יום כפור ראשון

JERYP

New member
יום כפור ראשון

איזה "באסה" , דיכאון מוחלט , יום הכיפורים הראשון בלעדיה...... הומנתי להיות בעיר אחרת עם חברה טובה ונהדרת, אבל לא מתאים לי, דוקא היום לא מתאים, מכל הימים. גם הציעו לצאת , "ללכת לעיר" , עם מישהי אחרת, שגרה קרוב, לא בה לי. בנסף, בגלל ה- "עוצר" , גם אם יבוא לי, לא יכול לעלות על האוטו ולנסוע וכך היא תהיה בבדידותה שם ואני כאן. אולי עדיף כך, לנוח, אבל אין מנוח, אין מנוחה מהמחשבות....... אולי יותר מאוחר אצא לעיר עם ידידה שגרה קרוב. בלי חשק של ממש אבל לצורך שבירת מעגל השיעמום / דיכאון. טוב כבר העמסתי עליכם יותר מדי.................. ביי , גמר חתימה טובה , למי שמאמין וגם למי שלא...

תפילה מיוחדת ביום הכיפור

את המנחה ערבית בערב יום הכיפור התפללתי לצד מיטתה של אמי במחלקה האורטופדית שבאסף הרופא , אשה במסדרון הקשיבה לתפילה והתרגשה מאד את המחזור הבאתי עמי מהבית בתקווה שאוכל לרדת לבית הכנסת שבבית החולים אך כאביה של אמי רתקו אותי אליה, לא יכולתי להתרחק ממנה לקול הקריאה של התפילה ,אחרי מתן אופטלגין , היא נרגעה ונרדמה לתפילת מנחה ונעילה בקשתי ממנה רשות לרדת לבית הכנסת להתפלל מול היכל הקודש בבית הכנסת הקטן שבקומת הכניסה ואני מבקשת לשתף אתכם על מתפילות מנחה נעילה ומעריב מיוחדת שהתנהלה בבית הכנסת בבית החולים אסף הרופא את תפילת מנחה העביר בנגנון אשכנזי איש שהתנדב להיות שליח ציבור, אישבעל קול נעים מאד הגר השומרון . נדבתי את המחזור שלי לבת שהתפללת לצד מיטה של אמא שלה , שנכנסתי נתנה לי אשה מחזור רינת ישראל והבנתי זו תפילה בניגון אשכנזי שלא מוכר לי ועקבתי אחר התפילה שלה היה לי נעים להתפלל כך , חדש מאד ולא מוכר , הנעימות והרכות של התפילה וכאשר הגענו לסליחות התחלף שליח הציבור לספרדי, והחלפנו מחזור לספרדי מאחר לא היה ברשותי המחזור השלי חלקנו אני ושכנתי את המחזור של התפילה והתפילה המשיכה בנעימות המוכרות לי , בית הכנסת הקטן היה מלא בחולים ובני משפחתם שירדו לתפילה עזרת הנשים מלאה היתה והנשים עמדו במסדרון לשמוע את התפילה והתקיעה שתקעו בשופר היו שם המון עיניים שדמעו ובקשו תפילה מהלב , להיות בריאים ובבית בעת הזו בשנה הבאה , התפילות מהלב הציפו את עזרת הנשים הקטנה , מודה שגם אני בכיתי ובקשתי רפואה מהירה לאמי ולמשפחתי המורחבת , שלצערי שרויים בצרות בימים אילו .ומצויים בבית החולים לעיתים קרובות חושבת שכולנו בקשנו ו לצאת מהאשפוז בבית החולים בריאים ושלמים ושהסתיימה התפילה עשו הבדלה ושמו כיבוד למתפללים וברכו את הלבנה והגברת הנעימה שלידי התבררה כחברה של אשת בן דודי , והתפללנו שנינו שתמיד יהיו התפילות מאוחדות ספרדים ואשכנזים כאחד שנהיה תמיד מאוחדים עם ישראל , לעם אחד המקיים את הכלל כולנו כאחד בלי עדות ,ושכל העם יזכה להתפלל כולנו כאחד, מלב אחד כמו שהתנהלה התפילה בבית הכנסת הקטן שבבית החולים אסף הרופא

DL05785

New member
../images/Emo24.gifשנה טובה

נסיכה יקרה, למרות שמזמן לא התחברתי לפורום עקבתי אחר קורותייך וקשייך , כפי שסיפרת באתר. כולי התפעלות כיצד למרות כל הקשיים והעיסוקים את מוצאת זמן לכתוב בפורום ולעודד אחרים. בעצם את זו שמחזיקה את "גחלת" הפורום חיה ונושמת.כל השנים אני נוהגת ללכת לבית הכנסת ביום כיפור ולהרגיש חלק מהעם היהודי על מסורתו בת אלפי השנים. תמיד מפעים אותי מחדש להרגיש חלק מהשירה האדירה שבוקעת בבית הכנסת באותן מילים ומנגינה בכל רחבי הארץ באותו הזמן. אין תפילה חודרת יותר לנשמה מ-"אבינו מלכנו תהא השעה הזאת שעת רחמים ועת רצון מלפנייך", בין אם אתה יהודי מאמין ובין אם לא. לך ולמשפחתך, לכל חברי הפורום שנה טובה,פרנסה טובה, בריאות ואושר. ולכל החולים והפצועים תפילה לרפואה שלמה, החלמה מהירה וחזרה לפעילות. שולחת חיבוק עידוד

השורה שכתבת מקסימה

והשנה פעם ראשונה שמעתי אותה בלחן האשכנזי וכנכנס ללבי אהבתי את הניגון ותודה שהבאת אותו לפה ושעת רצון זה תמיד שמרימים עיניים לשמים ומכוונים את הלב אליו , הוא מקשיב לשמע ישראל תנסי ותראי איך העזסרה נשלחת דרף פלאית אני פה לעודד מי שאני מצליחה , כי רק מי שכואב יודע מהו כואב ויודע לומר מילים שעוזרות למי שסובל ושוקע באוקינוס של הכאב והמצוקה כדי להרים ראש מעל המים הגועשים וסוערים בחייו ולקחת הרבה אויר כמו הלויתן ולהמשיך לשוט באוקינוס של החיים

למעלה