יום שני!

Rioter

New member
יום שני!

איזו שביזות
לשעתיים אחרונות כבר לא יכולתי להשאר.. קצת עצבנית, אחרי ארוחת צהריים ושיחה משעשעת עם המשפחה (ישבנו לאכול כולם יחד, עד שאני חוזרת מוקדם
), ועכשיו הולכת לישון קצת לקראת מרתון מתמטיקה שצפוי עד אור הבוקר... 06 זה נורא.

לכי ללמוד!

היום עבר מהר. יחסית. התבטלו שעתיים מתמטיקה אז הייתי בבית קצת.. מחר מבחן במתמטיקה, יהיה טוב, אני מקווה.

LOLI152

New member
אלימות זה נוראי.

רק בימים אלו ממש אני עובדת עם הועדה שלי בשבט על קמפיין ענק נגד אלימות. נוער אלים היום- חברה אלימה מחר. זה נוראי.

Rioter

New member
האמת? ../images/Emo18.gif (נראה לי שהתשובה לא תמצא חן

בעינייך...) כן, זה נורא, מסכימה איתך. אבל במקרה הספציפי הזה - לא התעמקתי במה מי מו, פשוט שמחתי שביום של מגן במתמטיקה מתחילים בתשע.
וזה מה שבני נוער בגילנו, רובם לפחות, לוקחים מהשביתות האלה. "ייאי, איזה כיף".

LOLI152

New member
אני מסכימה..

אין תאהבי לא תאהבי, אני עובדת על סובלנות מוחלטת. לכל הדעות יש מקום.
וכן, אני מסכימה, וחבל כי השביתות האלה לא עוזרות בכלום. לצערי, צריך לעשות דברים הרבה יותר קיצוניים משביתה (שהיום זה כמו לשלוח ילד לחדר שלו- גן עדן.) כדי להזיז את הנוער, את החברה- מישהו!

Rioter

New member
תכלס הדור הולך ופוחת

החברה במצב קטסטרופלי, וסיסמאות כבר לא עוזרות... מה כן?

LOLI152

New member
מבול...

"וַיַּרְא ה' כִּי רַבָּה רָעַת הָאָדָם בָּאָרֶץ וְכָל יֵצֶר מַחְשְׁבֹת לִבּוֹ רַק רַע כָּל הַיּוֹם. וַיִּנָּחֶם ה' כִּי עָשָׂה אֶת הָאָדָם בָּאָרֶץ, וַיִּתְעַצֵּב אֶל לִבּוֹ. וַיֹּאמֶר ה', אֶמְחֶה אֶת הָאָדָם אֲשֶׁר בָּרָאתִי מֵעַל פְּנֵי הָאֲדָמָה, מֵאָדָם עַד בְּהֵמָה עַד רֶמֶשׂ וְעַד עוֹף הַשָּׁמָיִם, כִּי נִחַמְתִּי כִּי עֲשִׂיתִם. וְנֹחַ מָצָא חֵן בְּעֵינֵי ה'". – שם, ה-ח

o p c

New member
אני לא יודע לגבי אמונה בתנ"ך עצמו,

כי בחלקים ממנו הרי ברור שיש אמת מבחינה היסטורית ולא דתית (בעיקר היותר מאוחרים, אני לא מדבר על ההתחלה, שם הרוב זה באמת קשקווש), אבל בה'/כוח עליון/ניסים ונפלאות/פיות/מספרי מזל/תרנגולת מעופפת שמטילה ביצי זהב, אני באמת לא מאמין.

אמ -

מבחינה היסטורית סבבה, אני פשוט לא מתחברת לעם שלם שסוגד לאלוהים אחד, ושחושב שכל האסונות קורים למעשה בגלל החטאים שלהם.. אחלה ספר, לא הסטייל שלי. P:

Rioter

New member
יש משהו מאוד מחזק באמונה

ולפעמים צריך משהו להשען עליו כדי לא להשתגע...

o p c

New member
זה שזה מחזק, לא הופך את זה לטוב או אמיתי

אחת הסיבות של האמונה היא באמת הצורך הזה של בני אדם להאמין שיש משהו מעליהם, שיש משמעות לחיים, שאנחנו לא חיים "סתם ככה" ושיש משהו אחרי שנמות. הצורך הזה לא הופך את זה להיות אמיתי.

LOLI152

New member
זה שזה מחזק הופך את זה לטוב, לא?

מישהו קרא את הספר "יש אלוהים?" שכתב ריצ'רד דוקינס? והבאתי את דוגמאת המבול בלי שום זיקה לדת, מצטערת, זה היה רק בראש שלכם. אני הבאתי אותה כדוגמא למעשה קיצוני מספיק כדי לעורר את החברה. ובכל זאת, ויכוח דת, מישהו?

לא חשבתי לרגע שהבאת את זה בקשר לדת.

אבל נראה לי קצת דבילי להשוות את המבול לנוער של היום. זה תופעה שצריך לטפל בה, אבל מבול לא ממש יעזור. בטח, ויכוח דת, דת זה טיפשי. >>

o p c

New member
אני לא חושב שדת זה טיפשי

אני חושב שדת הייתה מאוד חשובה בזמנו. היא איחדה אנשים בעלי אינטרס משותף ונתנה להם סיבה לעבוד ביחד, היא מנעה מהם לגנוב לרצוח וכו' והייתה אחראית לבסיס של המוסר היום, היא דאגה לחלשים וכו'... אני כן חושב שהיום, אחרי ההתפתחות שעבר האדם במאות האחרונות הדת היא באמת מוסד שאבד עליה הכלח. במקום להתייחס אל הדת בתור דבר יפה ומסורת, אנשים עוד חיים לפי הדת כשברור שזה לא מתאים. אנשים יוצאים למלחמות בגלל שהדת ואנשי הדת הקיצוניים אומרים להם לעשות זאת, אנשים משפילים אנשים אחרים מכיוון שהדת אומרת להם לעשות זאת, עמים שלמים עוברים דיכוי בגלל הדת של העם השולט וכו'... מקווה שהסברתי את עצמי כראוי

למעלה