יום כיפור שלי...

יום כיפור שלי...

כמדי שנה גם השנה העברתי את הצום בקריאה. והפעם שוב ספר שזואי ומירית הביאו לי (אין ספק שהן דואגות לקריאה שלי). התחלתי את הספר בבוקר ועד צאת הצום סיימתי אותו. אהבתי מאוד את הספר ולמרות שאת הסוף יודעים כבר בהתחלה, מפני שהספר מתחיל בסוף, כשמגיע סוף הספר כבר כל כך קשורים לדמויות שהדמעות עולות למרות שכבר ידענו. היו קטעים מסויימים שאהבתי יותר, הרבה קטעים. אבל היו מספר דברים שנגעו בי ממש, הנה ציטוט של אחד מהם: "עכשיו אני יודעת: אהבה זה כשהאדם שאתה אוהב פותח לך את הדלת, ולוקח את היד שלך ועושה לך סיור מודרך בתוך עצמו כמו בתוך בית שעד היום ראית אותו רק מבחוץ ועכשיו אתה מוזמן להכיר אותו מבפנים, את הצבעים ואת הריחות המיוחדים לו, ואיך האור נופל על החפצים, וגם את הצללים והפינות הנסתרות עם תלתלי האבק........ואתם עולים לעליית הגג, ורואים יחד את הנוף שנשקף מהחלון, ואז אתם יורדים יד ביד לקומה העיקרית, שבה מסודרים הספרים והתקליטים והאוספים ואלבומי התמונות, ובסוף אתם יורדים למחסן, ושם- מעלים אבק וקורי עכביש - מגובבים הזכרונות, החלומות והסודות. ואחרי שהסיור המודרך מסתיים, האדם שאוהב אותך מרשה לך להמשיך להסתובב בתוכו באופן חופשי, לעלות ולרדת בכל הקומות, לפתוח את האלבומים, לחטט במיגרות, לטעום מהסירים, לקרוע את קורי העכביש מחלומות מקומטים, חלודים כצעצועי פח ישנים, ואפילו לפרוע לו את הסדר" ---יהודית קציר / הנה אני מתחילה (עמוד 141)--------- איזה מילים, איזה תאור מדהים! אין ספק שאני מכורה למילים וכמו שהתמכרתי ובלעתי בשקיקה את המילים של גלי סמבירא בספרה שלושים חודשי אהבה, כפי שהתחברתי לכל רגש שאסף לעצמו מילים כדי לצאת אל הקוראים, כך התחברתי גם לחלק מהמילים בספר הזה. לא יודעת עד כמה הספר משלב מציאות בדמיון, יודעת שאת ספרה של גלי סמבירא אהבתי מאוד גם בזכות האומץ האדיר שיש בכתיבה כל כך אישית, כל כך רגישה. אין מה לעשות אני מכורה למילים....... ולסיום ציטוט אחרון שאהבתי מהספר: "....בגדים נועדו בסך הכל לכסות אותנו, אבל במילים אנחנו מתגלים". (יהודית קציר/הנה אני מתחילה) תודה לכל הסופרים כולם, על המילים שהם מתגלים בהן.........

טורטיתת

New member
יום כיפור שלי...

יום כיפור שלי... השנה הוא היא מיוחד שונה אחר מושלם. דקה לפני החתימה שחררתי כאן "אותה" את הצל שלי שהיה. סלחתי לה שכלית אך לא נפשית. נפשית לא סלחתי, כי בעצם היא כבר לא קיימת. לכבוד כיפור אספתי ספרים עיתונים ואת עצמי בעיקר. הכל היה ערוך ומוכן, אפילו השולחן היה עמוס. עם רדת החושך הירח עמד לו לבדו בשמים, מסתכל עלי ואני עליו, שעות שכבתי מולו וחיכנו אחד לשני. זו שנה ראשונה שהרגשתי טוב עם עצמי, הבנתי מי ומה אני, במיוחד לאור העובדה שקבלת "שנה טובה" מיוחדת במינה עם עיניים של שמים שעושות לי מנגינות חדשות בלב. פתחתי את עצמי, עברתי דף דף, נזכרתי בכיתי, חייכתי, נזכרתי בתכנים שלי, בכאבים שלי, בפחדים שלי, נזכרתי במילים שלכן, בחיבוקים שלכן, בתגובות שלכן, כל מילה חרוטה לי בראש כל מילה תרמה לי חזקה אותי הביאה אותי לעצמי. תודה תודה לכל אחת תמשיכו לכתוב להגיב לחבק עם כוכבית או בלי, למילים יש כוח עצום חזק והן עושות רק טוב. כמה פשוטים וטבעים הדברים, וברגע האמת נעלמים הפחדים ואתה יוצא החוצה, מרגישה כמו אפרוח וזה נעים וזה טוב והעיקר זה פחות מפחיד. אם תקיעת השופר אחלו זורמות הברכות, בן גמר חתימה טובה לשנה טובה, בורכתי גם ב"חתן טוב" "שהשנה נראה אותך תחת חופה וקידושין" שנה ראשונה שחייכתי בפנים וגם בחוץ שתקתי, לא עניתי אמן, או בלי נדר – לא שיתפתי פעולה. שנה הבאה בלי נדר, גאה יותר אני ניצבת מול כל העולם אין לי ספק. שנה טובה לכולנו.

אוססונה

New member
יום הכיפורים "המיוחד" של השנה הזו, שלי...

בוקר טוב! בהתחלה, זוגתי ואני, היינו "מתוכננות", לעוד יום כיפורים, כאשתקד, בביתינו, יחד עם נועה הקטנה, עם גיחות קצרות לבית הכנסת, והשגחה על "נועה" הקטנה, כשהיא "מדוושת" בחופשיות, באפניים החדשות. אך, ביום שישי בבוקר, אנו מקבלות טלפון, "מהסבתא" שלי, כי היא רוצה את יום הכיפורים, בירושלים. רצונה של הסבתא, הוא "כתורה מסיני", שאין לערער עליה. אני משתדלת למלא את "צוואתו" של סבי ז"ל. (אני מתגעגעת לאיש המופלא הזה, שאין לי מילים לתאר...) מה עושות?. אם ניסע לירושלים, "נועה", לא תוכל "לדווש" באפניים החדשות שלה. בשכונות החרדיות, אין זכר לאפניים, ביום הכיפורים... איני יודעת, איך הבזיק בי, רעיון, כי "זוגתי ואני", נתפצל לשתיים. זוגתי, תלך עם הסבתא, ואני אשאר עם "נועה". (מילא, אנחנו אסורות זו לזו, ביום הכיפורים, בתשמיש המיטה.... לקיים: "ועניתם את נפשותכים".... כהלצה בלבד). זוגתי היססה ובצדק. רק בראש השנה, "התקבלה", כבת זוגי, אפילו בעיני "אבי", לכל ענין ודבר. כבר מעכשיו, להעמיס עליה, את "הסבתא", היישר לתוך "מאה שערים"?? לאחר דין ודברים קצר ותכליתי, החטלנו, כי היא תסיע את הסבתא לירושלים, תמשש את "הדופק", מקסימום, אני אבוא לירושלים, במונית "ספיישל". הקיצר, היו לנו חששות "שוא". יום הכיפורים הסתיים, על הצד הטוב ביותר. "ריקי" זוגתי (אין לכן מושג, כמה אני אוהבת אותה) נסעה וחזרה בשלום. היא הצליחה להעמיק עוד יותר את הקשר לחיוב, בינה לבין משפחתי "הגרעינית" בעיר "ירושלים", הקשוחה והקשה. ואילו אני "ונועה" הקטנה, דוושנו עד בלי סוף, באופניים שלה "בחיפה". עד כדי כך, שחששתי לה "ולליבה" הקטן. אם היינו זקוקות לעוד הוכחה, כי "נועה" החלימה לחלוטין, הרי זו לנו "ההוכחה". בשעות תפילת "המנחה" ותפילת "הנעילה", נועה ואני, הלכנו לבית הכנסת. היינו שם, כשתי "פרימאדונות". מיד, אחרי "תקיעת השופר", שברתי את "הצום", במרק "החרירה", אשר ריקי זוגתי, הכינה לי מבעוד מועד. לאחר שזוגתי חזרה אל "בתינו", אחרי שהביאה את "הסבתא", לבית האבות, איני רוצה לפרט, מה עבר על שתינו. די ואומר, כי "הפורום", היה מסמיק. יותר מזה, איני יכולה לבקש לשנה הבאה, זולתי "שלא יגמר לעולם".... כנראה, האלהים שלמעלה, הוא באמת "נקבה" ולא זכר. מן הסתם, עלו לפניה "הדמעות" של הנשים, בעולם. כפי שכתוב בתלמוד. חתימה טובה!

למעלה