יום סיירות

Casus Belli

New member
יום סיירות

4 שאלות בקשר ליום סיירות: מי מקבל זימון אליו? באיזה גיל עושים אותו? לאן הולך מי שעובר אותו? איפה עושים אותו? תודה מראש, Casus

0ren

New member
תשובות...

זימונים מקלבים אליו אם אני לא טועה קב``א 54 ומעלה אבל באמת שאל תתפוס אותי במילה על השתבוה הזאת. עושים אותו בי``ב כמה חודשים לקראת גיל 18 , אני אישית עשיתי בפסח אבל יש כמה מועדים. מי שהולך לשם יכול להגיע לגיבוש של חובלים,שייטת או מטכ``ל ( גיבוש מטכ``ל משולב עם גיבוש שלדג ) אם עברת את הגיבושים הנ``ל התקבלת ליחידות הלאה .. אם לא אז תקבל זימונננים ליחידות מובחרות אחרות אבל לא התנדבותיות, אם סיימת את אחד הגיבושים ולא עברת ישלחו לך זימון לגיוש של 669 ושלדג ( זה במקרה שאת הגיבוש שסיימת לא היה הגיבוש של מטכ``ל ) עושים אותו במכון וינגט ליד נתניה מקווה שעזרתי אורן

לקסוס- יום סיירות

יום סיירות הוא יום המיון הראשוני ל: ``היחידה`` (הלא היא סיירת מטכ``ל) ``קומנדו ימי`` (הלוא הוא שייטת-13) ``חובלים`` (הלוא הם קציני ים ומפקדי סטי``לים) את הזימון ליום הסיירות מקבל כל מי שנתוניו עומדים בדרישות של אחת היחידות או של כולן (לדוגמא, אדם בעל בעיית ראיה יקבל זימון ליום סיירות, אך מראש יוכל ללכת רק לחלק מן היחידות הנ``ל) את יום הסיירות עושים בדרך כלל (אם אני זוכר נכון) בגיל 17, והואנערך פעמיים בשנה- במתכונת חורף (יום אחד) ובמתכונת קיץ (יומיים). הוא נערך במתן ``ווינגייט`` ליד נתניה. את יום הסיירות לא ``עוברים`` אלא מתמיינים בו כאמור, לאחת היחידות הנ``ל. מכאן שניתן לחזור מיום הסיירות בארבעה מצבים: 1. לא לסיים, לפרוש באמצע. אם נפצעת תקבל בקלות זימון ליום סיירות חוזר. 2. לסיים את היום, אך לא להתקבל לאף יחידה. כלומר עמדת במאמצי היום, אך לא באופן שאיפשר לך להתקבל לשלב הבא במיונים של אחת היחידות. 3. לסיים ו``לקבל`` (זהו המונח המקובל) זימון למבדקי חובלים. 4. לסיים ולקבל זימון למבדקי רפואיים לשייטת. 5. לסיים ולקבל זימון למבדקים האישיים והפסיכולוגיים למטכ``ל. לאן ואיך ``מקבלים`` ? כמו בגיוסל לצה``ל, גם במיון הזה משתכללים 3 נתונים: 1. ביצועיך והצלחתך ביום הסיירות. 2. נתוניך הרפואיים. 3. העדפתך (בתחילת היום תדרג את עדיפות היחידות הנ``ל מאחת עד שלוש) כעת באה הבחירה: אין מה לעשות, בצדק או שלא בצדק, אבל את ראשוני הנבחנים, בעלי הנתונים האופטימליים בוחרת מטכ``ל. אחר כך בוחרת כמובן השייטת ואז חובלים. ניתן תמיד ``לרדת מרגה`` ולבקש לעבור למשהו ``נמוך`` יותר. סדר הבחירה לא מצביע או מעיד כמובן על עדיפות כללית של היחידות. מקווה שעניתי על הכל- אם לא תשאל. נמרוד

Casus Belli

New member
שאלה לנמרוד

תודה לאורן ולנמרוד על התשובות. וכעת שאלה המיועדת נמרוד: מה היה המסלול שלך למגלן? גם אתה עברת ב``תחנה`` של יום סיירות?

תשובה ובקשה כללית

היי קסוס קודם כל, כל האנשים ביחידה שלי היו מיועדים לסיירות (כלומר היו ביום סיירות) המסלול הישיר ליחידה שלי לא עובר דרך יום סיירות אלא דרך גיבוש צנחנים ואז גיבוש יח``טיות של הצנחנים. אפשר להגיע למגלן דרך יום סיירות ככה: 1.יום סיירות - התקבלות למטכ``ל 2. מעבר יופ מבדקים אישיים והתקבלות לגיבוש מטכ``ל. 3. סיום גיבוש מטכ``ל בציונים שמאפשרים גיבוש צוללות/699 4. סיום גיבוש 699/צוללות בציונים טובים (לא יודע מה הרף אבל שמעתי שהוא גבוה מאוד) או להתקבל לאחת היחידות האלה 5. הגשת בקשה לראיון אגוז/מגלן. 6. התקבלות למגלן בראיון. 7. מעבר השלבים המיוניים הבאים... אני ביום סיירות קיבלתי מטכ``ל ולא עברתי את הגיבוש (בדיעבד התברר שהייתי עם יוני בגיבוש). אחר כך התגייסתי לצנחנים והגעתי ליחידה דרך גיבוש יח``טיות צנחנים. בקשה כללית: לא נוח לי עם זה ששם היחידה רץ ככה בפורום חופשי (למרות שזאת אשמתינו וחוץ מזה זה לא גורם שום נזק). סתם, זה מוזר לנו ומעצבן. אם אפשר, הייתי שמח אם הייתם כותבים ``היחידה שלכם`` או משהו כזה במקום את השם. תודה נמרוד (תופר ע-ו-ד שבת בבסיס, לפחות לא לבד הפעם)

מתגייסים לצנחנים, הגיבוש ליחידות

החטיבתיות מתקיים בערך שבוע לאחר תחילת הטירונות (ככה לפחות היה לי) לא יודע מי לא רשאי ללכת לגיבוש, אני זוכר ששאלו אותנו מי רוצה ללכת לגיבוש, והצבעתי. אני חושב שלכל אחד מרשים לנסות, אבל אין גיבושים חוזרים וההזדמנות היא חד-פעמית יוני

Casus Belli

New member
והתיפקוד בשבוע הראשון...

של הטירונות משפיע על הציון בגיבוש, או שאין שום קשר בין השניים?

זה לא ממש התחום שלי ואני לא סגור על

לא סגור על זה, נראה לי שטירון עם בעיות מיוחדות או התנהגות לא לעניין לא ישלחו לשם. אבל שוב- אני לא מבין בזה, ועדיף לך לשאול מישהו מהגדודים כי יכול גם להיות ששולחים רק את הטירונים המצטיינים. תודיע לע אם אתה מגלה את התשובה :)

למעלה