יום עצמאות אחר
בדרך כלל כל יום עצמאות כל המשפחה המורחבת אצלי. גם הפעם
אני תמיד מזמינה בכיף ובשמחה וברוחב לב. אני מכינה מכל טוב, סלטים, בשר למנגל, משהו לצמחונים וקינוח אחד.
אבל כיוון שאנחנו המון אנשים, תמיד גם כולם מביאים אתם. יש שלוש ארבע משפחות
שמביאות עוד בשר, והרבה, שיספיק לכולם, והצעירים יותר ממלאים את הבית בתוספות,בעוגות, מאפים וסלטים.
זוכרות שהשנה כתבתי לכן את פאר יצירתי בדגים בכל שבוע הפסח? אז זהו. מבחינתי, המטבח נסגר. אין לי סבלנות,
ועד שהיא לא תחזור, אני מכינה קצת דברים קלים וטעימים מירקות לארוחת ערב לשניים, וגם זה רק פעם ביומיים שלושה.
אז כתבתי לחבר'ה: לפני יומיים יצאתי לפנסיה, לא בא לי לעבוד, אני תורמת את הבית, אתם מוזמנים לתרום את כל השאר.
לא נכנסת למטבח... ומאז, אני שוברת את הראש איך לעמוד במילותיי.
הבן האחראי על האש אמר: אם הזמנת את כולם בשתים עשרה וחצי, הילדים צריכים כבר לאכול באחת. אז אי אפשר לחכות שכל אחד
יגיע בקצב שלו (חלק מגיעים יותר מאוחר) ואז נתחיל את המנגל, נקניקיות את חייבת לקנות, שנתחיל בהן לילדים. טוב.
יש לי שאור, הולכת לאפות לחם שיפון ביום שני. אצרף אליו טחינה, סלט חצילים וסלסה עגבניות תוצרת בית. סתם כי בא לי, לא שהלחם
הזה מתאים למנגל...
מה עוד אני יכולה לשים על השולחן? בדרך כלל הקבאבים שלי מככבים, אבל זו עבודה ואני לא רוצה עבודה. לא אכפת
לי לקנות. אבל מה? קניתי כמובן שתיה וחמוצים. על פיתות מישהו אחר ממונה, קונה שעה לפני, טריות. בת דודתי הצמחונית מביאה פלאפל אפוי
בתנור ואחרת עוגה או שתיים.
הלוואי ויכולתי לקנות איזשהו בשר, אבל החבר'ה לא אוכלים כל מיני מעובדים, מה שהוכן בבתים שלנו וזהו. אני יכולה להכין קערת פרגיות ברוטב
חריף. זה בלי עבודה והרוטב כבר קיים (ניסה להיות סלסת עגבניות ויצא סחוג נוזלי - חריףףףף. נהדר לטבול בו לחם שיפון וגם לצפות פרגיות כדי
לשים אותן על האש.
סלטי ירקות טריים מגיעים בדרך כלל עם החבר'ה, לפחות שלושה. לי יהיו הרבה ירקות ופירות במקרר, לשטיפה והגשה חתוכים ברגע האחרון.
צריכה גם למסיבת שני בערב אצל חברים להביא מגש פירות חתוכים.
בקיצור, מנוי וגמור אתי לעשות את יום העצמאות אחרת. רק לא בטוחה איך. והבן השני שלי אומר ככה: את צריכה לסדר ולנקות ולעשות קניות היום,
מחר להכין מה שאת רוצה, וביום שלישי עד 12:30 לשבת רגל על רגל כי את תמיד כל כך מתרוצצת כשהם פה, שאני רואה רק את המתח.
ואני לא מכירה אירוח בלי להתרוצץ. בטח לא של כ50 איש כולל ילדים קטנים שצפויים להתפזר בין גינה, מרפסת נוף, חדר אוכל, מטבח וסלון...
סליחה שהארכתי. הערות והארות יתקבלו בברכה.