יום כיפור

rshamir

New member
יום כיפור

מה התוכניות שלכם ליום כיפור? צמים ומענים את נפשותיכם? מרתון סרטי וידאו וזלילה? טיולי אופניים ארוכים? משום מה, למרות שהתרחקתי מאד מהמסורת, עדיין אני הולך לתפילת כל נדרי בערב יום הכיפורים. אבל אני עושה זאת לא מתוך אמונה דתית, אלא מתוך הרגל - זה משהו שאני רגיל לעשות בערב יום כיפור, ומתכוון להמשיך בו, למרות שאני לא צם באותו יום. אני רואה את ההליכה לכל נדרי כמשהו שחורג ממצווה דתית, אלא כמנהג שכבר הפך למאפיין ישראלי, משהו ששיך למדינה ולא לדת. עם זאת, בשנים האחרונות אני הולך לבית כנסת רפורמי ולא לבית הכנסת האורתודוקסי אליו נהגתי ללכת בכל ימי חיי. מה איתכן/ם? מה יום הכיפורים שלכם/ן?

super joby

New member
ניראה לי אני אצום

חחח, מקסימום אני אשתה קצת... אתם באים לכיכר דניה?

JAMES DEAN

New member
אני כל שנה צם. כבר מגיל 12

אתם שואלים למה? כי אני יהודי ואין קשר לחילוני או דתי. אז למי שצם שיהיה לו צום קל וגמר חתימה טובה. ולמי שלא, חבל.
בדיחה: מה עושות אתיופיות ביום כיפור? - צמות

אני צמה מגיל 10...

ואני חושבת בדיוק כמו JAMES DEAN אנחנו יהודים!!! ואני רואה את זה כחובה שלנו אז אני מאחלת לכולם גמר חתימה טובה וצום מועיל (כעיקרון לא אומרים צום קל מפני שזה לא אמור להיות צום קל - הנפש צריכה להיות מעונה) דרך אגב בדיחה פצצה....

אני צם וילך לבית כנסת...

לכמה תפילות ואז ילך לטייל ביישוב הקטן גדול שלי ואז לישון כמה שעות טובות כדי להעביר את הצום

למעלה