יום שביעי לסדנה

Bluescale

New member
יום שביעי לסדנה

פרסמו את התוצאות שלכם מהמילד ובנוסף כמה חלומות זכרתם והאם התמדתם בבדיקת מציאות? כמו-כן, אנשים שעדיין זוכרים 0 או 1 חלומות. תרשמו מה אתם עושים בלילה באיזה שעה הולכים לישון מתי מתעוררים ומה עושים כשאתם מתעוררים בדיוק כדי ליזכור חלומות אגב משינה של 4 שעות אתה עלול לזכור אך ורק חלומות NREM שאילו הן תמונות חלשות מאוד ובגלל זה בקושי ניתן ליזכור אותן. שימו-לב, הטכניקה אומרת לישון בין 5 ל 6 שעות כדי שתיכנס לשלב הREM הראשון שמתחיל אחרי 4.5 שעות בד"כ.(המחזור הרביעי). וכך תוכלו באמת ליזכור חלום כלשהו. לפחות. בהצלחה, פבל.

Roy1232

New member
יש התקדמות כלשהי... אבל מאוד מסוייגת.

יש לי זיכרון קלוש מחלום אחד היום, שבו התפלאתי מעובדה כלשהי - ז"א אני מתחיל להטיל ספק בסביבת החלום שלי בדיוק כמו שאני עושה במציאות בזמן האחרון. הMILD נכשל בענק - למרות שישנתי בדיוק 5.5 שעות עד להתעוררות הראשונית ולמרות שנשארתי ער כרבע שעה. לדעתי הכישלון קשור לאוטוסוגסטיה שעשיתי לפי ההוראות - תמיד כשאני עושה את זה אין לי חלומות. בדיקות המציאות כרגיל. זיכרון החלומות שלי מאוד לא עקבי והוא נראה בערך ככה (מתחילת הסדנה - שמאל לימין, מס' חלומות בלילה) 2-0-0-2-2-1-2 כשביום הרביעי הזיכרון היה משנ"צ בלבד. חשוב לציין שבהתחלה עשיתי תמיד אוטוסוגסטיה ואחרי זה הפסקתי. בד"כ זיכרון החלומות לא בא לי מייד, אלא רק כמה דקות עד אפילו שעה אחרי ההתעוררות.

Bluescale

New member
בסדר גמור

דבר ראשון, האוטוסוגסטיה, כפי שאני רואה את זה, לא מפריעה כאן אלא שיטת השינון של החלום בבוקר. מה אתה עושה בבוקר כדי ליזכור את החלום? דבר שני, לכולם: בשבוע הבא של הסדנה אנחנו מתמקדים דווקא על שיטת החלימה הצלולה בעזרת האוטוסוגסטיה והעוגן. הסבר: 1. דבר ראשון, תמצאו את העוגנים שלכם בחלומות. תביטו ותדפדפו אחורה ביומן החלומות שלכם וראו איזה אלמנט (חפץ/דמות/רקע/עלילה) חוזר על עצמו כמעט כל חלום. מצאתם? זה העוגן שלכם. העוגן משתנה מדי פעם, ע"פ השינויים בחייכם ולכן העוגן שלכם גם כן ישתנה אבל תדירות השינוי תלויה בחייכם. 2.האוטוסוגסיה - שיטה ליצירת DILD בתידרות גבוהה יותר - חוץ מבדיקות המציאות שאתם עושים ביומיום כשאתם נתקלים בעוגן + פעם בשעתיים גם כן, עכשיו גם הגיע הזמן להשפיע על התת מודע כדי שאם תתקלו בחלום בעוגן שלכם תיצרו חלום צלול. איך? פשוט לפני השינה כחמש עד עשר דקות לשנן משפט זהה לזה:"אני הולך לישון ולחלום, אם אתקל ב(העוגן שלכם) אבצע בדיקת מציאות ואדע שזה חלום". תחזרו על המשפט הזה ותאמינו למה שאתם אומרים כי אתם ככה מתכנתים את התת מודע. בנוסף הייתי מציע לדמיין תמונה בראש שאתם נתקלים בעוגן, עושים בדיקת מציאות ומגלים שאתם חולמים. תנו לעצמכם להירדם ובהצלחה! פבל.

Roy1232

New member
../images/Emo26.gif

קודם כל בזמן שאני יכול (אני צריך לקום בבוקר) אני שואל את עצמי (בעיניים עצומות) מה חלמתי הלילה. כמעט באף מקרה אני לא זוכר חלומות בנקודה הזאת. אני נזכר בד"כ רבע שעה עד שעה אחרי ההתעוררות, או אפילו בהמשך היום. לגבי עוגנים, עוזר אם בכל החלומות שלי אני במבנה או שזה כללי מדי ולא יעזור? היו לי שני חלומות שהיו בהם כלבים (מן הסתם כי בשכונה שלי יש יותר מדי
) - מספיק לגיטימי כעוגן או שזה צריך להופיע יותר?

למעלה