יומן חלומות.

CyaLater

New member
יומן חלומות.

לקחתי מחברת , רשמתי בה בגדול "יומן חלומות" , ואני מחכה. המחברת שוכבת כבר שלושה ימים בלי אף חלום. למה אני לא מצליח לזכור כלום? מאז שאני זוכר את עצמי , זכרתי רק משהו כמו חלום או שניים בשבוע. למה זה קורה לעזאזל?

לקשמי

New member
זה פשוט קורה...

גם אני בימים האחרונים החלטתי לחזור לעשות יומן חלומות (האמת שכבר תקופה ארוכה מתוך הרגל אני שמה מחברת ועט ליד המיטה מתוך כוונה לכתוב את החלומות כשאתעורר אבל גם אם אני כבר זוכרת חלום או שניים, בדרך כלל אין לי כוח לרשום אותם... אבל עכשיו כאמור החלטתי לחזור ולהשקיע בזה). ולא תמיד זה הולך. גם לי קורה שאני מתעוררת מהשינה ולא זוכרת אף חלום אבל יש גם תקופות אחרות שבהן אני ממלאת איזה 4 עמודי פוליו עם חלומות של לילה אחד. אם אתה זוכר חלום או שניים בשבוע, תתחיל מזה, תרשום את מה שאתה זוכר וגם אם אתה זוכר רק שבריר של שנייה מהחלום, תמונה מסויימת תרשום את התמונה שאתה זוכר. עם הזמן והתרגול תגדל היכולת שלך לזכור חלומות.

Bluescale

New member
היי

זיכרון חלומות הינה תופעה די מוזרה. מה שכן אני יכול לומר לך שאם אתה יישן לפחות 6 שעות ביום יש לך חלומות REM נורמאליים שמתמשכים די הרבה זמן (יחסית). הסיבה שאינך זוכר אותם נעוצה במקור החיים. כאשר אתה קם בבוקר מה הדבר הראשון שאתה עושה? ומה אתה עושה לאחר מכן? שאל את עצמך את זה ותנסה לתאר את עצמך עושה את הדברים הללו. אם הם לא היו קורים לזיכרון חלומות (שכיבה אופקית עם עיניים עצומות וניסיון לשלוף את הזיכרון האבוד :)) אז אין ממש סיכוי ליזכור חלומות. אם גם זה לא עובד ואחרי 5 דק' לא עלה בראשך זיכרון של חלום. תנסה לפני השינה אוטוסוגסטיה "אני הולך לישון , לחלום , וכאשר אתעורר בבוקר אזכור את כל חלומותיי האחרונים" תחזור על המשפט הזה מספר פעמים לפני השינה בערך כ 5 עד עשר דקות. חשוב לי רק להוסיף שאוטוסוגסטיה לפעמים עושה השפעה מוזרה וכאשר תלך לישון תתעורר אחרי כל חלום בערך אז תתמקד על להתעורר בבוקר וליזכור את החלומות או יותר נכון תוסיף איזה דמיון לאוטוסוגסטיה שאתה קם בבוקר ורושם הרבה חלומות ביומן. מקווה שעזרתי ואם זה לא עזר, אולי ההבנה של זיכרון חלום תעזור כנס לאתר שלי www.yingyang.freeforums.org במדור חלומות צלולים יש שם HEBREW הסברים - > זה קצת הרבה חומר על שינה חלימה וחלימה צלולה תהנה :)

למעלה