זה מיוחד. תזכור שאלה הזכרונות היחידים שלך מעולם שמרכיב שליש מהחיים שלך...

LamLamos

New member
לא הצלחתי היום =]

הלכתי לישון וניסיתי את העניין עם העין השלישית כשבאותו זמן אני מתרכז בנשימות.. היה לי קשה מאוד להירדם ככה ולקח לי הרבה זמן ( אני חושב ) למרות שזה גרם לי ל"סטלה" קטנה .. קמתי בבוקר בלי שאני זוכר אף חלום ואז אחרי שעה חזרתי שוב לישון ועוד פעם השתמשתי בשיטות האלה והצלחתי לזכור חלום רגיל.. ממש קשה לי להרדם לגמרי עם השיטות האלה .. זאת רק בעיה אצלי ?

Bluescale

New member
שאלות

הלכת לישון עם הטכניקות? כלומר בלילה ? או שעשית WBTB?

Bluescale

New member
טכניקה מתקדמת תעשה רק אחרי WBTB

תישן 4.5 שעות - תתעורר - תרשום חלומות ורק אז תעשה את הטכניקה. זה יגביר את הסיכויים שלך להצלחה אבל תצטרך להתרכז כדי לא להרדם.

למעלה