יום רביעי היום

גלבועא

New member
יום רביעי היום

החלטתי לכתוב עבודה סימינריונית על הנמען של שירת הילדים של ביאליק ושל אלתרמן. מיהו "הקורא האידיאלי" שהם כותבים לו. צריך לזכור שבתקופת ביאליק לא "היו" ילדים קטנים בגני ילדים, כך שמעניין לדעת/להכיר את הילד הזה.

../images/Emo42.gifבקר טוב בקר אור, ו-----שלום,

נוסעת. L.A כן מחכה לי.... טוב, הגזמתי ...רק זוג חמוד אחד ורחל בתם הקטנה. רק יגמר היום הזה ואני טסה לי לדרכי. ומכיון שהנייד נוסע אתי אעדכן ואתעדכן במתרחש. רק לא באותו קצב... ובינתיים יום יפה, אני עוד עובדת היום, חלקית, בידוק עצמי (צ'ק אין) עשיתי כך שלשדה אני יכולה להגיע מאוחר יחסית. זמנים מודרניים.... מישהו זוכר את הסרט? סרט מופת בבימויו וכיכובו של צ'רלי צ'פלין, משנת 1936.

brum

New member
יש משותף לילדים של אז והילדים היום

גם היום תשמע אמהות מנדנדות את ילדיהן (כולל אותי) ושרות לילד שלהן את נדנדה (חלקן בזיופים כאלה שאפשר להגיד שטוב שהוא מת ולא שומע אותן...
) ולפעמים תמצא גם שירים אחרים (משירי הילדים שלו), תורמים לכך גם הקלטות והקליפים שיש בערוצי הפעוטות. מאז שיש יום ביאליק בבתי הספר, כל שנה בבית הספר ובגנים שרים בגנים שירים שלו ובבית הספר אף עושים הופעה קטנה (לפחות בבית הספר של הבת שלי - יסודי), הילדים לא רק נחשפים לשיריו אלא גם הרבה מהם אוהבים את השירים וממשיכים לשיר אותם אחרי כן. לסיכום ביאליק - בעיקר שירי הילדים שלו - לא נס ליחן גם היום. גם אז היו גני ילדים ובתי ספר, אז אלו כמעט השירים היחידים שהיו ואני זוכרת שכבר בסוף היסודי למדנו ברצינות ניתוח שירים שלו.

למעלה