יומולדת מעולם אחר

יומולדת מעולם אחר

תארתי בפורום הורים את היומולדת בגן, שהיה אירוע מיוחד של יום שלם שהילד במרכזו - שונה מכל יומולדת שנכחתי בו קודם בגנים. לגבי הבית....יש לכם נסיון עם הפקות ענק ? טוב, אני לומדת. 1400 ש"ח למי שמגיעה בארבע, מקשטת את הבית, מקבלת בחמש את הילדים, עושה הצגה אינטראקטיבית על דינו הדינוזאור ואמא שלו + הפעלות ומשחקים ותחפושות ופרסים וכל החבילה, מחלקת קופסאות אוכל ושתיה והפתעות, אוספת הכל והולכת הביתה... הבטחנו השנה יומולדת גדול לכבוד הולדת אחותו. קיימנו. לא קצת גדול מדי ??? (מאוחר מדי לשנות).

לאה_מ

New member
חגיגות יום הולדת מאד מרגשות אותי.

כמובן, יותר כאשר מדובר בילדי שלי, אבל התרגשתי גם לקרוא את התאור שלך על החגיגה של עומר (ושוב, מזל טוב). גם בגן של שירה חגגו לה יום הולדת פחות שגרתי (אני חושבת, אם כי זה היה בלי הורים, אז הפסדתי את ההזדמנות להזיל דמעות של אושר, אבל היא חזרה מאד מאושרת ועם דברים נורא חמודים). מה שמאד מצא חן בעיני הוא, שהאלבום שילדי הגן הכינו לשירה, לא כלל רק ציורים של הילדים (למעשה, הם מציירים ציורים על מדבקות, והגננת מדביקה מספר ציורים בעמוד), אלא גם תמונות של שירה, כל מיני משאלות ובקשות שהגננת כתבה מפיה ועוד. חוץ מזה, שירה הגיעה הביתה עם "מניפת האהבה" דף מבריסטול, מקופל בצורת מניפה, שבכל אחד מן הקפלים כתוב משהו טוב שאחד הילדים בגן אמר על שירה. ההנחיות לשימוש הן, להשתמש במניפה בכל פעם שעצובים או סתם רוצים להתעודד. לגבי הפקות ענק של ימי הולדת בבית - אני בדרך כלל עושה לבד, ולא מזמינה הפעלה. זה נותן לי 3 הזדמנויות מדי שנה להיות יצירתית, הילדים נהנים מאד, והם יכולים להיות שותפים מלאים בתכנון יום ההולדת, שזה חלק מהפסטיבל.

בשביל סכום כזה אני מתייצבת!

רק תגידי איפה. ורגע ברצינות- במקום להוציא סכום כזה, לא כדאי לקחת יום חופשי מהעבודה? כך אפשר להתחיל בהכנות מהבוקר ואפילו לשנות לכולם את סדר היום הקבוע לכבוד יום ההולדת. [חנה, זאת רק הצעה, אני לא מבקשת ממך לעשות משהו שלא מתאים לך
] נשמע שהיה לכם (לכולכם) נהדר, וזה הכי חשוב! יומולדת שמח
בן שש, יא אללה, שלי רק בת שנתיים ואני בשוק איך הזמן רץ...

vered4

New member
מזל טוב../images/Emo65.gif

הבעיה עם ימי הולדת "גדולים", הוא שהילדים מצפים להפקות כאלה וכל פעם למשהו שיעלה על הקודם, אבל פעם ב.. ובמיוחד לרגל סיבה כל כך טובה זה נחמד מאוד. אפשר לא להכנס ל"בור" הזה, ושנה הבאה לעשות משהו אחר, קטן יותר, לא לעשות מסיבה גדולה, אלא מסיבה לכמה ילדים, לקחת אותם לסרט או למשחקיה. או לעשות יום כף עם המשפחה.

תיאור היומולדת בגן נשמע נהדר

נשמע שיש לכם גננת ממש יצירתית ועם הרבה סבלנות. אני זוכרת את ימי ההולדת שלי מהגן - הם תמיד נגמרו בבכי. המון מזל טוב!

דסי אשר

New member
בשבת בבוקר כתבתי לחנה

תגובה ארוכה על יום ההולדת של עומר, שהופיעה על מסך הפורום (אפילו זהיתי טעות בהדפסת הכותרת). במוצאי שבת, בלילה, כאשר ישבתי שוב מול המחשב, התגובה לא היתה. לאה ונעה - יש הסבר לכך? התשובה הייתה לא בכוון "מזל טוב", אלא בכוון תגובה על ההפקה הביתית לעומת יום ההולדת בגן, ועמדותי בנושא. חנה בקשה התייחסות לשאלת ההפקה בבית. דסי

דסי אשר

New member
הפעלתי הגיון חלקי, ומצאתי

את ההודעה בפורום "להיות הורים" שם הופיעה ההודעה המקורית של חנה. עד לכאן נגמר לי ההגיון, האם תוכלו, לאה או נעה או חנה, להעביר את תשובתי/תגובתי גם לכאן? היא קשורה לנושא הערכים עליו כתבנו בדיון קודם. תודה דסי

לאה_מ

New member
לינק והסבר.

טוב, אז קודם כל, הנה הקישור להודעה שלך, דסי, בתגובה לסיפור של חנה על יום ההולדת של עומר. ההסבר הטכני (educated guess) למה שקרה: חנה לא כתבה כאן את הסיפור. היא כתבה אותו בפורום להיות הורים תחת שרשור של יום הולדת שמח לעומר.
כאשר קראת את ההודעה של חנה, החלטת להגיב, ולכן לחצת על מקש "הוסף תגובה" והוספת את תגובתך, אבל אז היית כבר בפורום להיות הורים, ולא בחינוך לגיל הרך.

וגם עניתי לך, דסי ../images/Emo13.gif

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=149&msgid=2418242 להשלמת הסיפור - היומולדת של המפיקות היתה נ-פ-ל-א-ה. יישבנו וחישבנו שה- 1400 ש"ח מגלמים בתוכם פעם של כ- 300 ש"ח ממה שהיה עולה לנו ממילא, אבל לא הלכנו, קנינו, סחבנו, סידרנו, חילקנו, טיפלנו, קישטנו, הסרנו קישוטים או כל פעולה אחרת ל- 40 ילדים, משפחה והורים שנכנסים ויוצאים. גם ככה יצאנו עייפים. אך מרוצים. מאוד. כדברי אחד הילדים ששאלתי אותו אם כייף לו - "הכי כייף שבעולם". היה קטע מרגש - באחד הקטעים עברה כרית ומי שהיא נעצרה אצלו היה צריך לתת משימה לילדים. המדימה היתה לבדוק למי עומר דומה. הילדים פסקו פה אחד שהוא דומה ל....אבא שלו
(למי שלא יודעת - אבא שלו אינו אביו הביולוגי).

טוב

New member
דסי, מסכימה לכל מילה.

קראתי את תגובתך לחנה, ואני מסכימה עם כל מילה. האמת היא שכבר פעם נערך פה דיון כזה, וכתבתי ממש תגובה כמוך(אולי העתקת ממני?
אבל כמו שהזכרתי כבר אז, וכמו שרמזת בתשובתך, הדבר מצריך שינוי בסיסי בחברה, שתופעת ימי ההולדת הראוותניים שלה הם רק קצה קצאה של התופעה.

דסי אשר

New member
נכון שזו את שכתבת

שבעלך פעיל בתחומים חברתיים, וצטטת בדיון את עמדותיו? ונדמה לי גם שכתבתי לך, שבני מדריך חוגי סיור של אתיופים בירושליים, תחום , שאם אני זוכרת נכון, הוזכר בציטוט של דברי בעלך. אם אני מבלבלת עם משהיא אחרת, סליחה. אני לא מנסה להביא לשינוי חברתי, השינויים החומריים/תחרותיים חזקים ממני. אני רק פועלת על פי דרכי, ומעודדת מי שמסביבי, אם הוא רוצה, לפעול גם כך. השינוי החברתי הקטן שאני מנסה לעשות, וגם הוא לא פשוט, הוא בתחום היזמות החברתית שאני מפתחת ומפעילה, כעמותה. דסי

טוב

New member
דסי, אני באמת כתבתי

על המעורבות החברתית של בעלי, אבל זה היה בכלל בדיון אחר(האם לתת צדקה לפושטי יד). דווקא לא הזכרת לי את החוגי סיור של האתיופים בירושלים. באיזה מסגרת הוא עושה זאת? אני אשמח אם תשלחי לי מסר אישי או מייל(זה בטח לא מעניין את כולם), אם יהיה לך זמן.

למעלה