יום שישי, 13 במרץ

סופהו 1

Well-known member
תודה .

הידעת? היום יום הולדת 70 לדפנה ארמוני. זו ששרה על ישראלה ויחסיה (התלותיים) עם הגבר האמריקאי..

קלייטון.ש

Well-known member
תודה .

הידעת? היום יום הולדת 70 לדפנה ארמוני. זו ששרה על ישראלה ויחסיה (התלותיים) עם הגבר האמריקאי..
זו מהפרשנויות המאכזבות שיש לשירים.
כמו ששמעתי פרשנות/הסבר לשיר "לאבא שלי יש סולם" של המשוררת עצמה. מאכזב. גם לא כל כך אמין בעיני ההסבר שלה. שכאילו זה מה שהתכוונה. מעבר לכך שזה סתם חבל.
או ההסבר למלון קליפורניה של חברי הלהקה. חבל, מכל הפרשנויות ששמעתי שלהם הכי דלה.

סופהו 1

Well-known member
כמו ששמעתי פרשנות/הסבר לשיר "לאבא שלי יש סולם" של המשוררת עצמה. מאכזב. גם לא כל כך אמין בעיני ההסבר שלה. שכאילו זה מה שהתכוונה. מעבר לכך שזה סתם חבל.
יש פרשנות אחרת לשיר?

היום ב"דיון קבוצתי" על השיר, הגבתי שלפעמים עדיף לא לדעת למה התכוון המשורר. בעיקר כשלא המשורר הוא הפרשן.
אני עדיין מחזיקה באותה דעה. אז,בעצם, אל תפרט.

אבח"י

Well-known member
יש פרשנות אחרת לשיר?

היום ב"דיון קבוצתי" על השיר, הגבתי שלפעמים עדיף לא לדעת למה התכוון המשורר. בעיקר כשלא המשורר הוא הפרשן.
אני עדיין מחזיקה באותה דעה. אז,בעצם, אל תפרט.
ואני מצטרף לדברייך.
אחרי ששיר פורסם, המשורר הוא עוד קורא מן המניין, ללא, ואני מדגיש, ללא זכויות יתר של כותב השיר.
יש לי עכשיו שיחה סביב המושג "לפענח" ותפיסת השיר כ"קוד". אני דוחה בתוקף את שני המושגים האלה, כי הם מצמצמים את השיר, את היקפו ומלאותו לכלל "קוד" "חידה", ואם השיר קוד, הרי המשורר יוצר הקוד הוא בעל הגישה המלאה, רגע לא?!

קלייטון.ש

Well-known member
יש פרשנות אחרת לשיר?
למה לא פשוט סיפור על בחורה שהסתבכה בקשר לא טוב? הרבה יותר נשים יכולות להזדהות עם סיפור כזה מאשר עם הקשקוש הפוליטי.
לעומת זאת אם מדברים על שיר מופת כמו מחכים למשיח, ששם האמירות הפוליטיות הן גם ברורות ולא צריך פרשנות, וגם הרבה יותר קל להסכים. וגם שם יש סיפור שאוקי, הציבור מטומטם ומשלם וזה, אבל יש גם ירדנה היפה, שהיא מעניינת יותר מהכל, וזו האמת של השיר. שאולי הציבור משלם אבל יש דברים יותר מעניינים. ולא צריך את היוצר שיבוא אחרי כן ויקלקל את היצירה שלו.

סופהו 1

Well-known member
איך נדע האם זו פרשנות, או זה אכן מה ששלום חנוך התכוון אליו? וגם אם הכותב יספר, איך נוכל לאמת?

ושיסלחו לי כולם, גם מורתי הנהדרת לספרות - לא חייבים לנתח ולפרשן הכל. יש שירים שאפשר פשוט ליהנות/להסתייג מהם וזהו.

אבח"י

Well-known member
תודה .

אני מכיר את גפנה שנים, מאז התיכון, ימי "מלכותה" וכו'
אשה מדהימה ומרגשת. בן דודה, איש מטבחים ידוע היה מת להיות בעל רבע מהקסם הנפלא שלה.

סופהו 1

Well-known member
אני מכיר את גפנה שנים, מאז התיכון, ימי "מלכותה" וכו'
אשה מדהימה ומרגשת. בן דודה, איש מטבחים ידוע היה מת להיות בעל רבע מהקסם הנפלא שלה.
אי אפשר להשוות..

את בנדודה ראיתי השבוע במפגש בזום והוא דיבר על משפחת בן יהודה.
העלה חיוך.
(ואל תשאל דרך מה ומה סיפר.. כי נכון לרגע זה- הראש ריק:confused:)

נערך לאחרונה ב:
למעלה