יום שבת ....

Master Stav

New member
יום שבת ....

עייף ...... הצליח לי הקישואים המומולאים ....חבל"ז כמה הצליח !!!! מי שרוצה מתכון שיבקש ....
הקטנה אצל אחינית שלה עושה שם שבת .... הקטן .התמים ....מרעיש מ5 בבוקר ....יישן לילה ראשון במיטה שלו ...
הקטן הסוער .....הליט לעשות לחם מטוגן ....ואני נאלץ לעזור לו ....סתם סתם נהנה מכל רגע
בקרוב בריכה .....ומי יודע ...אולי חיבוק ..... שבת מדהימה לכולם

א פרח

New member
שבת קסומה לכולם

אתמול אפיתי עוגה לחברה ליום ההולדת אתגר שהצבתי לעצמי ומדוע אתגר תישאלו? משום שחברתי חולת צליאק (אי סבילות לגלוטן) וסכרתית, אז עוגות ללא סוכר קטן עלי רגילה מאבי אבל לוודא שלא יהיה גלוטן בשום מרכיב של העוגה זו כבר היתה משימה עבורי שעם הזמן הבנתי עד כמה היא גדולה. התחלתי ממחקר של כחודש קודם כל להבין בכלל מה זה צליאק, למה צריך לשים לב, הידעתם שגם באבקת פודינג יש חשש לגלוטן לדוגמה לא מספיק שלא יהיה קמח בעוגה צריך לבדוק כל מרכיב ומרכיב. אחרי כן התחלתי בחיפוש אחרי המתכון המתאים רציתי עוגה איכותית וטעימה. היו לי כבר כמה אפשרויות אך לא הייתי מרוצה וכאן ניכנסה אלת המזל לעניין וביום חמישי אחת המשתתפות בפורוםמתכונים הביאה מתכון לעוגת שוקולד עשירה בלי קמח ישר ידעתי שזו העוגה שאכין. כל שנותר היה לדאוג גם להחליף את כל המרכיבים שמכילים סוכר בללא סוכר והעוגה הוכנה. בלב חושש (כי אינני יודעת אם יצאה טעימה) לקחתי את העוגה והלכנו הילדים ואני אליה בערב הבאנו את העוגה אליה, האושר שלה כשראתה את העוגה וידעה שהיא מותרת לה ללא הגבלה ההתרגשות שלה כמו ילדה קטנה היא רצתה לטעום ממנה איך שנכנסו בדלת, כל כך ריגשה אותי. אז הגיע רגע האמת העוגה נפרסה והוגשה ואני עוקבת אחרי כל תנועה של פניה לראות האם טעים, איזו התלהבות הצליח לי אז טעמתי בעצמי וואו עוגה אלוהית שוקולדית ועשירה ובכלל לא מורגש שהיא ללא סוכר והילדים התלהבו כל כך שביקשו שאכין אחת גם לבית, עניתי שבכייף ולבית אכין עם סוכר, הודיעו לי שלא רוצים בדיוק את אותה העוגה. כייף לעמוד באתגרים שמציבים לעצמנו ובמיוחד כאלו הגורמים אושר לאחרים, אני מחוייכת מאתמול
ולהיום מתוכנן יום רגוע של ביקבוק ליקר חדש וטעימתו ובילוי בחברת הילדים במנוחה והנאה. מצרפת את תמונת העוגה תודה לחברה שהביאה את המתכון (אם מישהו רוצה ארשום אותו כאן)

כל הכבוד!

באמת כייף לתת לעצמנו אתגרים ולהצליח בהם בעיקר, לדעתי , שזה עבור מישהו שאוהבים והתגובה השמחה שלו/ה אחרי.. }{

א פרח

New member
עוגת שוקולד שחיתות של רוני ונציה

עוגת שוקולד שחיתות של רוני ונציה עוגה במרקם שבין פאדג' למוס, ללא קמח - חגיגת שוקולד מרוכז. מקור המתכון כאמור - רוני ונציה תבנית קפיצית בקוטר 24 משומנת ומקומחת. השינויים שעשיתי כדי שתיהיה ללא סוכר בסוגריים חומרים לעוגה: 500 גר' שוקולד מריר משובח חתוך לקוביות (שוקולד ללא סוכר) 125 גר' חמאה, חתוכה לקוביות 6 ביצים מופרדות 100 גר' סוכר = 1/2 כוס (הוחלף בחצי כוס "כמו סוכר") 160 מ"ל שמנת מתוקה = 2/3 כוס 1 כף רום, ברנדי או ליקר אחר 1.5 כפיות תמצית וניל טובה קורט מלח מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות. שמים את השוקולד והחמאה בקערה וממיסים מעל בן מרי. מצננים מעט. בקערת מערבל שמים את החלמונים עם הסוכר ומקציפים לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים את השמעת המתוקה, הרום והווניל ומערבבים. בקערת מערבל נפרדת מקציפים את החלבונים עם המלח לקצף יציב וגמיש. מקפלים רבע מכמות הקצף לתערובת השוקולד, ואז מקפלים פנימה את יתר הקצף במרית. מעבירים לתבנית ואופים 30-35 דקות, עד שהעוגה כמעט יציבה (העוגה תיראה סדוקה) מצננים צינון מלא בתבנית על רשת לפני ציפוי העוגה. ציפוי: חצי מיכל שמנת מתוקה 200 גר' שוקולד מריר משובח (שוקולד ללא סוכר) 2 כפות שמן צמחי בסיר קטן מביאים שמנת לסף רתיחה. יוצקים מיד על השוקולד והשמן, משהים דקה ומערבבים עד לתערובת חלקה. לשפוך על העוגה באופן שווה. לצנן לחלוטין. את הקישוט הכנתי משארית השמנת המתוקה מוקצפת עם 1/4 כוס "כמו סוכר"

שבת שלום לכולם ../images/Emo13.gif

נהנית משקט ושלווה אהההה ובלי מתכון ממממ זה לא ילך לך אתה יודע לא???

Cגלית

New member
קדימה מתכון ../images/Emo71.gif

אולי תעשה פינת מתכונים? <מתחילה להיות רעבה גררררר>

אפשר לקבל את המתכון בבקשה?

Pretty please with a cherry on the top? אני קוראת אותכם ותוהה אם רק לי עוברת שבת עצלנית במיוחד... אתמול ביליתי כמעט יום שלם ברביצה... והיום הסתכלתי על העוף שהפשרתי ועליתי למעלה להתפנות לפנאי שלי. אולי צריך גם ימים כאלה. ימים של שקט. קוראת גם ספר מרתק וקשה לי לעזוב אותו. בסוף אצטרך לבשל את העוף, יש רעיונות למשהו קל?

א פרח

New member
הכי קל

עוף עם לימון בדוק פעמים רבות, תמיד טוב!!! לחמם תנור לחום בינוני-גבוה - 220 מעלות עוף יפה ונקי - לשפשפו מבפנים ומבחוץ במלח גס ופלפל טחון טרי. 2 לימונים צהובים ועסיסיים - ללוש אותם ולמזמז אותם היטב בידיים, או לגלגל על השייש בחוזקה, כך שתוכם ימעך לו. לקחת קיסם ולדקור אותם ב- 20 מקומות ולהכניסם לבטן העוף. לסגור בקיסמים או בקשירה כדי שהעוף ישמור על צורתו.להניח בתבנית צלייה (לא משומנת!) על בטנו ולהכניס לתנור ל20 דקות, להףוך כך שגבו יהיה מונח על התבנית, להוריד החום ל- 180 ולהמשיך בתנור עוד כחצי שעה, או עד שכאשר דוקרים עם קיסם המקום בו הבשר "עבה" - בשוק למשל, יוצאים נוזלים צלולים. אם הם ורודים-אדמדמים - להמשיך לצלות עוד קצת. להוציא מהתנור. להוציא בזהירות הלימונים מבטן העוף (חם רותח ועלול להשפריץ)ולזרוק אותם - הם סיימו את תפקידם, לחלק העוף לחלקים, לצקת עליהם מן הנוזלים שהצטברו בתבנית ובבטנו, לאכול ולהנות. טעים גם קר.

נשמע מעולה...

אפשר לאלתר ולהשתמש בכרעיים? זה מה שיש לי. תיכננתי להכין עם בצל וגמבה ברוטב עגביות, לא בא לי לעמוד לחתוך ירקות. יום עצלן כבר אמרתי? תודה פרח

א פרח

New member
המתכון מתאים לעוף שלם הנה אחד לכרעיים

עוף בלימון הכי פשוט הכי מהיר וטעים. עוף מחולק או כרעיים עוף בתבנית עמוקה או סיר לתנור. מערבבים שליש כוס שמן זית, מיץ מלימון אחד, שום כתוש, בזיליקום, מלח ופלפל טחון. את זה מוזגים מעל העוף. פורסים לימון אחד לפרוסות דקות דקות ומניחים מעל העוף. מכסים ואופים בתנור בחום גבוה (200) חצי שעה. מסירים את המכסה, מערבבים את העוף ברוטב שבכלי ואופים עוד 20 דקות עד שהעוף מושחם ומוכן. להגיש על אורז. בתיאבון

G I R L P

New member
יא- אלללה....

איזו שבת.... הגיעו האורחים מחו"ל, ויצאתי לבילוי ארוך ארוך עם חברות... היה סופני, חבל שלא היית שם.... בבוקר ישנתי שעה וחצי ואז בר מצווה במקום מדהים באמצע הכלום, ואז טלפון ועוד אחד וחיבוק שעשה לי ת'יום, למרות הידיעה על התאונה שלו, עם האופנוע בצפון. היה קשה היה עצוב היה שמח היה מפתיע...

Master Stav

New member
קישואים ממולאים

החומרים הדרושים : 00000000000000000000000000000000000000000000000000 10 קישואים עגולים ( יש עכשיו בשווקים ) יש לבחור גדולי ובשרניים חצי קילו בשר בקר טחון רצוי עם חתיכת שומן כבש חבילת פטרוזיליה קצוצה דק 10 שיניים שום כתושות 2 ביצים 3 בצלים קטנים קצוצים דק 1 כפית מלח 1 כפית פפריקה חריפה 1 קופסא של רסק עגבניות ( 100 גרם ) 1 תפ"א מקולף וחתוך לפרוסות 3 בצלים קטנים קצוצים דק 6 כפות שמן זית 1 כוס אורז מלא לעבודה .... 000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 חותכים את מכסה הקישואים ומרוקנים את הבפנים שלהם .... מורחים את הבפנים בשמן זית ( כ2 כפות אמורות להספיק לכל 10 הקישואים מטגנים בכף שמן אחת את האורז ומניחים אותו לבישול ראשון בסיר קטן לאחר כ15 דקות מפסיקים ומסננים מטגנים את הבצל בכף שמן אחת ומזהיבים אותו את שארית השמן שמים בסיר ומניחים את פרוסות התפ"א כבסיס ..... מערבים 3 רבעים מקופסת הרסק עם כל שאר החומרים + האורז והבצל ויוצרים עיסה אחידה ממלאים כל קישוא וסוגרים אותו .... מניחים בסיר ...אפשר להשתמש בעוד תפ"א כדי ליצור איזון ..... ממלאים במים + רסק העגבניות שנישאר ....מניחי על אש רגילה למשך כ20 דקות המים מגיעים לרתיחה .....מעבירים לאש קטנה ....וממתינים בסבלנות כשעתיים בתיאבון .

G I R L P

New member
תתחיל

לחתוך את מכסה הקישוא הראשון, אני כבר מגיעה .... לאכול...

למעלה