יום ללא כביסה...

avocumber

New member
יום ללא כביסה...

חברה מסוימת לאבקות כביסה וכאלה (בלי פרסומת, היא ממילא צצה כמעט כל דף בתפוז) הכריזה על 26/7/07 כעל יום ללא כביסה. טוב, הכריזה. הפרסום פונה לנשים כי ב-66% ממשקי הבית האישה היא זו שעושה כביסה. בין היתר מבקשים מהנשים לא להתקרב למכונת הכביסה, למייבש הכביסה ולחבל הכביסה. אני ממילא לא מתקרבת לאלה. מייבש אין לנו. ואני רק מקפלת. את כל השאר הוא עושה. אז בכיף, שיפרגן לעצמו יום ללא כביסה. טוב, נו, ממילא הוא לא עושה כביסה כל יום... ואני בטוחה שאם הוא ירצה לעשות כביסה באותו יום, הוא לא יתייחס ליום כזה או אחר שחברה כזאת או אחרת הכריזה עליו. תהנו.

אמממאאא

New member
ואצלינו הדוסים יש 9 ימים ללא כביסה...

אצל הספרדים יש הנחה ורק מהיום עד יום רביעי לא מכבסים. בגלל האבל על חורבן הבית,בשבוע שחל ט באב לא מכבסים והאשכנזים מא אב ועד י באב. אני ד"א לא נהנת מזה אלא רק סובלץ <הררי כביסה ואח"כ שבוע לצאת מהברוך>

shelico

New member
בגלל האבל על חורבן הבית ?

כאילו הכביסה היא כייף גדול... לא נשמע הגיוני אשמח אם תשכילו אותי

חני 20

New member
לא מכבסים בתשעת הימים

כדי להגיע למצב שהבנאדם לא "יתגנדר" בגלל שאלו הם ימי אבל. כשאתה יודע שאין כביסה 9 ימים אז יוצא לך ללבוש בגד פעמיים ופה ושם אתה לובש קצת מקומט (גם לא מגהצים) וכל זה לא נוגע לבגדי ילדים והלבשה תחתונה.

מוזר... אם אני לא אכבס במשך תשעה ימים

הבגדים שישארו לי ללבוש יהיה רק הבגדים המגונדרים אותם לא לובשים כל יום....

יש מנהגים ויש מנהגים

אצלינו לדוג' לא מכבסים ולא לובשים בגדים נקייים רק בשבוע שחל בו וזה גם חל על בגדי ילדים (לפי השולחן ערוך), מפות וסדינים.

טליW

New member
שירשור חינוכי - אני בכלל לא ידעתי...

לא על תשעת הימים, לא על הבשר (שלמדתי בפורום מתכונים שלא אוכלים), לא על הכביסה... לתומי חשבתי שזה צום למי שמאמין וזהו.

shelico

New member
חני 20 - תודה ,השכלתי..

אני מימילא חיה ככה כל הזמן (אין לי מגהץ ומעולם לא היה..ובטח שיוצא לי ללבוש בגד פעמיים...)

למעלה