יומיים קשים

supernova

New member
יומיים קשים

כמה כאב...כמה...
אז ימי האשפוז תמו ועברו, אמא שלי בבית ואפילו די בסדר ומתאוששת עד כמה שאפשר.
ועדיין הדברים לא נהיים קלים יותר. כל העניין העניין הזה והמצוקה מסביבו התחיל בערך חצי שנה מהשחרור שלי מהצבא ונסגר רק עכשיו.( עברו איזה שבע שנים )
כל החברים והחברות הטובות שלי כבר התחתנו. אפילו מזמן. לחלקם הגדול אפילו כבר יש ילדים או ילדים בדרך ורק אני מרגישה "תקועה".
כל השנים האלו גרתי מחוץ לבית ולמדתי, אבל התחושה הייתה קשה. הייתה תחושה עמוקה של חוסר אונים, של מצוקה, וחוסר רצון שלי להמשיך בשגרה. המשכתי רק למראית עין.
בפועל לא הייתה לי בכלל סבלנות לחיים הסטודנטיאלייים כי הייתי טרודה מדי. טרודה ממצב חשבון הבנק, טרודה מהצורך לעמוד ברף של ציונים , טרודה מהטלפון הבא שיודיע לי מה היא כבר עשתה ומה אני צריכה לעשות כדי לחלץ תמצ'ב,
טרודה מלהכיר אנשים "חדשים" ובני זוג ולהתמודד עם הסטיגמה החדשה שנאלצתי להתמודד איתה בתור "בת של" ומה אנשים יגידו כשישמעו. ( קודם לא הייתי צריכה להתמודד עם זה באופן יומיומי וכ"כ אקטיבי לפחות)
אני כואבת. מאוד. ומרגישה שאני צריכה "התחלה חדשה".

מעבר לזה יש לי דילמות קריירה חשובות- התואר הראשון ששקדתי עליו לא נותן לי הרבה אם אני לא אמשיך לשני. השגתי אתה מה שצריך כדי להמשיך שזה בכלל לא ברור מאליו בפסיכולוגיה , אבל לאור השנים האחרונות המחשבה על התואר השני רק הולכת ומתרחקת. הוא דורש עוד שנים ארוכות עם שכר נמוך מאוד, מבלי יכולת לכלכל את עצמי בצורה מספקת. זה לא נראה לי הגיוני לאור הסיטואציות שאני עומדת בפניהם כרגע. מצד שני- לא להמשיך לתואר שני מבטיח לי בעיקר שכר לא משהו בכלל ומתחת לממוצע בשוק העבודה. ( ובדקתי ת'עניין בפועל ). בעבודות שאני באמת רוצה ומכוונת אליהם זה נותן מינימום ואולי אם אפשרות להשלים קצת הכנסה בדברים חלקיים עם שתיים עשרה שעות עבודה ביום ובלי "חיים" . בעבודות מזכירות יהיו לי חיים קלים יותר, אבל עד כמה שאני מבינה בלי אופק משמעותי ל"קריירה" כמו שרציתי.

הימים האחרונים היו קשים בגלל מריבה עם אבא שלי. חזרתי לגור לאחרונה אצל ההורים. אני מרגישה עם הרעיון מאוד טוב כי שנים על גבי שנים לא הייתה לי כזו "שלווה". נמאס לי להיאבק בחשבון הבנק ולאבד כל תחושה של תקווה- תקווה שאני אצליח לחסוך קצת. שיהיה לי מתישהו רכב , שיהיה לי בלנדר ומעבד מזון בבית ושאני אוכל לאפשר לעצמי טיפול או חדר כושר.
רק שאתמול הוא אמר כמה דברים שגרמו לי לשקול שוב ת'עניין. בזמן שניסיתי ליצור דיון ( משהו בסגנון של אם אני אתחיל ללמוד בקרוב אני אצטרך מקום ללמוד בו...יש לך רעיון איפה?) הוא נתן לי להבין שאין שום מקום לשום סוג של דיון. כשאמרתי לו שהוא נותן לי תחושה שהוא עושה לי טובה שהוא מאפשר לי לעבור לגור בבית אז הוא אמר לי " אני באמת עושה לך טובה שאני מאפשר לך לגור פה בבית". עכשיו תבינו משהו- אני מנקה את הבית, עושה קניות, שוטפת כלים ועוזרת לו לעשות המון דברים שהוא כבר לא מסוגל לעשות כי יש לו מגבלה פיזית. כשאני לא עושה אותם ,הוא עושה את הכל לבד, על כדורים נגד כאבים, אחר"כ הוא רוב הזמן עצבני, מוציא את זעמו עלי ועל אמא שלי וצורח בלילות מכאבים. הוא גם גאה , אטום ועקשן מדי מכדי להודות בזה שבאמת יש לו בעיה ( שאפשר לפתור עם ניתוח) וכמובן שהוא גאה מדי מכדי להכיר לי איזושהי תודה על הדברים האלו.

מצאתי את עצמי כואבת מאוד אחרי השיחה הזו כי אני מרגישה "שקופה". מה זה כואבת? מיבבת. אפילו אמא שלי שמעה את זה והגיע לנסות לנחם אותי.(כמה נדיר) זה אפילו היה אפקטיבי עד שהיא אמרה לי שוב משהו לא קשור וביקשתי ממנה ללכת. ההרגשה הזו ,דרך אגב, ליוותה אותי גם מחוץ לבית כי אז הוא לא היה טורח להתקשר או היה עושה לי טובה אם הוא היה מביא לי אוכל לסופ"ש או טורח לקפוץ לקחת אותי כדי לנסוע למשפחה המורחבת. נראה לי שהוא מוציא עליי כעסים ששייכים למצב הנוראי הזה, ונראה לי שעצם זה שאני כאן גורם לו להרגיש אשמה הורית כזו שהוא לא באמת מכיר בה.

עכשיו נשאלת השאלה- מה לעשות פרקטית?
אופציה ראשונה היא להשיג עבודה באיזשהו שכר שיראה לי סביר עד כמה שאפשר ( שבטח לא באמת יאפשר לי לחיות כמו שאני רגילה) , להישאר ולחסוך קצת ובהזדמנות הראשונה לעוף מכאן ואם בהמשך החיים תהייה לי אפשרות לעשות את התואר השני שתכננתי- אז לעשות אותו.
אפשרות שנייה- להישאר כאן עוד כמה שנים, לסופג את היחס הלא נעים ולפצות עליו במותרות כלכליות, לאפשר לעצמי לעבוד בעבודה שאני ממש מעוניינת בה ( ולצערי היא ממש לא רווחית ) , לעשות עוד תואר ראשון רק שהפעם אממ....אחד שמעניין אותי אבל שגם יהיה פרקטי וסביר להניח שעדיין יותר ישתלם לי כלכלית מלהמשיך בשני בפסיכולוגיה. ( הכוונה לתואר במשפטים - כששכ"ל ימומן ע"י אמא כנראה).

עכשיו אני מתארת לעצמי שהאפשרות הראשונה נשמעת הגיונית יותר,
אבל באפשרות השנייה יש קסם מאוד גדול עבורי. הרעיון לעבור שוב תקופה סטודנטיאלית , אבל הפעם בשקט ובשלווה, הרעיון של קריירה אפשרית שתהיה מתגמלת לא רק פנימית, אלא גם כלכלית.

מה אתן אומרות? הקסם הזה הוא ניסיון להחזיר לעצמי תקופה שלא תחזור על עצמה? ( אני לא נהיית צעירה יותר ;)
מה אתן הייתן עושות במקומי ?
(מתנצלת על האורך....)

mykal

New member
אני הייתי בוחרת

באופציה של להשאר בבית וללמוד מה שנראה לי כדאי,
נראה לי גם שאת יודעת ומבינה,
שאבא עשה מה שעושה ואומר מה שאומר ממצוקה אישית שלו.
ולא באמת נגדך, ולא מאי אהבה אליך,
ואת הגלים האלה--בואי ותשתפי כאן ותפרקי את המטען הכבד.
וזה יעבור.

עדיה222

New member
סופרנובה - נראה שאת בפרשת דרכים חשובה

פרשת דרכים מקצועית, האם להמשיך לתואר שני? האם להתחיל תואר במשפטים?
ועוד ועוד.
ופרשת הדרכים האמיתית הזאת מעורבת בכל הדברים העמומים הקשים שמתרחשים בין הוריך, בין הוריך לבינך, בתוך הכעסים, ההסתרות, ההכחשות.

אבל נדמה לי שלא כל מה שכתבת מובן. למשל, מה בעצם היה הדיון עם אביך? כתבת: "משהו בסגנון של אם אני אתחיל ללמוד בקרוב אני אצטרך מקום ללמוד בו...יש לך רעיון איפה?"
למה התכוונת ב"אני אצטרך מקום ללמוד בו" - האם דיברת על להישאר בבית? האם דובר בארגון מסויים של הבית כך שיהיה לך חדר שקט משלך? או שדובר על עזרה בשכירת דירה מחוץ לבית? או אף רכישת דירה לעצמך?
אני שואלת את זה כי אני מבינה שמצבם החומרי של הוריך טוב, את מדגישה כל הזמן שנוח אצלם.

לא מובנת לי התשובה של אבא שלך "אני באמת עושה לך טובה שאני מאפשר לך לגור פה בבית". זאת אומרת - מגוריך בבית ההורים הם כל הזמן מין טובה שהוא עושה לך?
האם הטובה הזאת היא לתקופת הלימודים? כמו שפעמים רבות ילדים שלומדים עדיין מתגוררים עם ההורים?

את יודעת אף על פי שיש הרבה דברים בהודעה שלך שאינם מובנים לי, יש משהו בסיסי שמאוד מובן לי ומוכר לי, והמשהו הזה - נדמה לי - הוא הפערים המבלבלים בין כל מיני דברים. מצד אחד את כנראה מאוד חשובה להוריך. אני מדמה שאת תכשיט-היקר שלהם, שאת הפאר שלהם. מצד שני אביך אומר שהוא עושה לך טובה שהוא נותן לך לגור בבית. מה זה? תוקפנות? התאכזרות? חוסר רצון לשיחה? התנערות?

אמשיך בהודעה נוספת...

עדיה222

New member
המשך - פרשת דרכים - ללמוד!

בסופו של דבר - אני בעד המשך לימודיך!
קודם כל, לימודים הם ההשקעה שהתשואה עליה היא הגדולה ביותר, כשמדובר בקריירה מקצועית.
שנית, בלימודים את משתייכת לרובד חברתי של אנשים ערניים, שאפתניים, מעניינים. כדאי לכוון לחברה מעניינת, אינטליגנטית.
אם יש לך מסלול-קריירה שאיננו דווקא לימודים אקדמיים רגילים, אלא יש בו שילוב של לימודים ופרקטיקה - למה לא.
אבל "פשוט לעבוד" ללא התקדמות - זה ידכא אותך, ולא מחוייב המציאות של היכולות שלך - הן האקדמיות והן הכלכליות.

שאלת שאלות נשאלת כאן: האם בעצם אינך מתעניינת בפסיכולוגיה? האם הסתייגותך מהמשך לימודי פסיכולוגיה קשור לדברים שעברת וחווית עם אמך? ארועים שהביאו אותך לשינוי היחס שלך למקצוע הזה?

איך שלא יהיה - תתייעצי!!! חפשי יעוץ!! הן הכוון מקצועי והן כל סוג אחר של יעוץ!

עניין נוסף הוא הבהירות הכלכלית ביחסים עם הוריך. כדאי לחשוב עד כמה היחסים הכלכליים איתם הם מעורפלים. האם יש אפשרות להבהיר? לחשוב על המשאבים שלהם? על מה שצפוי?
עכשיו אני נזכרת שהדירה שבה התגוררת מחוץ לבית היא בעצם דירתם?
או שאני טועה?
כלומר, הם אנשים בעלי אפשרות כלכלית. ונדמה לי שאת בת יחידה. האם הם נוהגים איתך בתערובת לא הגיונית של יד קפוצה יחד עם רוחב יד? של טיפוח יחד עם שלילת-טיפוח?
כשאני חושבת על כך קצת יותר, ראשי ממש מסתחרר מן הסתירות שבמצב: למעשה אמך חולה, אבא שלך חייב בתרופות נגד כאבים, כך ששניהם לא במצב נפלא, ואת האדם שדואג להם, כלומר את החזקה והבריאה מולם, ומצד שני ההרגשה המקצועית שלך מבחינת פרנסה היא של חולשה ותלות, ובהינף משפט אביך הכאוב, שבמשך שנים הדחיק את המחלה של אשתו, האיש הזה שממש לא הגן עליך, פתאום יכול להביא אותך להרגשה שאת שקופה. זה כל כך מקומם אותי.

תחשבי טוב טוב, ותטפלי טוב טוב בעצמך ובמצב. זה מאוד חשוב, כל העתיד שלך כאן על כף המאזניים.

שלך, עדיה

supernova

New member
אמממ...שאלות טובות..

אין לי ספק שהחוויות שלי בשנים האחרונות עם אמא שלי השפיעו מאוד על היחס שלי למקצוע.
מצד אחד אני מאמינה גדולה בפסיכולוגיה, במערכת בריאות הנפש , בשיקום ובטיפול. מהצד השני המוגבלות של התחום מאוד מאכזבת אותי.
נראה לי שהתואר השני מעניין אותי מאוד- אבל אני פחות רואה את עצמי משתלבת בתחום הזה באמת. אני מרגישה איזשהו סוג של מיאוס מהעיסוק בו.
והעובדה שהוא מאוד מאוד לא משתלם כלכלית- מציקה לי הרבה יותר ממה שהיא הציקה לי כשהתחלתי ללמוד. משהו בי לחלוטין השתנה.
אחת המטרות שלי בללמוד את התחום היתה חיפוש אחרי משמעות- והמשמעות שמצאתי הייתה לנסות למנוע מילדים להיות במצב שאני היית בו בתור ילדה.
אני אממ...חושבת שבהחלט יכול להיות שאפשר לעשות את זה גם ממקומות אחרים ולאו דווקא דרך המקצוע הזה... השכלה משפטית נגיד יכולה לאפשר עיסוק בפן המשפטי של הסיטואציות הללו.
ואני מתחילה לחשוב שזה יותר יתאים לי.

ומחר אני בייעוץ- תאחלי לי בהצלחה.

supernova

New member
היי עדיה

קודם כל איזה יופי! איזו תשובה ארוכה ומושקעת! תודה ! :)

התכוונתי לזה שאני אצטרך לארגן לי מקום בבית שאני אוכל ללמוד בו. ואני אצטרך לעשות את זה לבד, מסתבר. כי שניסיתי לדבר איתו על זה הוא אמר לי "מה את רוצה, תגידי לי מה את רוצה " ואז קרא לי "סחטנית".

כן- הוא מבחינתו עושה לי טובה.... כמה זה הזוי בעיני! וככה גדלתי בהרגשה שאני שקופה, בהרגשה שאין לי זכויות ושאסור לי לפצות פה. פעם הייתי רגילה שככה זה. עם הגיל הגיעה גם ההבנה שזו ממש ממש לא סיטואציה טבעית. והיום אני דורשת יחס שונה. אז אני אפסיק לדרוש שתתנהג אלי כאילו, רק כאילו אני בן אדם. אז אני אפסיק לעזור לך עכשיו כי זה מרמר אותי ואבא- אין בעיה כשאתה תצטרך אותי בגיל היותר מבוגר, אני אעזור לך בפועל, כמו שאתה היית מוכן לעזור לי , אבל אני אתן לך להרגיש שהכוח בידיים שלי ושאני בעצם עושה לך טובה.

איזו סיטואציה עצובה.

למעלה