מבינה אותך
קצת קשה לעודד אותך כשאנחנו באותו מצב.. אבל תראי, אני אגיד לך מה שאני מנסה להפנים בעצמי- בתכלס, כיתה י' זו לא כיתה קשה באופן יחסי. (חכי תגיעי לי"א- ככה כולם אומרים חח) וחשוב ללמוד, אבל לא צריך לבזבז את כל החיים על זה. כאילו, לא צריך לשבת ולחרוש שעות למבחנים. נכון, זה למגן, וזה חשוב מאוד, אבל לא צריך להסחף עם זה ולחרוש ת'חיים. ובקשר לקטע שקשה, אחר כך זה ישתלם. שווה להשקיע (זה נשמע שאני סותרת את עצמי- אבל לא. יש הבדל בין להשקיע לבין לחרוש ת'נשמה) ואחר כך "לקטוף את הפירות" (פחח משפט כה מורתי) ולהנות מהציונים הטובים. ואלה הפחות טובים- העיקר שיודעים שהייתה השקעה, שלמדנו. אני מאמינה שבסופו של דבר נסתכל על השנה הזו בתור משהו כיפי. נכון, יש לימודים וזה באסה, ואני עד לא מזמן הייתה תקועה בתוך זה, ואמנם לא הייתי חורשת, אבל הייתי ממש מיואשת מזה, ואז הבנתי שחבל להיות כל כך מתוסכלת מזה... ואיכשהו אני מתחילה לאט לאט לאהוב את כיתה י'. אז פשוט... צריך לקחת הכל בפרופורציה, וגם כשקצת קשה- להבין שאלו בסך הכל מבחנים, ובסוף המורים מעלים במגן את הציון, ושחבל להיות מתוסכלים מהלימודים, כי אמנם יש לימודים, אבל יש גם את החיים שלנו, מעבר לזה, וכדאי לנצל את הזמן לעשות הרבה דברים חוץ מזה ולא להיות עצובים מכמה שקשה, סתם חבל
טוב, חפרתי קצת. אבל לא נורא. לילה טוב