יום לימודים ארוך ואלימות

רותי200

New member
יום לימודים ארוך ואלימות

על פי דוח דברת כל התלמידים ילמדו עדהשעה 16:00 . איך ישפיע העמעבר על האלימות? הביעו דעתכם ושאלו שאלות בפורום משרד החינוך לנושא זה

s h o o s h a

New member
לימודים ואלימות

לצערי, מאחר וגל האלימות לא פוסח על בתי הספר אני לא בטוחה שיש תשובה אחת לשאלה אם הארכת יום הלימודים 'תקצר' את כמות האלימות. יתכן ובחלק מהמקרים אכן שהייה ממושכת יותר בתחומי בית הספר ותחת ביקורת תסייע להקטין את האלימות של בני הנוער אבל אם להיות כנים, לא נראה לי שזהו פיתרון הולם. המערכת לא מצליחה להתמודד עם זה ביום לימודים 'קצר', איכה יעשו זאת ביום ארוך???... וקראתי בעיתון על השיטה החדשה שמבקשים להנהיג. כנגד תלמידים אלימים, במקום לפתוח תיק פלילי, יופנו להליך גישור. מה דעתכם על זה?

מורנא007

New member
צריך ללמד תלמידים מוכים הגנה עצמית

יש להלחם באש עם אש. מניסיון אישי, רק אחרי שלמדתי להחזיר מכות למכים, הם הפסיקו להכות אותי. בפעם הארונה התחננו ממני שאפסיק להחזיר להם מכות.

s h o o s h a

New member
עין תחת עין, שן תחת שן

'שיטה' זו לא תביא כל תועלת. כי על כל שן תבוא נוסםת ועל כל עין, גם עוד אחת. יש לחנך מגיל צעיר שאלימות היא דבר שאינו ראוי לשרת אותנו. שאלימות רק הופכת את חיינו לגהינום עלי אדמות. ועל החינוך להתחיל מבית, דרך מערכת החינוך בגיל צעיר ולאורך כל דרך. השינויים לא יחולו בין לילה. זהו תהליך שעלינו כחברה לעבור. והדרך היעילה הראשונה להצלחתה, לדעתי, היא ההכרה בעומק הבעיה ובהתרחבותה ההולכת וגודלת. אם נכיר באלו ונחליט שאפשר גם אחרת ונתחיל לפעות, בקטנות, הרי שיש סיכוי. ואני מאמינה בכך בכל לב. בדיוק כשם שאומרות מילות השיר
יחד לב אל לב נפתח ונראה ת'אור שבשמיים יחד לב אל לב נפתח בתקווה לאהבה ורק אם נאמין ובלי שום דאווין בדרך העולה זה שיר לאהבה

Saatlan

New member
תעשה את החשבון לבד:

30 ילד, תקועים בחדר קטן, חם, ללא אוויר, צפוץ להם, הם יושבים בלי רשות כמעט לזוז 6 שעות, אז מן הסתם כמו כל חיה במצב הזה אנשים מתחילים להטרף. עכשיו תהפוך את זה ל-9 שעות...?

s h o o s h a

New member
לא כמו חיות

במקרה זה אני לחלוטין לא מסכימה עם ההשוואה שלך. הכיתות, למרות ש'מאוישות' ביותר משלושים תלמידים, מרווחות, מצויידות במזגנים ו..הלו, יש הפסקות. הילדים לא כלואים בכיתות במשך שעות. כפי שכתבתי קודם, אין לי כל ביטחון שהארכת יום הלימודים ייטיב עם התלמידים ו/או כיצד ישפיע על רף האלימות, אך מהשאלה המקורית ועד להשוואה שלך, צר לי- המרחק עצום.

למעלה