יום נחמד

Ivan Pedroso

New member
יום נחמד ../images/Emo13.gif

היום התקיימו הרבה תחרויות מעניינות באתלטיקה, והיה גם את שלב הרבע גמר בכדורסל גברים
קיצר האתלטיקה מקבלת את הזכות להיות ראשונה בגלל שהיא מלכת הספורט
התחרות הראשונה הייתה המוקדמות בקפיצה לגובה נשים. כל הפייבוריטיות, ובראשן אלופת העולם הסטרי קלוטה (דרא"פ) וולאסיץ' הקרואטית עלו לגמר. אינגה בבקובה הותיקה הצליחה להעפיל לגמר למרות שלא עברה את המינימום-1.95. רק 9 קופצות עברו את הגובה הזה ולכן נלקחו לגמר 3 הקופצות שלא עברו אבל היו עם התוצאות הטובות ביותר. אח"כ באו המוקדמות בהטל כידון גברים. יאן ז'לזני הצ'כי הגיע לכטן במטרה לזכות באולימפיאדה הרביעית ברציפות שלו (!!!), מה שיהווה שיא עולמי משותף עם קארל לואיס בקפיצה לרוחק ועם אל אורטר בזריקת דיסקוס. ז'לזני עבר את המרחק הדרוש כדי להעפיל לגמר כבר על הניסיון הראשון. סטיב באקלי הבריטי, עוד אגדה חיה, הצליח להתברג לגמר מהמקום ה12... ביחד עם שני אלה לגמר העפיל גם הרוסי המצויין סרגיי מאקארוב ועוד 3 פינים מצויינים שכל אחד מהם יכול לאיים על המדליות. אני כמובן אחזיק אצבעות לז'לזני בגמר
גמר הקפיצה לרוחק היה הגמר הראשון להערב. איבן פדרוסו (אהמ אהמ השם משתמש שלי...) הקובני ניסה לזכות באולימפיאדה השנייה שלו. לאורך העונה הוא לא הציג יכולת טובה, ככה שלא היו לו ממש סיכויים. כמובן שהחזקתי לו אצבעות בכל מקרה
. האמריקני דווייט פיליפס, שהשנה קפץ כבר ל8.60 גמר את כולם כבר על הקפיצה הראשונה, כשקפץ 8.59 (!!!)... למעשה המאבק התפתח על המקום השני. איבן פדרוסו נתן את כל כולו וקפץ ל8.23 שזה שיפור של תוצאת השנה שלו. זה הספיק לו רק למקום ה7.
זה היה כנראה סיום הקריירה של איבן פדרוסו שעוד מעט יהיה בן 32. הוא היה 4 פעמים אלוף העולם ו5 פעמים אלוף העולם באולמות. ללא ספק הקופץ הגדול ביותר בעשור האחרון ואחד הגדולים בהיסטוריה... אבל נחזור לתחרות
: ג'ון מופיט האמריקני ניתר ל8.47 בניסיון האחרון שלו ועלה למקום השני. הספרדי מרטינז הקדים את בקפורד הג'מייקני (שהוא גם קופץ משולשת מעולה) בס"מ אחד וסיים במקום ה3 עם 8.32. מקומות 1 2 לארה"ב
בחצאי הגמר ב1500 נשים לא היו הפתעות וכל הפייבוריטיות עלו. 3 הרוסיות (ייגורובה, יבדוקימובה וטומאשבה), הרומנייה צ'יאונצ'ן, הטורקנית-אתיופית אבלגסה והבריטית קלי הולמס עלו לגמר וצפוי להיות גמר חייתי. הולמס תנסה לזכות בדאבל אחרי שכבר זכתה ב800. אח"כ הגיעו חצאי הגמר ב800 גברים. הפייבוריטים וילסון קיפקטר הדני ויורי בורזאקובסקי הרוסי עלו לגמר בקלות. קיפקטר יחפש תואר אולימפי ראשון כדי להשלים את הקריירה המפוארת שלו. בורזאקובסקי עוד צעיר ויוכל לנסות שוב באולימפיאדה הבאה, למרות שאני אהיה בעדו בגמר. לקיפקטר מגיע לזכות על מפעל חיים
. בחצאי הגמר ב4*100 נשים ציפתה לנו הפתעה נעימה כשמריון ג'ונס (
) רצה בשביל ארה"ב. מריון נתנה 100 מטרים נפלאים, וארה"ב פיספסה את השיא האולימפי (שהוא כבר בן 24 שנה) ב8 מאיות בלבד. נקווה שהן ישברו אותו בגמר
ג'מייקה, רוסיה והבהאמאס עלו לגמר אבל לא נראה שהן יצליחו לאיים על ארה"ב כשזו תטייל כל הדרך לזהב
המשך האתלטיקה+כדורסל+אולי ישראלים בהודעה הבאה

Ivan Pedroso

New member
המשך אתלטיקה+כדורסל ../images/Emo13.gif

הגמר ב400 משוכות גברים הבטיח להיות שואו של איש אחד-פליקס סאנצ'ז שמו
סאנצ'ז הוא פשוט סופרמן ולא נוצח כבר 3 שנים בריצה הזאת. עד לגמר היו לו 42 נצחונות רצופים ב400 משוכות. מי שהיה אמור להפריע לו זה ג'יימס קארטר האמריקני. קארטר פתח חזק והוביל על סאנצ'ז בקצת לאחר 200 מטרים. אבל אז הוא התחיל להתעייף כי הוא לא רגיל לרוץ בקצב כזה, בניגוד לסאנצ'ז, שעבר אותו בקלות. סאנצ'ז רץ לבד את ה50 מטרים האחרונים וקבע את תוצאת השנה בעולם-47.63 שניות. כמו כן הוא רשם את הניצחון ה43 הרצוף שלו בריצה הזאת, ונראה לאן זה יגיע בהמשך... כרגע לא נראה שמישהו יכול לעצור את הסופרמן מהרפובליקה הדומיניקנית. חחח בקשר לריצה-קארטר נחלש עד כדי כך שעוד 2 רצים עברו אותו והוא נדחק למקום ה4 האכזרי... פשוט אידיוט... לנסות להתחרות עם סאנצ'ז?! מה אתה נורמלי?!?! חחח קיצר סאנצ'ז ניצח וטוב שכך
הגמר האחרון היה גמר ה200 גברים. שון קרופורד האמריקני היה המועמד מספר 1 לנצח, ואיתו היו עוד 2 אמריקנים מצויינים-ברנארד וויליאמס השחצן, וג'אסטין גאטלין האלוף ב100 מטרים. פרנקי פרדריקס ניסה להשיג מדליה גם בגיל 37... פשוט אגדה... פראנסיס אוביקוולו ניסה גם הוא להפריע לאמריקנים. אספה פאוול, הג'מייקני המצויין, לא הופיע לריצה. בהתחלה אי אפשר היה להזניק את הרצים, מפני שהקהל היווני שרק בוז בגלל שקנטריס-הגיבור היווני והאלוף האולימפי מסידני בריצת 200, נפסל מהשתתפות במשחקים האולימפיים בגלל שהתחמק מבדיקת סמים. הרצים ניסו לבקש מהקהל להפסיק, אבל הוא הפסיק באמת רק אחרי שפרנקי פרדריקס הגדול ביקש מהם בנימוס לשתוק. כמה הערכה יש לאתלט האגדי הזה... בסוף הריצה יצאה לדרך, ו3 האמריקנים הובילו כבר מההתחלה. שון קרופורד ניצח עם זמן מעולה של 19.79 (מייקל ג'ונסון היה מעיף לי סטירה עכשיו אם הוא היה שומע שאני אומר ש19.79 זה זמן מעולה...), ברנארד וויליאמס הגיע שני עם 20.01, וגאטלין שלישי עם 20.03. פרדריקס זרק את עצמו בסיום והגיע למקום הרביעי... בגיל 37 זה פשוט מדהים מה שהוא עשה... פשוט אגדה... קיצר מקומות 1 2 3 לאמריקנים.
משחקי רבע הגמר בכדורסל גברים התקיימו היום, כשבמוקד היה המשחק של ארה"ב מול ספרד. ספרד הגיעה עם מאזן מושלם של 5-0, והאמריקנים עם 3-2. המשחק היה צמוד אבל בזכות תצוגה נהדרת של סטפן מרבורי (31 נק', 6/9 מהשלוש) האמריקנים ברחו ברבע האחרון וניצחו 104-92. פאו גאסול הצטיין כרגיל אצל הספרדים וסיים עם 29 נקודות. אגב, אני חייב לציין שדואניאס הספרדי זה האדם הכי מפחיד שראיתי בחיים שלי, וזה לא רק בגלל הכתפיים המאוד שעירות שלו. זה היה המשחק היחיד שראיתי, אבל אני יודע שליטא, איטליה וארגנטינה עלו לחצי הגמר. מיכאל קלגנוב, מדליסט הארד מסידני, לא עלה לגמר בקיאקים 500 מטר, אבל לריסה פסחוביץ' כן עלתה
מאיה ערוסי בטאקוונדו הפסידה בסיבוב הראשון ועפה מהתחרות... מה עוד? אממממ לא יודע, נראה לי שזהו
אם אני איזכר בעוד משהו אני אוסיף...

Ivan Pedroso

New member
המלצה למחר ../images/Emo13.gif

קודם כל מחר ייערך הגמר בקפיצה במוט גברים, עם אלכס אברבוך שלנו שמועמד לעמוד על הפודיום. אני מקווה שכולכם תחזיקו אתבעות לאברבוך. הגמר יתחיל ב20:00, אבל יימשך עד 22:15 ככה שגם מי שיעדיף לראות מיכאלה יוכל להספיק לראות את אברבוך נאבק על המדליות... 18 קופצים יהיו מחר בגמר, מה שמבטיח שיהיה גמר איכותי ואברבוך יצטרך כנראה לקפוץ ל5.85 כדי לזכות במדליה (הימור שלי). גמר הקפיצה לרוחק לנשים גם הוא יהיה מחר, ועל הזהב יתמודדו הרוסיות טטיאנה קוטובה וטטיאנה לבדייבה (שזכתה בארד בקפיצה משולשת). שתיהן מסוגלות גם ביום טוב לאיים על שיא העולם האגדי של צ'סטייקובה הסובייטית. מריון ג'ונס (
) תנסה להשיג מדליה והיא בהחלט מסוגלת, כי השנה היא כבר עברה 7 מטרים במבחנים האמריקאיים. המוקדמות ב4*100 גברים שוות צפייה גם הן, אבל הגמר מחרתיים יהיה שווה עוד יותר. שימו לב לארה"ב שיכולה לנסות לשבור את שיא העולם כבר מחר. גמר ה110 משוכות צפוי להיות מרתק, ואלן ג'ונסון האמריקני יבלוט בהיעדרו. אנייר גארסיה, סטאניסלב אוליאריס וליו הסיני מועמדים להיאבק על הזהב כשטראמל האמריקני עשוי להפתיע. בגמר ה10000 נשים פולה רדקליף תנסה להתגבר על טראומת המראתון ולזכות בזהב. היא בהחלט המועמדת מספר 1 לזכייה. הגמר ב4*100 נשים ינעל את הערב, ובו האמריקניות (אם לא ייפסלו) צפויות לזכות בזהב ואפילו לשבור את השיא האולימפי הישן. ג'מייקה, הבאהאמאס ורוסיה ייאבקו על הכסף ועל הארד. אני מחזיק אצבעות למריון ג'ונס

בכל זאת

New member
../images/Emo2.gif

חחחח איך אתה יכול לכתובבב כל כך הרבההההההה? אימאאאאאאא חחח

Ivan Pedroso

New member
חחח זה כיף ../images/Emo13.gif

אני כותב על דברים שאני אוהב אז אני נהנה לכתוב את זה

למעלה