יום ללא קניות 2006

יום ללא קניות 2006

יום שישי 24.12 יום חופשי מקניות בתל-אביב החל מהשעה 11:00 יתקיים שוק בגדים ואוכל טבעוני חופשי (הביאו דברים שאתן לא צריכות), מוזיקה ודוכני מידע, תערוכת תמונות של Active Stills. בשעה 12:30 הופעות חיות: להקת D9 ובוא לבר בשעה 14:00 יוקרן הסרט "הפרסומת והאגו" בסלון מזל ב"סלון מזל" - סמטה אלמונית 3 תל-אביב יום חופשי מקניות בירושלים 12:00 בדילה בירושלים יהיה שוק החלפות חופשי – אתן/ם מוזמנות/ים להביא ולהחליף בגדים, תקליטים, נעליים, תיקים, וכל מה שנמצא בבית ולא משמש אתכן/ם יותר. מוזיקה וממולאים לבאים. מכירת הממולאים קודש למשפחה מעיסאווייה שביתה נהרס. ב"דילה" – שלומציון המלכה 4, ירושלים למידע נוסף על תרבות הצריכה ויום ללא קניות בעברית: bdidut.com/tradewww

יום ללא קניות הוא ב26.

ובאמת טוב עשו אותם מארגנים שקבעו אותו דוקא ליום שישי, היום היחיד בשבוע שבו יש פנאי לרכוש את כל אשר חפצה נפשם של הצכנים העובדים כל השבוע על מנת להשריש את תרבות הצריכה ודיכוי הפולטריון ע"י הממסד הקפיטליסטי. אכן הישג גדול לשכנע את המשכונעים ואם יש איזה סטוק דיי בנמצא בדיזנגוף, שאלוהים יהיה איתם. יום ללא קניות הוא לא על חסכון בכסף או צמצום הצריכה, אלא על מחאה. ומחאה זה תמיד טוב, רק שאין לכם למי למחות, איש לא כופה עלינו לקנות, מבחינתי לא מדובר כאן על פרסומות בכלל. ומעבר לכך, מדובר פה בארגונים אנטי קפיטליסטיים, שבכלל לא מעוניינים להנות מתרבות השפע. ואם מישהו שוקל להצטרף ליוזמה הזו, כדאי שיהיה ברור לו שזו הצהרה מצידו שהוא נגד השיטה הקפיטליסטית הקיימת (אני אוהבת סופרים ענקיים מלאי אוכל תעשייתי ויחס אישי מעניין לי ת'פיטמה וחנויות בגדים בפס רחב שאת אותם הסקיני-ג'ינס אני יכולה לראות על כל פרחה. שונאת בגדים בעיצוב אישי, מה אני פריקית). ואם אתם מסכימים וחושבים שהקפיטליזם מחרחר מלחמה, ומוכנים לעמוד בתור ללחם, סבבה. אני אוהבת לקנות רוגלעך בימי שישי, וזו האידיאולוגיה שלי, שאני אמנם לא מוכנה למות עליה, אבל ממילא לא ישאלו אף אחד במהפכהץ. לא מבינה. פשוט לא מבינה מה הטעם בללכת אחורה. קדמה זה לא רע אם משתמשים בה בתבונה. ואם אף אחד לא מצליח ליישם רעיונות יפים, אולי לא צריך להחליף את הרעיונות אלא רק את האנשים. אולי. בכל אופן, אני רוצה להציע לכם את הרעיון המעניין והישים הבא; יום ללא שמש, כי היא מסרטנת וגורמת לקמטים ופיגנטציה. בברכת - אני קונה משמע אני קיים! סתם סתם, אין בורגנים חַפּים מִפּשע

למעלה