יום כיפור מתקרב !!

יום כיפור מתקרב !!

מי שפגעתי בו,אני מקווה שפגעתי בול, מי שלא פגעתי בו,אשתדל לפגוע בו השנה !! מי שאוהב אותי,ליבי איתו, ומי שלא,כוס אמא שלו, צום קל לכל הצדיקים. ובנות,זה היום העיקרי שיש לכן לגיטימציה לרדת לכביש. נצלו אותו כראוי

r o n i t 3 7

New member
:))

מצחיק אותי כל בקשות הסליחה הקולקטיביות, כאילו מה ... צריכים לחכות עד לכיפור על מנת לעשות חשבון נפש ולבקש סליחה? צום קל, לכולם.

rani69

New member
סלחתי לך

בקשר לבנות, לך תבדוק את התור במספרה היום ומחר.

תסלח לי

מה השעה?
ולמה למה היומיים האלו חייבים ליפול על סופשבוע אין צדק בעולם!

אישית

הייתי מגיש תביעה. אבל מבחינתי זה אחלה סופ"ש. מגיל שנה אני איתם בכיפור. התחלנו בבימבות,עברנו לטרקטורונים הממונעים...(חפשו כאן בכיפור לפני שנתיים...
) ומחר אטייל איתם בכיף עם האופניים. בעזרת השם,כיפור הבא נעשה מנגל באיזה צימר בצפון.....
הכופרים הכי נהנים מיום כיפור.

סלח לי אבינו כי חטאתי

אחד מגיע לכנסייה אחרי הרבה שנים של הברזות, מתקרב ונכנס אל תא הווידוי,ופתאום... תא ממוזג,מדף עם וויסקי קוניאק ואלכוהול איכותי,סיגרים טובים ו DVD על הקיר, פונה אל הכומר ואומר לו " אחי... השתדרגתם מאז הפעם האחרונה שהייתי פה..." פתאום הכומר דופק לו בדלת ואומר : "צא... צא....יא טמבל.נכנסת מהצד שלי.....
לי לעומתו יש מצפון נקי לגמרי. בקושי השתמשתי בו השנה..... חג שמח ותרבחו ותסעדו את ליבכם מכל טוב.

יערית

New member
ארוחת מ פ ס ק ת :))

נכנסת לי ליום הכיפור דיי נקייה במחשבותיי, מאין תחושת הקלה שהשנה ידי לא הייתה על ההדק, אלא אם כן לחצו אותה עבורי.. אז יש לנו: גולש מרק קוסקוס פילה מושט בתנור סלט אורז לבן/בתיכנון מאג'אדרה וזהו... לצהריים נכין המבורגרים :)) צום קל ומועיל וחתימה טובה ושנה של הביוקר לכולם.

לא מבקשת סליחה ממכם!

לא מוכנה להתנצל על כך שאני ביום כיפור צמה שביום כיפור אני בבית כנסת בכל התפילות שהבגדים הלבנים והכפכפים כבר מוכנים שאני עוד לא החלטתי אם להשאר היום בפנים בעת תפילת "יזכור" שאני מתבעסת מכך שאת התפילה הכי אהובה עלי ביום כיפור לא אומרים כשכיפור נופל בשבת שאני לא מדליקה טלויזיה או מחשב או DVD, ולא מכבסת וכמובן שלא מבשלת, והילדים שלי גם לא רוכבים על אופניים ולא אכפת לי שאני לא "אין", שהכי נחשב היום זה לצחוק על המנגל והבילוי שנעשה כש"הם" יצומו ויתפללו, לא רוצה להכנס לויכוח של מה ולמה. לכל אחד מאיתנו יש את סיבותיו. אבל חבל לי שהגענו למצב שמי שעדיין שומר בדרך זו או אחרת על מסורת היהדות, מרגיש צורך להתנצל על כך. לא מתנצלת ולא מבקשת סליחה! צום קל וגמר חתימה טובה.

אינך זו הצריכה לבקש

מי שצריך לבקש, אלו הם המחזירים בתשובה, המשניאים את היהדות על היהודים. אלו הם המפלגות, המתקיימות בזכות הפלגנות. אלו הם, הנהנים מ-"כספי החלוקה", כפי שתיארה שולמית לפיד בספרה "גיא אוני" { ייעני... ג'עוני " } המומלץ לקריאה. אלו הם האברכים, העומדים בפתחו של כל מרכול, ומנסים לשכנע להניח תפילין, כדי שהם יוכלו להנות מן הזכות המפוקפקת, להניח לאחרים למות כדי להגן על המדינה בה הם חיים, ושהם יוכלו למות באוהלה של תורה, בעודם חיים על תקציב המדינה. אלו אותם אלה, עליהם כתב אליעזר בן יהודה { אשר בזכותו אנו בכלל מנהלים כאן את הדיבור בעברית }, "ועצה הנה עושים המסיתים את מעשיהם בהתר הבד"ץ, ויש רבים העושים מלאכה את המסיתים, ויש גם אשר נעשו לסרסרים למשוך נפשות ברשתם, והמסיתים ששים ושמחים כי הצליחו להציב להם יד בין היהודים עוד בעיר אחת בארץ ישראל. והיהודים רואים מחשים." והיהודים רואים... ומחשים. ברור לי, שאת תחשי, עד סיום הצום. מקווה שקול מצהלות הילדים על האופניים, לא יפריעו לך מדי. לא נראה לי, שאמשיך להתדיין איתך, כי אולי הנושא אכן ברומו של מעלה, אבל אנחנו מנהלים אותו כאן, בעולמו של מטה.

מישהו ביקש ממך להתנצל?

ולמה בכלל את מרגישה צורך להתנצל?? אני לא צמה אבל בתי צמה השנה וכך גם כל צוות העובדות שלי. מעולם לא הרגשתי צורך "להתנפל" עליהם ובטח שלא לנסות לשכנע אותם שלא לצום. מצד שני אני בטח שלא מרגישה צורך להתנצל על זה שאני לא צמה...

חחח צדיקים

מלאכתם נעשית בידי אחרים.... אינני צמה אין לי צורך לצום אין לי צורך לבקש השנה סליחה מאיש להיפך מרגישה השנה צורך שיבקשו ממני משתדלת לא לחטוא במהלך כל השנה וביום כיפור לפניו ולאחריו עושה את חשבונות הנפש שלי עם עצמי... שתהיה שנה טובה ומתוקה גמר חתימה טובה לכולנו

למעלה