יומיים של כאב בטן

רן בת

New member
יומיים של כאב בטן

כבר יומיים שיש לי את כאב הבטן הזה שרוצה להגיד משהו. כאב הבטן שחוסם את הנשימות ולא מאפשר להן להיות עמוקות, עד הסוף. מנסה להבין מה רוצה הבטן לאמר לי ביומיים האחרונים, אבל לא כל כך מצליחה להבין. לא יודעת למה היא מציקה לי כל כך (אילו היתה מדברת במילים הייתי מבינה טוב יותר).

הבעיה עם הבטן שלנו שהיא מדברת

ברגשות שלא תמיד אנחנו יודעים לזהות אותם. אני מעלה כאן כמה דברים שעוזרים לי באופן אישי כשאני במצב הזה, מקווה שזה יועיל לך במשהו: 1. דבר ראשון למקד את זה - שלא יישאר משהו גדול ובלתי מוגדר. אלא להגדיר באיזה נושא מדובר, לנסות לשחזר מה קרה ביומיים האחרונים שיכול היה לגרום לזה, לנסות לזהות אם מה שאת מרגישה אם זה כעס, עלבון, תסכול או כל דבר אחר או ערבוב של כמה מהם. 2. לכתוב את כל המחשבות שעולות לך בראש בקשר לזה. 3. ללכת לטייל קצת ברגל - זה משהו שעוזר לי הרבה פעמים. אני שמה הכל מאחוריי ויוצאת לטיול של שעה, לא הליכה מהירה, רק סתם הליכה בחוץ. ההליכה עוזרת לי להירגע ולפעמים זה נותן גם תשובות. 4. לדבר על זה עם מישהו שאת סומכת עליו. יכול להיות שהיא/הוא יראו משהו שאת לא רואה. 5. לעזוב את העיסוק בזה - אם שום דבר לא עוזר ועדיין לא מוצאים את הסיבה שגורמת להרגיש ככה, לפעמים כשעוזבים את העניין ומנסים להתפנות לעיסוקים אחרים, התשובה מגיעה מעצמה בסופו של דבר. אחרי שתזהי במה מדובר, יהיה יותר קל לטפל בזה לפי העניין. ואם את רוצה, יש גם אותנו.

רן בת

New member
חזרתי כרגע מפגישה עם ה"שיקומי"

ואחרי שיחה ארוכה איתו באמת הגעתי למסקנה שזה אכן כמו שאמרה שולה, כנראה בקשר לעבודות שוויתרתי עליהן. זה פשוט מדהים כמה כל דבר קטן ישר משפיע עלי מבחינה פיזית. זה כאילו הגוף שלי קורא אותי ואת תת המודע שלי טוב יותר מאשר אני מבינה את עצמי. מוזר לא?

לא מוזר. כבר אמרו כאן יותר מפעם אחת

שגוף ונפש משולבים זה בזה ומשפיעים זה על זה. הכי אהבתי שמישהו פעם אמר לי שהגוף זה הבית של הנפש. וכמו שבבית האמיתי שלנו, אפשר לראות באיזה מצברוח אנחנו ומה מצבנו, ככה גם עם הגוף שמכיר את הנפש שלו. האמת גם לי היתה השערה שזה בגלל העבודות. רציתי לשאול אותך אתמול אם הפקקים זו הסיבה האמיתית שהחלטת לוותר על העבודה שחלמת עליה שנה וחצי, אבל ידעתי שעוד תחזרי לזה עם עצמך ממילא. אז עם כל האינפורמציה החדשה שגילית על מקור כאב הבטן, האם את יודעת מה את הולכת לעשות עכשיו?

רן בת

New member
דבר ראשון שאעשה מחר בבוקר

כמובן הכתיבה. אח"כ אני נפגשת עם הנוירוכירורג שלי ל"הפוך" בבית קפה ליד איכסילוב כדי לדון בפרטי הממצאים החדשים ובניתוח שיהיה בדצמבר (אנחנו בקשר מצויין כי הוא מרגיש שאני ההצלחה האישית שלו). ואח"כ אני אסע להורים שלי במושב לכמה ימים, כדי לבלוע קצת שקט ושלווה ולהרגיע הן את הבטן והן את הראש. וכנראה שבשבוע הבא אתחיל תהליך השמה כחלק מתוכנית השיקום בביטוח לאומי כי הגעתי למסקנה שפשוט פיתחתי חוסר ביטחון ענק ופחדים עצומים מעבודה, בגלל התקופה הארוכה שישבתי בבית. פחד של לגלות פתאום שדברים שעשיתי בקלות לפני אכשל בהם עכשיו, בגלל בעיות זיכרון, ריכוז והעייפות הרבה. ואם יש משהו שאני לא יכולה לסבול בעצמי זה כישלון.

נראה לי שזה תכנון מעולה ../images/Emo13.gif

shushu10

New member
מציעה אפשרות כלשהיא...

ספרת לנו לפני יומיים שאת אובדת עצות בקשר לעבודה מסוימת שהציעו לך. עבודה שאת חלמת עליה, והיו לך כמה הסתייגויות, לעזוב מקום עבודה עכשווי - מה שלא נעים בגלל.. ועוד כל מיני ענינים שקשורים בעתיד הלא מיידי. בסוף ספרת שהחלטת ששתי האופציות לא הכי טובות עבורך. מה שקורה בבטן הוא כאשר מחזיקים שם ציפיות ולא מצליחים לממש אותן או אחת מהן, כלומר לא מוציאים מהכח אל הפועל, זה כמו יושב בתוך סיר לחץ וקצת כואב. מה עושים, אם את שואלת אותי? משחררים את הכאב, נושמים עמוק במקום פתוח ונותנים רשות לבטן להרגיש טוב ואומרים לה, שבמצב הנוכחי זוהי ההחלטה הכי נבונה שעשית במצב הקיים ושיהיה לה רק טוב ועליה להרגע. אין שום סכנה קיומית, תהיה עבודה אחרת, כנראה יותר קרובה לבית, פחות מאומצת. הכל לטובה. אנחנו בפורום של תכניות לשינוי אך יחד עם זאת - אסור לשכוח כי תכניות הכי טובות והכי מבטיחות לעתים עלולות לא להתממש- אפילו מסיבה שאינה רצינית במיוחד. לא יודעת אם התשובה שלי היא לענין - אבל אולי פתחתי חלון קטן להסתכלות. מקווה לשמוע ממך בשורות נהדרות מכל הבחינות. אגב - תה מרווה וקצת שיבא ממש טוב לבטן (לא חם מדי) שולה

meshi4

New member
כשאנחנו במתח ,לחץ וחרדה.

הגוף מאותת לנו עי' כאבים שונים ומשונים.

רן בת

New member
איזו הקלה

בכיתי עכשיו במשך חצי שעה. פשוט הוצאתי הכל, בעקבות כתבה שקראתי עכשיו על מישהי שעברה משהו דומה לשלי, חצי שנה לפני, באותה מחלקה שאני נותחתי בה. ועכשיו היא חיה חיים נפלאים, בריאים, עם שני ילדים, ונראית הכי יפה והכי מאושרת. איזו הקלה נהדרת, הפסיק כאב הבטן, והנשימות חזרו לסידרן. תודה תודה לכן, יקירותיי, על העזרה. עינת

איזה יופי,

ובמיוחד בשבילך אני אכניס סעיף של בכי להמלצות שלי נגד כאבי בטן להבא. מדהים איך שזה עוזר, נכון? שיהיה לך יום מקסים, ורק בריאות יקירתי.

למעלה