Ivan Pedroso
New member
יום מאכזב ../images/Emo13.gif
היום נחשב למאכזב כמובן בגלל שאלכס אברבוך לא הצליח לזכות במדליה בקפיצה במוט, אבל גם בגלל רועי ילין שסיים אחרון בגמר הקיאקים ל1000 מטרים. אבל היו גם דברים טובים באתלטיקה
ערב האתלטיקה התחיל עם גמר הקפיצה במוט, ששם אברבוך נחשב למועמד למדליה, אפילו לזהב. המועמד הבולט לזהב היה טובי סטיסנסון האמריקני שהשנה קפץ 6 מטרים (הוא קופץ תמיד עם קסדה כדי להגן על הראש שלו
). קיצר אברבוך החליט לפתוח בגובה יחסית גבוה של 5.65. לומר את האמת, אני לא אוהב שהוא מתחיל בגבהים כאלה. הוא היה הקופץ היחיד מתוך ה16 שהיו בגמר שבחר להתחיל בגובה כזה. אבל אברבוך עבר אותו בניסיון הראשון. אח"כ הגיע 5.75, גובה שאברבוך רגיל לעבור, אבל הוא פסל בפעם הראשונה ולא הצליח לייצר קפיצה בפעמיים האחרות
הוא סיים במקום ה8 המאכזב (בסידני הוא סיים עשירי)...
סטיבנסון זכה לתחרות קשה מחברו האמריקני טימותי מק בן ה32. האיטלקי ג'יבליסקו, אלוף העולם משנה שעברה, חזר לכושר הטוב שלו וקפץ ל5.85 מה שהספיק לו למדליית הארד. שני האמריקנים עברו 5.90 בניסיון הראשון, אבל פסלו פעמיים ב5.95. הראשון לקפוץ בפעם השלישית היה מק. סטיבנסון כבר היה בטוח שמדליית הזהב אצלו בכיס (הוא הוביל על מק בגלל פחות פסילות בגבהים קודמים יותר), אבל מק הפתיע בגדול ועבר 5.95 בניסיון השלישי. סטיבנסון פסל בניסיון השלישי שלו, והתנחם במקום השני. מק ניסה עוד לעבור 6 מטרים אבל לא הצליח בכל 3 הניסיונות שלו. כמו בסידני, האמריקנים לוקחים מקומות 1 2 בקפיצה במוט, ענף שהם לא הבריקו בו אף פעם. חבל על אברבוך
אח"כ הגיע הגמר בקפיצה לרוחק, ששם הרוסיות קוטובה ולבדייבה (שיש לה מדליית ארד בקיצה משולשת) נחשבו לפייבוריטיות. מריון ג'ונס (
) ניסתה להפתיע, אבל זה לא הלך לה והיא סיימה במקום החמישי. קרולינה קלופט, האלופה האולימפית בקרב-7, סיימה רק במקום ה11. ההפתעה הייתה כשהרוסייה השלישית-סימאגינה, לקחה את מדליית הכסף אחרי לבדייבה שניצחה ולפני קוטובה שסיימה במקום השלישי. מקומות 1 2 3 לרוסיה, אבל עם תוצאות לא משכנעות שבקושי היו מעל 7 מטרים. חבל על מריון ג'ונס
חצאי הגמר ב4*100 גברים באו אח"כ, כשהאמריקנים רצו בלי ג'אסטין גאטלין, האלוף ב100, אבל עם שון קרופורד ומוריס גרין. האמריקנים רצו מצויין והקדימו בהרבה את שאר המתחרים. הם כמובן המועמדים הבולטים לקחת את הזהב ורק טרגדיה (כמו שקרה בנשים) יכולה למנוע מהם את הזהב. המאבק על הכסף לפי דעתי יתפתח בין ניגריה, פולין, וטרינידד וטובגו (עם אטו בולדון, הלוזר הניצחי). אח"כ הגיעו חצאי הגמר ב4*400 נשים, ששם צפוי להתפתח מאבק חייתי בין ארה"ב (שרצה בסידני עם מריון ג'ונס) לרוסיה. אני מהמר שהרוסיות יגנבו את הזהב, אבל אחרי קרב עיקש מול האמריקניות. הגמר של ההטלת כידון לנשים הוכרע כבר אחרי ההטלה הראשונה כשמננדז, שיאנית העולם מקובה, הטילה את הכידון למרחק של ס"מ אחד פחות מהשיא העולמי שלה, וקבעה שיא אולימפי חדש. אף אחת לא התקרבה לתוצאה שלה והיא לקחה בהליכה את התחרות. היווניה מניאני, בעידוד הקהל, הצליחה לזכות במדליית הארד בהטלה האחרונה שלה. אח"כ היו חצאי הגמר ב4*400 גברים, אבל כמו שאני מחרים את הריצה ל400 מטרים גברים ככה אני מחרים גם את השליחים בזה. שיילכו ללמוד ממייקל ג'ונסון איך באמת צריכים לרוץ 400. המשך ערב האתלטיקה המדהים בהודעה הבאה
היום נחשב למאכזב כמובן בגלל שאלכס אברבוך לא הצליח לזכות במדליה בקפיצה במוט, אבל גם בגלל רועי ילין שסיים אחרון בגמר הקיאקים ל1000 מטרים. אבל היו גם דברים טובים באתלטיקה