יומולדת..

יומולדת..

והנה שוב בא לו יום ההולדת, והפעם לשם שינוי הוא לא היה מאכזב.. למה ? לא בגלל שהייתי במילאנו (למרות שזה היה ענייני עבודה - בכל זאת מילאנו..) יום ההולדת לא היה מאכזב פשוט בגלל ש...לא ציפיתי לכלום - אז לא התאכזבתי. מאז הגרושים, אני מוצא את עצמי הרבה פחות מאוכזב, פחות כואב וכועס, פשוט כי אני מצפה למעט מאוד, אם בכלל. מאז שהתנפצה לי אשליית ה "יש לי חיים מאושרים, הכל טוב, לנצח נהיה יחד..." אני מצפה מהיוניברס להרבה פחות... ואתם יודעים מה ? טוב לי אם זה!!

טוב לי עם זה

עם מה טוב לך, אם זה שאתה לא מצפה לכלום? אם זה שאתה לא מתאכזב? אם זה שאתה מקבל בדיוק את מה שאתה מצפה לו-במקרה הזה כלום?

חחח

החתימה שלך והפוסט שלו ממש הצטרפות מקרים

אז זה נפלא

אם טוב לך כי החיים יפים זה נפלא אם טוב לך רק כי אתה נמנע מהחיים זה משהוא אחר שבת נהדרת

R a c h e li

New member
קודם כל יום הולדת שמח ....../images/Emo25.gif

ובפעם הבאה לא מצפה שתזמין אותי למילאנו אבל תחשוב על זה, יכול להיות נחמד
ממממממממממ אז טוב אין ציפיות אין תיסכולים ואפילו אין אשליות ואפילו אין חלומות ואפילו אין מטרות ואפילו אין שאיפות וככה נידמה לך שתגיע לפיסגה
לדעתי ההפך הוא נכון..... רחלי ככה חשבה פעם, היום אוי ואווי אם לא מאחלים לי יום הולדת שמח
שמור על עצמיך זו רק תקופה.......

ברור שאני רוצה איחולים

אבל אני לא מתחשבן אם כאלה שלא... לגבי מילאנו, היית משתעממת, סתם עיר עם בתי קפה מדהימים, מועדונים עם מוזיקה שווה, ואוכל שבא לבכות... את נכנסת למזוודה ? BTW אני חושב שאני ממש בדרך לפיסגה...

לחשוב זה טוב..

אבל לא הכי מספיק.. כי בדרך לפיסגה..צריך להרגיש.. אותך לא הרגשתי מתנשם ומתרגש.. ומזל טוב..

Kטלנית

New member
../images/Emo65.gifיום הולדת שמייח../images/Emo213.gif

מ ז ל
ט ו ב
לא ציפיתָ ובכל זאת
צרור ברכות ליום הולדתך
אני אישית באותה תפיסה מאמינה שזאת אחלה גישה
את הציפיות אני משאירה לכריות
ואסיים במשפט: "אכזבה נולדת מהפער שבין היכולת שלנו לבין ציפיותינו" (אדוארד דה-בונו)
שבת שלום

Rinattt

New member
לשאוף לפסגה...

זה טוב! וציפיות, צפה אך ורק מעצמך בחיים האלו ושכח מהיוניברס, אם אין אני לי מי לי - כמה נכון... ככה גם גודל הציפיות לא יהיה כגודל האכזבות. אתה יודע מה? אני מאמינה לך שטוב לך עם זה! כי גם אני מכירה את זה מקרוב... ולמדתי בדרך הקשה שרק על עצמי אני סומכת! מזל טוב...

יום הולדת שמח ../images/Emo65.gif והמלצה

לך תראה את הסרט "שמונה מתחת לאפס". יש שם משפט קטן ששזור בו, שמתאים מאד למה שכתבת, ולתגובות של חיפושית. לא רוצה לגלות את העלילה. רק לומר שאחד מצא דרך התמודדות על ידי הנמכת ציפיות. אבל בסוף נמצאה דרך טובה יותר, שהסבה לו אושר רב, דוקא כשמישהו העלה את רף הציפיות. לך - מבטיחה לך שלא תתאכזב, למרות שכבר נבנתה פה איזוהי ציפיה בעקבות ההמלצה שלי
.

שאלה..

זה אותו דבר.. להנמיך צפיות מאחרים או להנמיך צפיות מעצמך.. והפוך להגביה צפיות מאחרים או מעצמך..? והאם אפשר לחיות בלי צפיות..מהחיים מעצמך..ואפילו מעט מאחרים ולא להצטרך לשקר..להם לעצמך..לסביבה.. אחרי זה נעבור לדבר על הסדינים..והרכות שלהם וריח המרכך.

דעתי והקשר לסדין

בואי רגע נרד מנושא הציפיה אם היא ממני, מאחרים או מהיוניברס. מה שעומד בבסיס של מה שכתבתי, גם היום וגם עם הסדין הוא: אם יש לך חזון, חלום שאתה מחובר אליו פנימית. ברגע המחויבות הנקיה והמלאה שלך לחזון שלך - יימצאו המשאבים הדרושים להגשמתו. אין זה בידינו, לדאוג את מי לגייס. חופש הבחירה הוא בידי כל אחד ואחד לאיזו מטרה להתגייס. הקשר לסדין - לא לחשוב על מה לא יהיה, ומה לא יצא טוב. להתרכז במה רוצים להשיג. הדרך תימצא. one way or another מקווה שהובנתי, ואם לא אשמח לנסות להעמיק עוד.

מה רוצים להשיג= צפיה כלשהי...?

או חלום להגשים..או שאיפה לפיסגה..<משחקי מילים>.. איך אומרים.. אדם ללא חלומות ואפילו קטנטנים..שווה כמת חלומות לחיים ציפיות מהחיים שאיפות בחיים.. בלי זה.. אין את ההתרגשות בדרך..אפילו אין דרך..יש רק חיים. דעתי ככה שמרגישה.. אני מצפה.. חולמת שואפת.. ואז..מגשימה..

הוא שאמרתי - לחלום ובגדול

ולא להנמיך ציפיות בגלל פחד מאכזבה. אני חושבת שאנחנו אומרות את אותו הדבר. רק דבר אחר לא הבנתי: מה זאת אומרת אין דרך? רק חיים. החיים שלך הם הדרך שלך. כל חלום שלך הגשמת באיזושהיא דרך. כל שאיפה אפילו קטנה - הגשמת באיזושהיא דרך. זה לא חייב להיות משהו בומבסטי. לא תמיד יודעים את הדרך מראש, וזה בסדר גמור. אבל מכאן להגיד שאין דרך?

אז זה בדיוק..

החיים שלי השתנו..ברגע. שהרמתי את הסף....שציפתי ליותר..ששאפתי ליותר..שחלמתי על יותר.. איך אומרים... אתה מקבל את מה שאתה רוצה.. תתפלאי.. לא תמיד החיים שלך הם הדרך שלך.. החיים שלי והדרך שלי הושפעו מהרבה אחרים..ולא רק אני..אז היום.. החיים שלי זה הדרך שלי..נקי לגמרי...וזה לא קרה אם היתי מצפה לכלום.. שבת שלום..

למעלה