יומולדת שמח לטילי

נועם@בת

New member
יומולדת שמח לטילי

קצת קשה להתחייב על "שמח" אבל קל לרצות את שמחה בשבילך. שיהיה לך יומולדת שמח טילי, שתהיה לך שנה שמחה, שיהיו לך חיים שמחים. בכלל שהשמחה תתנחל לך בבית ותהפוך לבת בית מובנת מאליה. מאחלת לך עשיה, צמיחה ומיצוי, והעדר מוחלט של רגשי אשמה
. הרבה בריאות ונחת לכולכם בתיה

דבורי

New member
יום הולדת שמח

שתהיה שנה שמחה. מקווה שכבר כלתה שנה וקללותיה, ומתחילה שנה וברכותיה.

יומולדת שמח ../images/Emo213.gif

מזל טוב, טילי, מצטרפת לכל המילים היפות של בתיה ומאחלת לך שנה קלה, רגועה ונעימה.

שושי @:-)

New member
לחברה אמיתית

מזל טוב ליומולדתך. מעכשיו רק טוב, אושר שמחה ותהני ממה שיש לך בבית כי אין ספק שזה ממלא. אוהבת ת'ך

אכן אכן יום הולדת שמח

שהשנה הזאת והשניחם הבאות יהיו שנים מאושרות וחפות מרגשי האשמה שרדפו אותך בשנים האחרונות

recordion

New member
מזל טוב ליום ההולדת

בהחלט מגיע לך קצת שינוי בתחום הזה מאחלת לך רוב שנות נחת

טילי2

New member
מי שמכיר אותי בעולם האמתי, יודע שיש לי מנהג

מגונה לעשות חשבון נפש וסיכומים במועדים משמעותיים בחיי. ישועתי שונא את המנהג ומסרב לשתף פעולה. אבל אני כזאת, מה לעשות, אם אין לי מאזינים לסיכומים, אני עושה אותם לעצמי. השנה זו הייתה הפעם הראשונה שחגגתי יום הולדת ולא היו לי הורים. בשנה שעברה עוד הייתה האמא שלי. ככל שהיתה מנותקת, היא עוד הייתה. שנה לפני, עוד הייתי בת לשני הורים ואז היתה תחילת הסוף של אבא שלי. עכשיו אני לבד. אין גיבוי. אני המבוגרת, אני האחראית על המשפחה שלי, ההחלטות שלי יקבעו את העתיד של המשפחה שלי. זה לא קל, אבל הראתי שאני יכולה. אבא שלי ראה איך ארגנתי את המערך הטיפולי באמא ואחר כך בו. לצערי נתנה לי אפשרות להראות את היכולת שלי באחריות ובמסירות רק בנסיבות הללו. כל החיים הם עמדו כחומה בצורה ולא נתנו לנו לטפל בכלום. הם היו ההורים ואנחנו הילדות. אפילו שההינו כבר נשואות ובעלות משפחה, תמיד הרגשתי שלא ממש סמכים על היכולת שלנו לשחק במגרש של הגדולים. עכשיו בתוקף הנסיבות, אנחנו שם. למרבה הפלא, אני מרגישה שאני יכולה להמשיך ומאמינה שאני מסוגלת לעשות את זה טוב. בבית כנסת שלנו מתפללת האסטרולוגית מרים בנימיני והיא אמרה שזו הולכת להיות שנה טובה עבורי. חברתי שושי@ שהיא כאחות לי אמרה לי השבוע משפט שהזכיר מאוד את משנתו של האבא החכם שלי: שעיקרו אומר כי ההחלטה על מצבך נתונה בידך להחליט איך אתה רוצה שחייך יתנהלו. פעם חשבתי שיש במשפט כזה יומרה רבה, אבל עם השנים למדתי שהמשפט הרלגיוזי "עזור אתה לעצמך ואלוהים יהיה אתך" אומר בעצם את אותו הדבר. אני מודה לכל מי שניחם ואיחל ליום הולדתי. שיהיה לכולנו רק טוב טילי

יופיופ6

New member
טילי

מרגש מה שכתבת. מזל טוב ליום ההולדת !! מקווה שהשנה הזו תהיה טובה ומאושרת. מאחלת לך שנדב ויהונתן ימשיכו להעניק לך רק נחת. נ.ב. מה קרה לפרשת השבוע שלך? אהבתי לקרוא את זה.

טילי2

New member
שבוע טוב אחרי החגים

עכשיו מתחילה השנה האמתית, שלושה חודשים כמעט נטולי חגים. שהעבודה היא רצופה והתחיבויות הן כאן ועכשיו. נשאלתי על פרשת השבוע ואני רוצה להגיד בהקשר לכך כמה דברים. ראשית ההתיחסות שלי לפרשנות שאני מביאה לפרשת השבוע. כפי שאתם יודעים מאוד טרנדי עכשיו פמניזם דתי. נשים מבקשות ומקבלות חלק יותר פעיל בקיום מצוות הדת ומנהלות כינוסים ופורומים לשינוי מעמדם ותפקידם בטקס הדתי. אפילו הבית כנסת שאני מתפללת בו, שהוא אורטודוקסי מודרני לחלוטין, נשים יכולות להגיד קדיש. אני נשאלתי אם אני מתכוונת להגיד ואמרתי שלא! ישועתי אומר עבור אביו ואימי שלוש פעמים ביום קדיש ואני לא חושבת שאני מסוגלת לעמוד בכך. בכל מקרה הטרנד של נשים פעילות יותר במה שאני מכנה הצד הציבוריחיצוני של קיום מצוות לא מדבר אלי. מה שכן מאוד מדבר אלי הוא הנגישות שנשים דרשו וקיבלו לטקסטים דתיים שפעם לא היה מקובל שנשים עוסקות בהן. אני מאוד אוהבת את מה שנקרא קריאה חדשה של הטקסטים והתבוננות מחוץ לטקסט ואילו. ברוח זו ולעיתים אף ברוח קצת מבודחת התיחסתי לטקסטים של פרשת השבוע וההפטרה. אני חושבת שהטרנד הזה של קריאה חדשה של טקסט, קרב הרבה אנשים חילוניים ללימוד יהודי. לקראת סוף השנה, נכנסה משתתפת אקראית וחברה קישור לפרשנות פרשת שבוע באחד מהאתרים באינטרנט והביעה את מחאתה העדינה על הפרשנות שאני מציגה. לא ברור לי אם היא מיצגת הלך רוח או העובדה שהיא אקראית נתנה בידה את חרות הביקורת והשמירה על הפרשנות המסורתית בקנאות ראויה לשמה. השבת היתה שבת בראשית.תחילת מחזור קריאת הפרשות עד שמחת תורה תשס"ט. למעט כמה פרשות שפיספסתי בסוף השנה ותסלחו לי על כך בתוקף הנסיבות, השתדלתי לתת בכל שבוע משהו כאילו קשור או אקטואלי המתקשר לפרשה. אני שמחה שיש כאלה שהתחברו לכך ואם תבקשו וזה מענין קבוצה מספיק גדולה, זה גם יכול להמשיך. אבל מכיוון שאני יודעת שיש פה קבוצה נהדרת, גלויה וסמויה, אני מצרה על זה שלא מתנהל פה בית אמתי. יש לי הרגשה שהמקום יותר כמו צימר. אפשר לבוא מפעם לפעם לראות מה מתרחש ולהמשיך הלאה. אני רותה לראות את הפורום יותר פעיל, יותר משפחתי. רקורדיון הציעה לארח מפגש. היא גרה די במרכז וזה יכול להיות נחמד, אבל אני לא רואה קבוצה מגובשת שתבוא. אני מאחלת לפורום שנה בה ישתנה הפורמט מארעי לקבוע, ממזדמן למשפחתי. שנה טובה טילי

יופיופ6

New member
טילי

קראתי כמה פעמים את מה שכתבת. ואני לא כל כך מבינה אותך. אני קוראת פה קבועה. לא כותבת כי אני לא מרגישה שאני יכולה לתרום או לעזור. אני לא רוצה אפילו לכתוב את הגיל שלי...כי אני ממש מפחדת שתחסמו אותי.
אבל נפשית ורגשית...אני באמת הורות מאוחרת !! תאמינו לי. בקשר לפרשת השבוע....אם את נהנית לכתוב את זה. אז למה לא? מה אכפת לך מה כותבים/חושבים? אני קוראת את הפרשנות שאת כותבת. ממש מחכה לה. אני נהנית ואפילו מאוד. ואת יודעת משהו...אני, בתור אחת שנעלבת ונפגעת מכל שטות, בכלל לא ראיתי את מה שכתבה אותה אחת אקראית כביקורת או כמשהו מחאתי. אפילו לא קראתי את הקישור שלה. הרי את פרשת השבוע אני יכולה למצוא בכל מקום. אבל את פרשנות פרשת השבוע של טילי, אני יכולה למצוא רק פה. מאחלת לך שוב שנה טובה. ורק טוב... (למרות שאפילו לא התייחסת אליי בהודעה שלך...
)

טילי2

New member
סליחה יופיופ6 השאלה שלך היתה הטריגר לכל

הסטרפטיז הדתי שעשיתי לעיל. אפילו שאת לא מבוגרת את מאוד וול קם.

recordion

New member
גם אני

נהנית לקרוא את פרשת השבוע שלך ואשמח אם תמשיך כמובן, אם כתיבתן אינה מטלה שלוקחת יותר מדי כוחות שמגיעים לאספקטים האחרים בחייך העסוקים

למעלה